Dzisiejsze fotki z działki.Troszkę popieliłam,oczyściłam Carex ID z suchych lisci,przsadziłam jeżówki i przycięłam sadzonki berberysów(siewki dostałam od Anabel)
Kochani, na razie nie odpowiadam u siebie, nie zaglądam do Waszych wątków, nie mam kiedy ;-(.
Krótki raport - jedna noc z mrozem -6 C załatwiła miłorzęby i grujecznika, mimo że były okryte i mimo, że miałam już rok temu podobne doświadczenia i tym razem zastosowałam cieplejsze kołderki, nie udało się całkiem uniknąć szkód - ale nie stresuje mnie to, wiem, że się pozbierają i jeszcze będą piękne, tak jak to było rok temu.
Śnieg wyłamał sporo tulipanów, wsadziłam do wazonów i w domu cieszą.
Spring Green są cudne - olbrzymie, Claudia w domu jakaś wyblakła.
Trawnik po pierwszym koszeniu, powoli zaczyna wyglądać.
Skrzynki jak marzenie. Taki właśnie był zamiar.
Niestety. Nie dogadaliśmy sie ze stolarzem odnosnie koloru. I zamiast grafitowego mamy brązowy.
Trzeba bedzie przemalować buuuuuu.
Też śliczna ale mnie chodziło o bordowe drzewo by pasowało do zachodzącego słońca w japoncu - podf tym wzgledem Royality jest the best!
Dajcie znać więc jak się Wam ułoży, termin będziemy najwyżej on line dopasowywać
Kasiu w domu podłoga też lnianym nasączona. Zdrowa i bezpieczna metoda.
Kupuję bańki po 5 litrów za jakieś 45-50 zł. Taka bania starczała mi na bardzo długo, mówię o cegłach w ogrodzie i klinkierze na domu. Wszystko tym malowałam. Głównie używałam pędzla , ale teraz M planuje użyć kompresora i pistoletu malarskiego. Może głębiej wniknie?
W domu malowałam 2x w odstępie kilku dni . Efekt super . Polecam!
Nie wiem ile metrów z litra, bo nigdy tego nie liczyłam, ale jest bardzo wydajny.
Mnie te ścieżki z cegły bardzo odpowiadają i mam nadzieję bardzo ożywią ogród.
Roboty dużo, ale dla siebie i na spokojnie. Nikt mnie nie goni, z czasem zrobimy
M już niejedną taką położył, ma chłop doświadczenie. Będzie dobrze
Ja moją ścieżkę też postarzałam , maślanką. Całe litry wylewałam z doskonałym efektem
To było zaraz na początku.
Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że jutro Tata opuszcza oiom i przenoszą go na wewnętrzny. Tam rehabilitacja i jeszcze raz rehabilitacja .
Wraca mu cięty humor, czyli zdrowieje
Kocha nas, z wzajemnością. To najlepszy człowiek na świecie!
Przesadziłam dzisiaj szafirki wzdłuż nowej ścieżki, dosadziłam też marunę. Pięknie rozjaśni ten zakątek.
Bogusia z Zacienionej poradziła mi jeszcze raz przepikować Cleome do trzeciego liścia bo ona lubi głęboko się korzenić.Dziś przesadziłam i ma ruszać do góry(taki jest plan)
Może komuś ta instrukcja się przyda.
To smutne,że nawet firmy trudniące się sprzedaż roślin , czerpią z tego korzyści,Nawet zdjęć nie kupią tylko samowolnie kradną.!!I taka duża jak - oczarjk.pl i będę to podkreślać!!
cóz na razie będę podpisywać, to już jest znak,że jest to czyjeś zdjęcie.A znaku wodnego, może kiedyś się nauczę. Teraz nie ma na to czasu
No,widzisz,są też uczciwi ludzie,i kontaktują sie i odkopują zdjęcie .Przecież i tak z tego czerpią zyski
A ja cieszę si z tego powstającego grila.
Do tej pory u sąsiada wędziliśmy , przez parę lat..T
eraz będzie niezależnie, u siebie w końcu Wiosna w końcu przyjdzie
kolorki nasze dziwnej wiosny
Dlaczego nie idziesz do prawnika wyspecjalizowanego w prawie medialnym? Robisz fotkę strony internetowej, która bezprawnie zamieściła Twoje zdjęcia - dokumentacja foto jest ważna, żeby firma nie mogła się niczego wyprzeć. Krótka wizyta u prawnika i jesteś bogatsza o parę setek złotych. Myślę, że w Pl jest podobnie jak w Niemczech. Tutaj fotografowie "cieszą się" prawie, że ktoś wykorzystuje bezprawnie ich zdjęcia No chyba że w Pl jest inaczej.