Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe królestwo 14:48, 23 mar 2017

Do góry
Ogród prawie sprzątnięty został wertykulowanie trawy ,al to Janek w sobotę zrobi.Ścięłam hortki i patyki podzieliłam na 3 grupy jedne do gruntu,drugie do doniczek a 3 mam w wodzie zobaczymy co z tego będzie.
Dziś dostałam taki prezent nie mam doświadczenia z jaskrami więc będę wdzięczna a sugestie

Ogród z łezką II 14:36, 23 mar 2017

Do góry
Do kamyków "łezki" rabata będzie chyba za masywna. Świerk rozdzieli rabatę i przełamie jej "ogrom". Mnie nie drażni tu, ale musisz kawałek placu przed świerkiem dać.. bo bez tego będzie jak nie w pięć ni w dziewięć.

Jarząbka daj w linii ze świerkiem..

Ale Ty tu rządzisz

Ogród z łezką II 14:24, 23 mar 2017
Do góry
ren133 napisał(a)
Może tak?

A jak ta rabata wygląda w sezonie?

głosuje na ta wersje ...ale świerk na przodku mi kompletnie nie odpowiada

Jeszcze masz małe rośliny.... przesadzaj wszystko jak leci

nie żałuj niczego co tam rośnie po prostu zaplanuj kompletne nasadzenia ......nie patrz na to co tam jest ( owszem możesz wykorzystać te rośliny te co masz ...ale nie rób tego siłowo i sentymentalnie )

sztuczkowanie nie bedzie dobrze wygladac ..bez znaczenia kształt rabaty ...wzne jest jak tam skomponujesz rosliny

tyle w temacie działaj z głową

Ogród z łezką II 14:19, 23 mar 2017

Do góry
Rozłożyłam węża, obfociłam. Radźcie

Ogród z łezką II 14:15, 23 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Może tak?

A jak ta rabata wygląda w sezonie?

Aż do hakuro tam jest gęstwina, potem floksy, tawułki, irysy syberyjskie i orientalne, red barony, dwie róże luiski, na obrzeżu jakaś turzyca.
Za słupem jeszcze marcinki i złocienie. 4 powojniki wysadziłam, jeden już rośnie, te 3 muszę tam upchać na ogrodzenie.
Ogród z łezką II 14:12, 23 mar 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ile będziesz jeść to śniadanie???

Cycki to niech będą sobie tam gdzie trzeba, a na rabacie jakoś ich nie widzę.

Włącz dwa drzewka i praktycznie i wizualnie moim zdaniem będzie lepiej. Świerk i tak ci pożre cała rabatę. A linia kropkująca??.. posadź coś co nie wymaga kroplowania i da radę samo.. Ja nie mam nigdzie linii i ogrod żyje.. i też nie polewam, bo i tak rachunki za wodę za sam trawnik i uzupełniania kałuży zbijają z nóg.
Rozhodniki, stipy, jeżówki nie wymagają lania wody bez umiaru. Nawet 2 tygodnie upałów zniosą bez podlewania, a nawet i więcej.

Zjadłam, pogadałyśmy i zupę ugotowałam. Teraz M z Grzesiem targają jeszcze dwa słupy...przerosło toto siłowo jednego chłopa.
Położyłam węża...kawał rabaty będzie. Jasny gwint...
Co tam posadzę nie myślałam jeszcze, to strona przez Ciebie układana, zgłoszę się, Ty się nie boooj...
Małymi kroczkami do celu... 14:07, 23 mar 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Paulina ciężko stwierdzić po tym jednym zdjęciu, musisz pokazać całość jak wygląda taras w całości z tą donicą

Aniu w całości wygląda tak...

Ogród do odnowy 14:06, 23 mar 2017

Do góry
odsądziłam od czci i wiary moje przesadzane jesienią przylaszczki, a tu słoneczny poranek namówił je do rozwinięcia kwiatków

samotnik

i pierwsze fiołki

stokrotkowo

Beskidzkie marzenie 14:06, 23 mar 2017
Do góry
Moniq napisał(a)
Krokusy w deszczu; bidulki nie dosyc ze ich malo to jeszcze przemoczone

ładnie na baczność stoją dobrze że swoje obfociłam bo aktualnie leza na rabacie ...część juz sie nie podniesie ale mam na innych rabatach jeszcze takie co to czekaja na słońce żeby wystartować ...więc nie biadole

ciemierniki masz super
Moja bajka 13:36, 23 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

Dekoracja wiosenna śliczna, stoliczek mnie zaintrygował, pokażesz w całości twoje dzieło

Nowe efekty z lustrem ledwo dojrzałam...bo taki się gąszcz gałązek zrobił
Ogródkowe perypetie:) 13:29, 23 mar 2017

Do góry
A pokazywałam to?

Małymi kroczkami do celu... 13:18, 23 mar 2017

Do góry
Dokupilam sobie dzisiaj jeszcze takie iryski

I słoneczne bratki do doniczki

Beskidzkie marzenie 13:17, 23 mar 2017

Do góry
W oczekiwaniu na wiosne...zeszly rok

Małymi kroczkami do celu... 13:11, 23 mar 2017

Do góry
Temat od dawna wałkowany, od wczoraj decyzja zapadła na tarasie powstanie betonowa donica na kwiaty i trawy ozdobne. Wstępna przymiarka, zastanawiam się nad wysokością taka,czy o jednego pustaka jeszcze wyższa?

Donica będzie obłożona kamieniem jak i cały taras ( plany w tym roku). Czy ona musi być w środku jakoś ocieplona?
Ogród w remoncie 13:02, 23 mar 2017

Do góry
Zrobiłam kilka wersji jak posadzić te derenie. Czy któraś się nada?

I jeszcze jedna tym razem z większą ilością,bo prócz dereni jest tu jeszcze perukowiec-żółte kółko i kalina lub jabłoń Ola-różowe kółko.
Mogą być jeszcze zamiast któregokolwiek klon Flamingo,jarząb szwedzki,głóg bo mam takie

Ogrodowe kreacje 13:00, 23 mar 2017

Do góry
Kobitki moje podsumowanie rodków w B i L. Więc cenowo lepiej wypada B bo 19,99, a L za 29,99 jednakże w B są mniejsze i trochę chlorozy mają, a w L są dorodne Wstawiam zdjęcia :
Rodek z B

Rodek z L
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies