Cyprysy i brabanty wyrównać - jestem za... Po cięciu cyprysy powinny zgęstnieć.
Widzę, że masz lawendowe dylematy jak ja - więc powiem to co Ty mi... czekaj jeszcze chwilę
Za taki trawnik to ja Cię podziwiam. Piękny.
Biała róża do bukszpanów jak najbardzie pasuje - wg mnie
Róża ładnie Ci wystartowała
Kreska na wywczasach czyli po raz pierwszy w plenerze - pojechaliśmy na wycieczkę samochodem. Przy ognisku piekliśmy kiełbaski, a Kreska miała zaciszne miejsce w łóżeczku.
Dzisiejsze fotki
Tulipany mają ok 10lat, przyjechały od ogrodników z Niemiec, teraz wyglądają ja takie popularne ogrodowiskowe... zapomniałam
Jodła Hiszpańska Glauca będzie miała szyszki
A ja znowu się "zagubiłam" w natłoku prac ogrodowych i szydełkowych... i nie mogę coś się zebrać do pisania...
To może pokażę jak wyglądały sadzonki hortensji z patyków po 4 tygodniach od nastawienia... mocno ulistnione, zieloniutkie z zawiązkami korzonków... chociaż nie wszystkie równo się rozwijają. Dalej czekam i mam nadzieję, że coś z tego będzie...
Mam nadzieję, że długo się zbierają, bo moje (choć chyba nie jeddeloh) marne.
Kolorem zbliżone do tej ze zdjęcia, ale zdecydowanie mniej żywozielone. Niby nie żółte, ale zieleń jesienna. I mikrusy straszne
To jeszcze parę zdjęć z dzisiejszego poranka. To tylko część ogrodu. Jak w najbliższym czasie zrobię to co zaplanowałam to wkleje zdjęcia z innej części ogrodu.
To właśnie ten modrzew że zdjęć jest męczony przez mszyce jak się okazuje. Jutro mąż przystępuje do walki.
Gosiu ale juz widzisz? bo widze, ze usunelas komentarz, ze nie widzisz fotek
Na skalniaku
Stokrotki wysadzone w zeszlym roku z donicy. Niedawno u kogos pisalam, ze u mnie po wysadzeniu gina i marnieja a te wygladaja calkiem ladnie.
Witam Haniu Pierwiosnki były po 10 zl za doniczkę ale nasiona oni drogo kupują dlatego cena jest wysoka tulipki u mnie powoli zakwitają ale mam mało narcyzów chyba pozanikały trzeba będzie dokupywać
czekam na kwitnienie Galaxy, ale jak widać pączki mrozem poranione