Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:19, 26 paź 2015

Do góry
HANUŚ
weekend intensywny, ale bardzo udany

WILCZYCA
też mnie zachwyca, ale muszę ją przesadzić, może doczekam kiedyś kwiatów, pachną i takie wyjątkowe są
mam fotkę z dwoma nutkajskimi, widać różnicę w wielkości

AGATA
to rozplenica Little Bunny, ładne, bo małe, ale jak mają więcej wilgoci, są ładniejsze

SYLWIA
byłam
BOGDZIA
a ja jakoś aż tak radykalnie nie podchodzę fakt jest taki, że mam pełno i liści i igieł; gdybym kiedyś to wiedziała, sadziłabym tylko jodły kalifornijskie i daglezję
koniec października, złoto i kwitnące rodki
najwięcej śmiecą tamaryszki, ale postanawiam tego nie grabić, na rabacie niech będzie ściółka

JANA
klony, trawy chyba wszyscy lubiąsadź i ciesz się nimi. Taką wielkość osiągają, u mnie ciut blokowane przez miskanty i lilie i inne rośliny, ale i tak giganty.
Życie w wiejskim ogrodzie 19:06, 25 paź 2015

Do góry
Warmia napisał(a)

Ha, ha jak rozplenica w Twoim ogrodzie

Jezusicku !!! ... aż tak Hyhy
Życie w wiejskim ogrodzie 18:25, 25 paź 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Ech ... te Twoje kosmate myśli

Ha, ha jak rozplenica w Twoim ogrodzie
Blaski i cienie nowego życia 23:09, 24 paź 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne kolorki i rozplenica cudnie kwitnie a u mnie przymrozki wszystko zniszczyły jedynie na drzewach liscie się utrzymaly , widocznie wysoko było cieplej.Pozdrówka.

Byłam i widziałam. Cudnie masz, drobiazgi pominęłam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:29, 24 paź 2015

Do góry
Rozplenica i berberys na brzozowej

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:17, 24 paź 2015

Do góry
babka napisał(a)
Pajęczyna magicznie wygląda, pierwsze widzę Ale zdziwiła mnie rozplenica i berberys. U mnie trawa zieloniutka jeszcze a berberysom liście trzymają się mocno. Co prawda dziwnie jakoś się nie wybarwiły. W ub roku były ogniste w tym brunatno-zielone Chyba mało słońca dostają

Berberys już w upały liście stracił, bo go przesadzałam kilka razy w to lato Ale przeżył, znalazł miejscówę, więc się cieszę
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:15, 24 paź 2015

Do góry
Pajęczyna magicznie wygląda, pierwsze widzę Ale zdziwiła mnie rozplenica i berberys. U mnie trawa zieloniutka jeszcze a berberysom liście trzymają się mocno. Co prawda dziwnie jakoś się nie wybarwiły. W ub roku były ogniste w tym brunatno-zielone Chyba mało słońca dostają
Blaski i cienie nowego życia 17:56, 24 paź 2015

Do góry
Piękne kolorki i rozplenica cudnie kwitnie a u mnie przymrozki wszystko zniszczyły jedynie na drzewach liscie się utrzymaly , widocznie wysoko było cieplej.Pozdrówka.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:04, 24 paź 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

a dlaczego za ?
i jeszcze palibin z przodu ?
rozplenicy nie bedzie widac chyba wcale

ja bym dala w nogi, przed a palibin gdzies...albo ta rozplenica gdzies
ale raczej z przodu..

Kasiu rozplenicę jako tło chcę a bez będę cięła w półkule tak do wysokości kolan
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:49, 23 paź 2015

Do góry
Rozplenica sobie poradzi!
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:44, 23 paź 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Olu doświadczenie u mnie małe ale tojeść faktycznie lubi wilgoć, mialam nią obrosnieta całą rabatę z kulkami bukszpanowymi i tydzień temu wszystko wyrwalam, ekspansywna bardzo, a jak ma sucho to nie wygląda estetycznie, co nie zmienia faktu że super wygląda w donicach jak tak sobie zwisa. Mogę Ci podesłać z taczkę jak chcesz, deszcz pada to jeszcze nie uschła

Co do ML to mam go pierwszy rok i faktycznie urósł dość pokaźnie. A nie można po prostu dac yo jako jeden egzemplarz, dla akcentu i pozwolić mu rosnąć jak sobie chce. Powiem szczerze, ze rozumiem ograniczanie przed ekspansywnoscią roślin, ale na oddzielenie w donicy gatunków ze względu na upodobania glebowe już nie. Potem tylko problem przy podlewaniu i nawozeniu takie moje uwagi ale ja mało wiem i nie umiem tak jak Wy szczegółowo planować. Posadz jak czujesz, będzie dobrze

Dobrze gadasz, Kilka stro = wcześniej Magnolia to samo sugerowała by kierować się wymaganiami roślin ale w taki razie mamy takich "pijoków" jak : hortensja, tojeść , ML, i turzyce. Czyli pasi. Jedynie rozplenica niekoniecznie ale z tym myslę sobie poradzę. No chyba że coś w jej miejsce ?
Rechot słyszałam, zresztą pisząc to Ciebie w pierwszej kolejności miałam na myśli.. żabo
Tojeść juz mam zaklepaną u Pauli ale dzięki
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:38, 23 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Chyba szyk bym przestawiła...

Dwa miskanty, hortensja i rozplenica.

Hortkę tak wcisnęłam by byłą dalej od kąta gdzie najszybciej słońce dochodzi. Ale ok, jak ma dać radę to da pod murem (zresztą pergola też da jakiś cień prawda ?)
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:31, 23 paź 2015

Do góry
babka napisał(a)
Uwaga ! proszę nie regulować monitorów, oto moja twórczość
Pisząc że chciałabym uzyskać swobodny styl miałam na myśli nieregularne sadzenie roślin. Co myślicie ? (uwaga, rechot słyszę z daleka !! )

Chyba szyk bym przestawiła...

Dwa miskanty, hortensja i rozplenica.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:00, 23 paź 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
tojesc lubi mokro mieć , a moze zamiast rozplenic turzyce ?

A widzisz, nie poczytałam nawet jakie ma tojeść wymagania. Turzyce ok ale nie wiem czy jedna większa rozplenica nie byłaby ciekawsza niż kilka niskich carexów ??
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:39, 23 paź 2015

Do góry
Może trochę wyobraźni i chęci wystarczy aby czyjąś sugestie zrozumieć? To chyba logiczne że to był tylko obrazek poglądowy?

Rozplenica nie jest jedna, odmianę można dopasować do potrzeb albo może się "wylewać" z donicy a miskanta ograniczyć i po problemie.... 90cm to wcale nie jest tak mało....

Daruje sobie dalsze pisanie
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:22, 23 paź 2015

Do góry
paula23 napisał(a)
A ja tak:
Tło - ML i jeżówki
Środek - Rozplenica i kule bukszpanowe
Na przód - Lawenda
I wylewająca się tojeść

szerokość donicy ok 90cm wszystko się chyba nie zmieści
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:09, 23 paź 2015

Do góry
A ja tak:
Tło - ML i jeżówki
Środek - Rozplenica i kule bukszpanowe
Na przód - Lawenda
I wylewająca się tojeść

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:32, 23 paź 2015

Do góry
babka napisał(a)

...
Z donic będzie się wylewała tojeść, do tego rozplenica przy ścianie przed nią może ze dwie kulki bukszpanowe, w tle ML przemieszane z jeżówkami tak jak OLa leon poradziła, do tego może ze dwie lawendy i ew spróbuję dać niską białą hortensję.
Przed oczkiem styl jak na inspiracji z oczkiem
Co myślicie ?

Mi to pasuje
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:28, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dokłądnie tak, wszystko musi być spójne w zasięgu oka, tworzyć całość.
Czyli to nie jest dobre miejsce na barony. Choć ja lubię połączenie różu przechodzącego poprzez bordo, burgund w czerwień. Taka gama barw przechodzących. U Ciebie Olu jednak nie bardzo ten styl by pasował

No właśnie, trzeba jednak analizować na chłodno i brać wszystko pod uwagę.
Z donic będzie się wylewała tojeść, do tego rozplenica przy ścianie przed nią może ze dwie kulki bukszpanowe, w tle ML przemieszane z jeżówkami tak jak OLa leon poradziła, do tego może ze dwie lawendy i ew spróbuję dać niską białą hortensję.
Przed oczkiem styl jak na inspiracji z oczkiem
Co myślicie ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:49, 23 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jaką średnicę ma twoja rozplenica z czarnymi kłosami?

Prawie 3 metry
mam siewki dla ciebie, trzymam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies