Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 10:12, 17 maj 2017

Purple Pion i Dolls Minuet

Ostróżka niebieska - to siewka, a rośliny mateczne ogromne, ale pąków nie widzę - nie zakwitną?

lindsay80 10:18, 17 maj 2017

Jeszcze raz moje mixy tulipanowe

Tulipany wśród grabów i w końcu mamy idealny trawniczek

Buk ma stamtąd zniknąć - niestety nie zdążyliśmy przesadzić, a teraz to już chyba lepiej go nie ruszać, prawda?

lindsay80 10:20, 17 maj 2017

Cudne Dolls Minuet

lindsay80 10:25, 17 maj 2017

To miejsce prosi się o kilka godzin pielęgnacji - w przyszłym tygodniu zrobię tu porządek - trzmieliny i bukszpany do przycięcia i do tego te czerwone tulipany, a miały być Elegant Lady

Czosnki już się otwierają

lindsay80 10:29, 17 maj 2017

lojalna_ napisał(a)
to jakies dziwne jest u mnie nic tak pieknie jezscze nie kwitnie nawet zawilce wiosenne kiepsko sie do słonca wychylaja ...

ten ogrd idzie w moc kwiatów i drzew juz masz busz i rodzaj )))

Jola, to prawda, w porównaniu do ubiegłej wiosny to ilość roślin kwitnących wzrosła pewnie 10-krotnie
Miło mi, że widać postępy, bo wiele godzin pracy to pochłonęło.

Generalnie to wolałabym żeby było więcej cienia bo to ilość słońca jaka tu dociera sprawia, że rośliny letnie już kwitną.

lindsay80 10:31, 17 maj 2017

eee_taam napisał(a)

ja wsadziłam wczoraj pod klona ...cały dzień będzie miec cień ....ta trawa mnie tez nie porwała

Tylko na zdjęciach widziałam ją w pięknej odsłonie, ale jeszcze ma u mnie szanse.
Niedługo pokażę gdzie teraz rośnie, bo nie znacie w ogóle tej rabaty.
lindsay80 10:32, 17 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
super bo mało cie ostatnio to trzeba cię zmotywować

To prawda, teraz też nie powinno mnie tu być - ale pobiegłam tulipany jeszcze obfotografować, dziś pewnie będzie ze 26C i wiele przekwitnie.
lindsay80 10:33, 17 maj 2017

eee_taam napisał(a)

ale w jakiej konfiguracji? ...z jednej strony mam zywopłot z cisa ...i mozna powiedziec koniec rabaty i jest pusty plac i nijak nie wiem jak to sensownie wsadzic zeby szkielet był z głową

musze do Ciebie zajrzeć, bo nie umiem sobie tego wyobrazić.
iwka 10:36, 17 maj 2017

lindsay80 napisał(a)

Iwonka - totalna ignorantka ze mnie, kupiłam mimo, że nazwy nie były podane
A Twoje czemu okazały się nie bardzo?

nie to że złe, bo nawet dobre tylko moje krzaczki już stare, chciałam je w inne miejsce posadzić. Próbowałam nawet sadzonki robić ale z marnym skutkiem i tak sobie myślę że kupię nowe, posadzę tam gdzie mają rosnąć, a jak będą już ładnie owocować to stare usunę
lindsay80 10:42, 17 maj 2017

iwka napisał(a)
nie to że złe, bo nawet dobre tylko moje krzaczki już stare, chciałam je w inne miejsce posadzić. Próbowałam nawet sadzonki robić ale z marnym skutkiem i tak sobie myślę że kupię nowe, posadzę tam gdzie mają rosnąć, a jak będą już ładnie owocować to stare usunę

Aha, powiem szczerze, nawet nie czytałam o odmianach porzeczek - u mojego dziadka na działce od 20 lat rosły jakieś zwykle krzaczki porzeczek i zawsze obficie owocowały, były smaczne - to stwierdziłam, że pewnie w sprzedaży są najbardziej popularne i warte uwagi odmiany, może się jednak mylę

Z firmy Florpak mam te krzaczki owocowe.