Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 18:33, 23 kwi 2017

Do góry
Dzisiejsze fotki z działki.Troszkę popieliłam,oczyściłam Carex ID z suchych lisci,przsadziłam jeżówki i przycięłam sadzonki berberysów(siewki dostałam od Anabel)

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 18:32, 23 kwi 2017

Do góry

I drugi wygląda tak. Też mu coś jest. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
Tu ma być ogród :) 18:31, 23 kwi 2017

Do góry
Kochani, na razie nie odpowiadam u siebie, nie zaglądam do Waszych wątków, nie mam kiedy ;-(.

Krótki raport - jedna noc z mrozem -6 C załatwiła miłorzęby i grujecznika, mimo że były okryte i mimo, że miałam już rok temu podobne doświadczenia i tym razem zastosowałam cieplejsze kołderki, nie udało się całkiem uniknąć szkód - ale nie stresuje mnie to, wiem, że się pozbierają i jeszcze będą piękne, tak jak to było rok temu.

Śnieg wyłamał sporo tulipanów, wsadziłam do wazonów i w domu cieszą.

Spring Green są cudne - olbrzymie, Claudia w domu jakaś wyblakła.

Trawnik po pierwszym koszeniu, powoli zaczyna wyglądać.

...uDany ogród 18:30, 23 kwi 2017

Do góry
Jana napisał(a)
moge zmieściç tylko jednego jaśminowca, jaką odmianę polecasz? Ceglana ścieżka piękna

Jana jeżeli małego to cudny jest Snowbelle

jak ciut większy to Belle etoile

Cieszę się , że ścieżka przypadła Ci do gustu
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 18:28, 23 kwi 2017

Do góry
Skrzynki jak marzenie. Taki właśnie był zamiar.

Niestety. Nie dogadaliśmy sie ze stolarzem odnosnie koloru. I zamiast grafitowego mamy brązowy.

Trzeba bedzie przemalować buuuuuu.
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 18:27, 23 kwi 2017

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:27, 23 kwi 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasiu tu jabłonka Ola

Też śliczna ale mnie chodziło o bordowe drzewo by pasowało do zachodzącego słońca w japoncu - podf tym wzgledem Royality jest the best!
Dajcie znać więc jak się Wam ułoży, termin będziemy najwyżej on line dopasowywać
Kwitnące skarpy 18:26, 23 kwi 2017

Do góry
...uDany ogród 18:26, 23 kwi 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Na olej lniany bym nie wpadła, chociaż olejuję w domu każde drewno. Niektóre woskowałam, żeby było twardsze. Ile ten lniany kosztuje i ile wychodzi Ci na m2 jednokrotnego malowania? Ile razy malujesz za pierwszym razem?
Oj, machnij jakiś opis jak to robisz
W necie pewnie znajdę, ale ufam doświadczeniu bardziej niż netowym opisom.

Twojego ogrodu z satelity nie da się odróżnić od okolicy. Całkiem wtopiony

Fajnie ścieżki wyglądają. Ja podobnie robię z kamieni polnych z mojego ogrodu. Tylko kładę podwójnie agrowłókninę i na nią piasek, nie cement, a kamienie kładę ciasno i klinuję mniejszymi jeśli potrzeba. Deska i gumowy młotek do wyrównania za pierwszym podejściem trochę mi się zapadło. Trzeba było od początku. Potem już wiedziałam jak zrobić dobrze. Najstarszy kawałek i najbardziej deptany leży już kilka lat i jest równy.
Dużo pracy, Dano, ale efekt będziesz mieć cudny.

Jeśli chcesz przyśpieszyć porastanie mchem, to zrób koktajl jogurtowo-mchowy i pomaluj cegłę. Będzie rosnąć pięknie.

Gratulacje dla Taty, za chęć życia i dzielną walkę o nie. Musi Was bardzo kochać i czuć, że Wy go kochacie. Niech wraca prędko do zdrowia.

Kasiu w domu podłoga też lnianym nasączona. Zdrowa i bezpieczna metoda.
Kupuję bańki po 5 litrów za jakieś 45-50 zł. Taka bania starczała mi na bardzo długo, mówię o cegłach w ogrodzie i klinkierze na domu. Wszystko tym malowałam. Głównie używałam pędzla , ale teraz M planuje użyć kompresora i pistoletu malarskiego. Może głębiej wniknie?
W domu malowałam 2x w odstępie kilku dni . Efekt super . Polecam!
Nie wiem ile metrów z litra, bo nigdy tego nie liczyłam, ale jest bardzo wydajny.

Mnie te ścieżki z cegły bardzo odpowiadają i mam nadzieję bardzo ożywią ogród.
Roboty dużo, ale dla siebie i na spokojnie. Nikt mnie nie goni, z czasem zrobimy
M już niejedną taką położył, ma chłop doświadczenie. Będzie dobrze
Ja moją ścieżkę też postarzałam , maślanką. Całe litry wylewałam z doskonałym efektem
To było zaraz na początku.

Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że jutro Tata opuszcza oiom i przenoszą go na wewnętrzny. Tam rehabilitacja i jeszcze raz rehabilitacja .
Wraca mu cięty humor, czyli zdrowieje
Kocha nas, z wzajemnością. To najlepszy człowiek na świecie!

Przesadziłam dzisiaj szafirki wzdłuż nowej ścieżki, dosadziłam też marunę. Pięknie rozjaśni ten zakątek.

