Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

makadamia 08:04, 29 mar 2017

Ja też
Kasia_CS 22:05, 29 mar 2017

Będę musiała ulożyc wąż ogrodowy na trawie

A jeszcze wpadłam na jeden pomysł!
Na tej czerpni moze też coś zrobię - taki zielony daszek z rojników i innych znoszących suszę roślinek.
Kasia_CS 16:23, 01 kwi 2017

U mnie aż chce się wyjść do ogródka i coś porobić W czasie snu mojego dziecia przesadziłam jedną różę już się obawiam, że za płytko coś, ale nie wiem czy ją teraz wyciągać czy co...

Zdjęcia niestety tylko z tel, bo coś nie mogę się zebrać, żeby zrobić aparatem..
Cebulowe mają już coraz dłuższe liście, hihi, nie mogę się doczekać kwitnienia!

Peonia też ma coraz większe listki i tylko marzę o tym, żeby w tym roku mnie zaszczyciła kwiatami, bo w zeszłym miałam tylko piękne liście wczesną wiosną troszkę zdjęłam z niej ziemi, żeby była płycej - może to coś pomoże

Jedyne ocalałe ostróżki - 2 z 6 sztuk - pewnie dlatego, że cały czas miały sporą kołderkę z liści i w sumie nadal mają - chcę z nich powybierać dębowe liście pod kwasoluby, a ciągle nie mogę się zebrać

I pieris kilka dni temu i dziś:

anbu 16:43, 01 kwi 2017

Super wiosna
Kasya 20:33, 01 kwi 2017

Kasia_CS napisał(a)
U mnie aż chce się wyjść do ogródka i coś porobić W czasie snu mojego dziecia przesadziłam jedną różę już się obawiam, że za płytko coś, ale nie wiem czy ją teraz wyciągać czy co...

miejsce szczepienia musi byc kilka cm pod ziemia, jesli jest wyzej to lepiej wyciagnij roze i zrob glebszy dołek
Kasia_CS 22:14, 01 kwi 2017

No własnie wiem, że powinno być niżej, tylko się zastanawiam, czy ja wiem gdzie to szczepienie
Kasia_CS 22:16, 01 kwi 2017

Aaa, no i mega radość mnie dziś spotkała - chyba mi stipa przeżyła, bo coś drgnęła i gdzieniegdzie wypuszcza źdzbła
Zana 08:55, 02 kwi 2017

A u mnie ostróżki chyba zaginęły. Twoje już takie duże. Po zimie człek tak spragniony zieleniny, że wszystko co z ziemi wyłazi (poza chwaścioramy oczywiście) cieszy jak wymarzony prezent. Pierisy pięknie kwitną, ja swojego jakoś zmarnowałam.
Marga 09:22, 05 kwi 2017

Hej Kasiu Wielkie rewolucje szykujesz widzę Zapowiada się bardzo romantyczny ogród. Ja wciąż czekam na moją stipę, ale ostróżki tez juz mam.
Pozdrawiam ze słonecznego Lublina
MAD 14:42, 06 kwi 2017

Hej Kasiu. Fajny, duży ogródek. Spore pole do popisu masz. Szkoda tylko, że tak mało ziemi masz narzucone.
Pooglądałam sobie zdjęcia i Twoje wizualizacje nasadzeń. Pierwsze co rzuca mi się w oczy to czerpnia. Może obsadź ją czymś zimozielonym, zrób jakiś ekran (cis/bukszpan) bo sama w sobie nie stanowi zbyt ciekawego tła dla roślin.
Jestem bardzo ciekawa co się będzie tu działo!