Zbyszku...Kasiu...
Sypie od rana nieprzerwanie...część ogr.hortek okryłam wczoraj...nie jestem w stanie okryć całego ogródeczka...temp w okolicach zera.
Dziękuję tulipany w tym roku wyjąrkowo długo kwitną. Teraz u mnie rozgościły się po całym ogródku NIEZAPOMINAJKI, mam je wszędzie . Trawa rośnie jak oszalała i nie ma kiedy skosić, bo ciągle pada deszcz.
Jakoś nie mogę uwierzyć, że da się do takiego etapu dojść, więc to chyba głównie z naciskiem na słowo plan.
Ja u siebie stwierdzam, że nie dajemy rady po powrocie z pracy ogarnąć ogrodu, czasu mało, gdzie nie popatrzę tam robota
Gosiu marzę o takim zwykłym, w miarę spokojnym życiu. Ostatni stres dał mi po doopie. Nie mogę uregulować ciśnienia. Szaleje
Dziękuję za życzenia i kciuki nadal bardzo potrzebne.
Nawet nie wiecie ile dla mnie znaczy takie wsparcie. Jesteście kochane!
Kasiu z pewnością, ale muszą wyleczyć to zakażenie bo ono zagraża również nam. Szczególnie dzieciom, a mamy ich 9 i wszystkie stęsknione
za Dziadkiem
Jest plan na przyszły poniedziałek z wyjściem do domu.
Bardzo bym chciała, bo to lawirowanie między domem a szpitalem, pracą, szkołą i jeszcze remontem u Mamy i przeprowadzką mnie wykańcza
Odleżyny się pojawiły w śpiączce, Tato jest sporym mężczyzną , a bardzo inwazyjna operacja nie pozwalała na jakieś oklepywanie , czy choćby zmianę pozycji w jakiej leżał
Usunęli wszystkie martwicze zmiany chirurgicznie, resztę podobno można wyleczyć, oby!
Co do dzików, mam ich po dziurki!
Niszczą wszystko. Wczoraj pozbierałam kilkadziesiąt pąków z irysów pumila
Nic z nich nie będzie...
Szkoda, bo pięknie się zapowiadało
Cóż, natura
Proszę o pomoc w sprawie moich różaneczników , pogoda u mnie paskudna leje mokro i wilgoć, opryskałam je pod koniec marca profilaktycznie Topsinem a teraz zobaczcie jakie pędy.. czy to fytoftoryza czy coś łagodniejszego?
Dodam że 3 sztuki kupione w jednym czasie tej samej wielkości 2 urosły bardzo jeden słabo kwitnie i nie urósł wcale.Na 3 zdjęciu ten biedny który wygląda coraz gorzej , na 4 kolega w tym samym wieku ( rosna obok siebie)
Jakbym mogla poprosic o rade co dolegaoim wisniom i jak im pomoc (historia jest taka ze rok temu mialy w stopach zawilce, ale za rada Toszki je wywalilam i posadzilam sesleresie, zurawki i swiecznice). Czym pryskac?
No i znowu problen z wisniami umbraqulifera. Rosly pieknie i zaczynaja im zamierac pede. Rok temu mialam posadzone w nogach zawilce, przesadzilam (teraz rosnie sesleresia, zurawka i swiecznica). Jak je moge ratowac?
zabij mnie a nie powiem czy klapnelo na zime calkiem ...nie pamietam )
pamietam tylko ze pomniejszalam kępę bo wlazla na tulipany !
wygląd kępy jak trzcinnika ale wieksza
2 x wieksza niż krotkowlose (tez mam) i troche wieksza niz karl f.
to jest zeszloroczna siewka ! a opbok widac karl f., owszem sadzone wiosna zeszlego roku ale z 1,5 l doniczek wiec mialy juz ze 2 lata...
to jakis trzcinnik giganteus moze jest taki ??
a lilaki to jeszcze....przy takiej pogodzie ze 2 tyg
a moze przyjedziecie do mnie i do Powsina na lilaki za 2 tyg ? Renia moze da sie namowic
po lewej ta trawka, po prawej karl f. a z przodu rozplenica little bunny, jeszcze sucha z daleka i mała kłosownica (jasnozielona)