Gosiu te kotki to oczywiście rozplenica hameln ,ale ją już wszyscy sadzą na podjazdach ,to takie zbyt oczywiste .
wymyślisz na pewno coś oryginalnego-wierzę w twoją pomysłowość .
Prace dziel sobie tak żeby doprowadzać do końca bo wtedy robota cieszy . pozdrawiam
Widzę że prace brukarskie zakończone
Jak ta rozplenica w donicy Ci się rozrośnie pod trzmieliną będzie pięknie
Smagliczka u Ciebie też nie odpuszcza To chyba jedna z najdłużej kwitnących roślin jednorocznych
Puzzlowałam tę rabatę przedogródka i wyszło mi coś takiego
od lewej :
żurawka lima,
bukszpany 3 szt,
tuja na pniu whipcord,
rozplenica little z rozchodnikiem okazałym,
pod płotem wiśnia osobliwa umbra,
miskant graziella i
2 stożki może cis + 1 w rozplenicach
lub z jedną śliwą druga na skraju kolejnej rabaty
Marzena jak zwykle po forumkowym odwyku u ciebie jestem szybciutko ,bo wiem że tu zawsze masa wiadomości . Ale teraz to ja ci muszę wyłuszczyć ,że hameln musi mieć prawie metr miejsca a do nóg hortensji to się nie nadaje. Jest wysoka prawie na 80 cm .
Może litlle boy ( 40Cm wys)albo litlle honey ( 25-30wys),zaś hameln to najpewniej przysłoni hortensje skutecznie ci je zmarni.
u mnie przysłoniła całą sadzawkę . zastanawiam sie zeby ją zamienić na hacone Macra . zakupiłam latem u Tomka Grochowskiego . u niego przy sadzawce cudownie wygląda .z drugiej strony lubię rozplenice i nie mogę podjąć decyzji. są u mnie świeże fotki to możesz sobie zobaczyć jaki to olbrzym. pozdrawiam
Myślę nad tą rabatą przy schodach do domu i nie wiem czy powinnam przesadzić bukszpany? Tu mam nasadzenia do linii prostej chodnika i to mi nie gra
zrobiłam mini puzzle pod bukszpany przesadziłabym żurawki, tuja whipcord na pniu zostaje reszta może wylecieć. Teraz rośnie tu rozplenica little i pomiędzy dodałam rochodnik okazały. Może ktoś coś zaproponuje
Jola weż ten pojazd co u Ciebie przy pięknej bramie stoi i skocz do mnie i jeszcze raz powiedz która jest która ta rozplenica bo góra i dół to takie same zdjęcia Lopatologia dla mnie musi być -lewa Hameln prawa Moudry albo odwrotnie ha ha Buziole i lecę dalej
Czy dobrym pomysłem będzie posadzenie w nogach perukowca berberysów o limonkowym/źółtym kolorze? obok berberysów byłaby rozplenica japońska ewentualnie jakaś inna trawa.
Oj sporo, tylko czasu brak, ale tak bez żartów, korzystam z każdego miejsca.
Ta rozplenica Black, to jedna z największych, Hameln i Moudry podają mniejsze rozmiary, a też mi wielkie urosły, to z dzielenia sadzonki, 2 letnie, Black 3 letnia.