Kwitną też inne kolorki szafirków

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:24, 23 kwi 2017

Do góry
Tak dziś na rabacie podokiennej:
Szałwia omszona ma się na kwitnienie. Ptasie łapki mają łapki.

Czosnek też przeżył i okazuje to pąkami.

A to jest chyba jakiś intruz. Zdominował inne czosnki. Nie wiem co to, ale białych kwiatków nie sadziłam

Mirkowy ogród (początki) 18:23, 23 kwi 2017

Do góry
Pikowania ciag dalszy.
Carex bronze.

To jeszcze czeka na długi majowy weekend

Stipa na dzień dzisiejszy
Kwitnące skarpy 18:21, 23 kwi 2017

Do góry
Kwitnące skarpy 18:18, 23 kwi 2017

Do góry
Mirkowy ogród (początki) 18:17, 23 kwi 2017

Do góry
Bogusia z Zacienionej poradziła mi jeszcze raz przepikować Cleome do trzeciego liścia bo ona lubi głęboko się korzenić.Dziś przesadziłam i ma ruszać do góry(taki jest plan)
Może komuś ta instrukcja się przyda.

Przed

I po.

Moja działka na Dębowym Lesie 18:12, 23 kwi 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu niestety takie kradzieże zdjęć to dzisiaj normalka, ile już takich sytuacji na forum było, jedynie nałożony znak wodny jest w stanie temu zapobiec, ale czasem psuje to zdjęcie, a podpis niestety można sobie obciąć
Za to z etykietą super sprawa, fajnie tak
Ładną masz wiosnę poza tym, a grilla na pewno nie mógłbym pokazać tacie bo znów by mu się zachciało

To smutne,że nawet firmy trudniące się sprzedaż roślin , czerpią z tego korzyści,Nawet zdjęć nie kupią tylko samowolnie kradną.!!I taka duża jak - oczarjk.pl i będę to podkreślać!!
cóz na razie będę podpisywać, to już jest znak,że jest to czyjeś zdjęcie.A znaku wodnego, może kiedyś się nauczę. Teraz nie ma na to czasu

No,widzisz,są też uczciwi ludzie,i kontaktują sie i odkopują zdjęcie .Przecież i tak z tego czerpią zyski
A ja cieszę si z tego powstającego grila.
Do tej pory u sąsiada wędziliśmy , przez parę lat..T
eraz będzie niezależnie, u siebie w końcu Wiosna w końcu przyjdzie
kolorki nasze dziwnej wiosny
Kwitnące skarpy 18:12, 23 kwi 2017

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 18:12, 23 kwi 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Najpierw musimy to wszystko oczyścić , wykarczować, tam nie ma normalnej działki, tylko krzaki i drzewa .ale ważne ,za za naszą działka( i tak t tam ze 3 m szerokości obrabialiśmy z zielska i trochę drzewek , krzewów owocowych i ogrodu nasadziliśmy na dziko od iluś lat.Inaczej zielsko i tak było w siatce.A tak było jakiś czas niczyje, potem ktoś kupił,nie wiedzieliśmy kto, nikt nie przyjeżdżał( ulokował pieniądze ) i teraz po rożnych próbach jest nasze inni sąsiedzi tez za siatkami ogrody sobie porobili.A jeden za nami tez od niego kupił 1 działkę wcześniej od nas o 2 miesiące .I teraz karczuje .
Też myślałam,że będzie trochę miejsca na więcej host, tylko trzba trochę cienia.Zobaczymy jak to nam wyjdzie.
Sad a raczej powiększenie planujemy .
Też tak uważam,że taka duża firma jak oczarjk.pl-nie powinna kraść czyiś zdjęć.!!!
cóż napisałam, i czekam już kolejny dzień na odp.A mieli sami odwonić, Żal. Normalnie, co to za firma??!!!!!
coraz sprawdzam zdjęć nie usunęli !!Dalej bazują na moich :

Ok, jak bardziej się rozwiną na pewno je pokażę

Dlaczego nie idziesz do prawnika wyspecjalizowanego w prawie medialnym? Robisz fotkę strony internetowej, która bezprawnie zamieściła Twoje zdjęcia - dokumentacja foto jest ważna, żeby firma nie mogła się niczego wyprzeć. Krótka wizyta u prawnika i jesteś bogatsza o parę setek złotych. Myślę, że w Pl jest podobnie jak w Niemczech. Tutaj fotografowie "cieszą się" prawie, że ktoś wykorzystuje bezprawnie ich zdjęcia No chyba że w Pl jest inaczej.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:07, 23 kwi 2017

Do góry
Tak wygląda rabata po wysadzeniu prawego drzewa.
Na niej jedna z donic do Hakone. Trzeba tylko zmyć klej...

Zastanawiam się co począć z tym drugim drzewem...

A to już przypłocie/przyśmiecie z przesadzonym. I obok uratowana dziś pęcherznica. A niech rośnie.
Pozostałe wysadzę przy drodze.

Może to drugie drzewo po drugiej stronie śmietnika?
Tam teoretycznie wzdłuż drogi miały być tuje.

Kwitnące skarpy 18:06, 23 kwi 2017

Do góry
Niedzielne focenie
Typografia ogrodu 18:02, 23 kwi 2017

Do góry
Asiu,dziękuje Ci ze namowilas mnie na Sapporo.Są piękne.150szt czeka na ogrodzie na ciepelko,by rozkwitnąć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies