Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mój mały ogródeczek :) 13:31, 04 kwi 2017

Do góry

Aga u ciebie tyle kwiatków
to moja stipa chyba padła jednak bo widze że wszędzie wypszcza tylko nie u mnie
Mój mały ogródeczek :) 13:14, 04 kwi 2017

Do góry
Stipa przezimowala
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:56, 03 kwi 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Skoro nie zdążyłaś z promującej to graby pryśnie za ok 2 tygodnie Decis, Ortus lub Karate Zeon

U mnie tarwki sie obudziły, jakas wcześniejsza mam wiosne, mimo ze tyle na nia w tym roku narzekaliśmy

Mam Ortus ...więc prysne tak jak mi radzisz ... dziękuję Marzenko

Wszystkie moje trawy żyją ... jedynie stipa mnie zastanawia ... bo niby ma troche zielonego ale czy to nie za malo?
Prawie - jak ogród 20:31, 03 kwi 2017

Do góry
Pięknie przezimowała Ci stipa, u mnie znacznie gorzej. Stokrotki robią ładny akcent wiosenny.
Ogród Mirelli 16:02, 03 kwi 2017

Do góry
Angelika podgrzewana ziemia to dobre ha ha

Wiunia nie tyraj tyle - ogród ma być przyjemnością

Terenia pierwsze tulipany zakwitły wczoraj
Stipa wcale nie wypuściła u Ciebie?
Ogród Mirelli 15:57, 03 kwi 2017

Do góry
Kamila, Jola trochę słońca i bujnęło Miło się spogląda jak rośliny rosną w oczach

Ania stipa w większości przezimowała. Chyba z 5 sztuk nie daje oznak życia. Połowa wypuszcza niestety tylko z boku - no może jeszcze się weźmie.
O stipie i jej uroku pisałam wcześniej z Beatką - Szemusią. Jak Cię interesuje to poczytaj. W tym sezonie będę mogła bardziej się wypowiedzieć czy najładniejsza jest w pierwszym sezonie
Ogród Mirelli 15:54, 03 kwi 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
o matko Mirella jaka stipa wielka
i bez z pączkami ???
boszzz
to ja już nie wiem gdzie mieszkam u mnie wszystko w czasie zazna wiosna

Kami mieszkasz tam gdzie ja, bo u mnie wszystko powoli, powoli dopiero rusza, Mirelka chyba w innym klimacie jest
Ogród Mirelli 12:59, 03 kwi 2017

Do góry
O Matko, stipa Ci przezimowała?? Czy może to jakaś twardsza odmiana?

A czochy jakie wielkie już. No szok Mirella, szok
Ogród Mirelli 11:42, 03 kwi 2017

Do góry
o matko Mirella jaka stipa wielka
i bez z pączkami ???
boszzz
to ja już nie wiem gdzie mieszkam u mnie wszystko w czasie zazna wiosna
Ogród Mirelli 10:29, 03 kwi 2017

Do góry
Mirelko, mimo że nie piszę, to zaglądam do Ciebie. I o rozterkach Twoich też czytałam. Nie zamartwiaj się na zapas, powoli, krok za krokiem zrealizujesz plany. Nie wszystko da się od razu, bo i też szkoda tego co już rośnie i nam się podoba wyrzucić.

A teraz ciesz się tymi pięknymi kwiatuchami. Świetnie wyglądają te tulipany w różach i sesleria przed nimi. Będzie piękny spektakl. Stipa już wygląda super, szczególnie uroczo z kropelkami! W ogóle jak patrze na fotki, to wiosna u Ciebie dużo bardziej do przodu
Ogród Mirelli 09:17, 03 kwi 2017

Do góry
Stipa i Trzcinnik Overdam
W Kruklandii 21:21, 02 kwi 2017

Do góry
babka napisał(a)

wieje
Co byłoby wytrzymałe? masz pomysła ?

Z traw?
Może trzcinniki???
Albo stipa barachytripa?
Ogród Loczka 19:48, 02 kwi 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kibicuję za nową linią rabatki. Basen lepiej jak będzie blisko i na równym. Głębokie odradzam. Ten co miałeś był fajny. Przejście zablokowane tylko 3 mies maksymalnie.

Stipa marznie. Jak nie wypuści zielonego to ją wyrwiesz a znajdziesz nowe siewki na pewno.

Fajny też nowy awatarek

Pozdrawiam.

Fajnie ze wpadłaś Ula. No chyba ta nowa rabatka musi powstać. Co polecicie do zacienionego miejsca na nią?
Ogród Loczka 19:38, 02 kwi 2017

Do góry
Kibicuję za nową linią rabatki. Basen lepiej jak będzie blisko i na równym. Głębokie odradzam. Ten co miałeś był fajny. Przejście zablokowane tylko 3 mies maksymalnie.

Stipa marznie. Jak nie wypuści zielonego to ją wyrwiesz a znajdziesz nowe siewki na pewno.

Fajny też nowy awatarek

Pozdrawiam.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 13:03, 02 kwi 2017

Do góry
Tak wczesnie jeszcze trawy u mnienie ruszały:
- Rozplenica medium boy - jedna ruszyła, pozostałe jeszcze śpią

- Hammlen wszystkie juz pokazują kły

- nawet Moorning Light juz sie budzi

- stipa w słońcu już po cięciu nieźle podrosła, inne jeszcze śpią
W Kruklandii 11:24, 02 kwi 2017

Do góry
Chyba stipa mi przezimowała
Ogródek warzywny na balkonie 22:42, 01 kwi 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Oliwko,róże posadzilaś za płytko. Miejsce szczepienia powinno być 5 cm pod powierzchnią. Poza tym wg mnie rozchodnik to nie jest dobre towarzystwo dla róży. Rozchodniki lubią sucho i nie lubią zbyt dużo nawozu. Będą się pokładać, bo róża suchości nie lubi a nawóz jak najbardziej. No i posadzilaś wszystko bardzo blisko siebie. Odętka się bardzo mocno rozłazi, rozprzestrzenia. Te roślinki będą ze sobą mocno konkurować i żadna w takim wypadku raczej dobrze nie będzie wyglądać. No chyba że zrobiłaś nasadzenia tylko na ten rok

Ewa dziękuję, ze wpadłaś. Właśnie skończyłam wstawiać zdjęcia i miałam biec do Ciebie po poradę. Nie bylam pewna co do tej głębokości.
Co do odetki to w ub roku moja rosła do końca w doniczce. Podzieliłam ją dzis na dwie. Jutro w takim razie znowu wstawią ją do doniczki i posadze. Powinny dac radę.
Zmartwiłaś mnie tym rozchodnikiem. Widziałam gzdieś w necie takie nasadzenia i jeszcze porady, ze dobrze z soba wyglądają ehhhhhh specjalnie je ściagałam z netu. Trudno coś dla nich wymyślę. Na razie jest pusto bo stipa jeszcze w doniczkach. Jak się zrobi juz naprawdę ciepło i miskanty rusza wtedy powinno być już ładnie.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:16, 01 kwi 2017

Do góry
Aaa, no i mega radość mnie dziś spotkała - chyba mi stipa przeżyła, bo coś drgnęła i gdzieniegdzie wypuszcza źdzbła
Jestem w polu 20:59, 01 kwi 2017

Do góry
Warmia napisał(a)
Zapomniałam Wam pokazać ile urosła stipa

Pięknie u mnie nic nie rośnie chyba zmarzły
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:25, 01 kwi 2017

Do góry
Pięknie się rozpoczął tegoroczny kwiecień. Wykorzystałam pogodę i umyłam okna na zewnątrz. Zrobiłam też okolicznościowe dekoracje ganku.

I dzień się skończył...
Ruszyły drzewa. W dobrej kondycji jest klon strzępiastokory. Budka ma lokatorów. Przezimowała stipa.

W zeszłym sezonie bardzo marnie kwitły mi czosnki Krzysztofa. W lipcu wykopałam cebulki. Było ich mnóstwo. Jesienią wsadziłam to tu, to tam... i mam.
Na drugim zdjęciu Aureospicata dla Romy. Widać, że jest luźna.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies