ja mysle o siatce metalowej i owinąć w to cebule i siu do ziemi, dziś znów na obchodzie widziałam że szafirki sa wciągnięte zaś żrą
nie mam juz sił
jak myslisz metalowa siatka da radę? o malusich oczkach
Mamy taki, jeden załatwia mi połowę ogrodu, kupię teraz na drugą część.
Od dwóch lat mamy zamontowany i żadnych nornic po tej stronie ogrodu nie mam, kretów też, mimo, że w sąsiadujących ogrodach po zimie, kopców jest od groma.
Piękna jest ta trawa ale racja - za wysoka. Dziś zdjęcia tej rabaty nie zrobiłam bo od rana do teraz lało bez minuty przerwy. Nie ma jednak sensu zawracać sobie molinią KF głowy. Nie tam.
Zmierzyłam murek i ma 50cm wysokości. Myślę że taka trawa byłaby też najlepsza tzn. około 50cm wysokości. Sesleria będzie chyba za niska. Poza tym martwi mnie to jej brzydkie starzenie się i konieczność odmładzania za dwa-trzy lata. Te co mam to ogarnę ale kolejna setka... Myślałam nad rozplenicą
Little boy - jej plusem są wzniesione źdźbła. Niby nie przewiesza się i to bardzo by mi odpowiadało ze względu na komfort koszenia trawnia ale jej wysokość to 30 - 40cm. Nie za mało???
Medium boy - 60cm wysokości, z kwiatostanem nawet 80 wiec za dużo poza tym już się przewiesza tak jak i inne o tej wielkości
Pomysły mi się skończyły Chcę zamówić a nie wiem co
POMOOOOOOCY...
Dzisiaj dla mnie nie tulipany górą, a wlasnie to! Jaka nazwa? Superowy kolor, nie widziałam jeszcze takiego.
A za te utłuczone ślimaki miałabyś do pogadania z moimi dziećmi
No właśnie, niby nieszkodliwe. Ale mnożą się paskudy w takim tempie, że u mnie wszędzie są. Ostatnio zbierałam do worka i do kosza. Oszczędziłam sobie obrzydliwości. Tylko dzieci nie rozumieją, że mamci już jeżówki ledwo wyłażące pozżerały.
Wszędzie mam niebiesko, sypię ile wlezie. Ale mam wrażenie, że na cukierki kuszą się tylko bezdomne i wcale nie małe tylko duże. Małe wolą jeżówki....
Ale chciałam napisać- pięknie u Ciebie jak zawsze, o każdej porze roku, dnia i pogody.
ja róznie, ale ponoć prawidłowo to tak że tylko korzenie z bryłką do worak a część naziemna luzem. potem albo wysyłam w streczu albo w reklamówkach i w kopetach , i zawsze dają wilgonty recznik kuchenny wokół korzeni