Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

JoannaDe 08:19, 16 maj 2017

Strasznie przykro czytać co sie porobiło.
W każdym wątku gdzie nie wejdę to straty.
Łączę sie w bólu.
Wiosna niestety nie była łaskawa.

Trzymaj się Luki
Luki 17:15, 16 maj 2017

Asiu no trudno poza kilkunastoma zagwozdkami co mam posadzić w dziurach na rabatach to nic mi nie zostało a przepraszam trzeba wybrać się na spory szkolking i uruchomić rezerwy by uzupełnić dziury czyms sensownych bo nie wytrzymam cały sezon z każdą rabatą podziurawioną

Teraz to najbardziej szkoda mi agrestu... takiego smaka miałem, a tu wszystko opadło też mam nad czym ubolewac.
JoannaDe 17:25, 16 maj 2017

Wiesz Luki, szkółking radochę sprawia
A rezerwy zawsze się jakoś znajdują

Mnie porzeczki zaskoczyły.Myślałam że nic z nich nie będzie a wczoraj owoce zobaczylam. Moje chłopaki radochę będą mieli
Madzenka 21:47, 16 maj 2017

Szkolimy to świetny pomysł!!! Trzymam kciuki za udane zakupy coby minął smutek po utraconych roślinach
Pawlus 22:07, 16 maj 2017

Nic tak nie poprawia humoru jak zakupy
Jak ma się ten duży buk?
Luki 22:36, 16 maj 2017

Asiu rezerwy jak nie w jednym bucie to w drugim może jutro się uda o coś zahaczyć.

Marzenko jak na rzie nic z listy kupić nie mogę, ale co tam szukam dalej bo przez neta nic nie zamawiam zbyt niemiłe doświadczenia z tym mam, a i kosztowo drożej wychodzi
Luki 22:44, 16 maj 2017

Pawlus napisał(a)
Nic tak nie poprawia humoru jak zakupy
Jak ma się ten duży buk?

No przypomniałeś mi o buku, a to humoru nie poprawia... jak zaklęty. Coś zaczął puszczać, ale przymrozek wszystko skasował, a pąki niektóre odpadają... nie mam doświadczenia i troszkę o niego drżę. Nawet nie myślę... tfu tfu tfu i odpukać w niemalowane.
Luki 22:52, 16 maj 2017

Totalnie brak mi czasu nie wiem gdzie co i jak.

W zeszłym tygodniu udało mi się odwiedzić 3 szkółki w Końskowoli. Do Kurowskich już na pewno nie wróce bo zniechęciła mnie obsługa maksymalnie, prosić się nie mam zamiaru.
U Debskich...hmmm kto to widział żeby po szkółce autem się poruszać jak dla mnie troszkę za duża, a i tak tego co z oferty sobie wypisałem nie było, a zanim kogoś się znajdzie by o coś zapytać... trzeba by mieć sporo czasu na zakupy.

Z pustymi rękami nie wyszedłem, jedna piwonia doszła do kolekcji, 3 odmiany bodziszków do testowania bo tanie były, kopytnik, funkia i wsio.

W ogrodzie przesadzony żywopłocik bukszapnowy, wydarte kilkanaście roślin, przesadzone kolejne kilkanaście, sadzonkowane kolejne żurawki, kora rozsypana na kolejnym fragmencie rabaty.
Do tego kanty same mi się robią Tata uspawał jakiś fikuśny nóż, a mama wycina... jednak jakaś litość do człowieka jest
Lukasz2013 22:57, 16 maj 2017

Witaj. Może jakieś fotosy Luki nowe? Pozdrawiam
Luki 23:00, 16 maj 2017

Taka dziura na bylinowej powstała po padniętych ICe Dancach, Buksach, żurawkach i orlikach.
Ni mam pojęcia co tu posadzić to przekopałem z obornikiem

Parasolowata jabłonka cieszy, chociaż trzmielina na żywo szpeci bo mocno dostała, zaczęła na szczęście odrastać. Dziwne to, że na szczycie bez uszczerbku, a na dole wszystkie liście zgubiła.

Goryczka ładnie kwitnie.

Tutaj chyba na dniach wydarzy się coś dużego, ale sam muszę się do tego przekonać.
Troszkę późno na przesadzanie, ale trudno