Jeszcze się zapomniałam pochwalić jakie bukieciki uwiłam na Komunię. Niezłą zabawę w ikebanę miałam Kwiatki stoją już ponad tydzień i nie tracą na urodzie. Alstromerie i łubiny dopiero się otwierają.
Jolu wczoraj zastanawiałam się od kogo mam ten jasnoróżowy, ciemniejszy kupiłam w Oliwie... i pamięć wróciła jak tu zajrzałam To dzięki Tobie mam ten kolorek, dziękuję Ci raz jeszcze
Gosiu u mnie nie pasuje inaczej jak wiejski, lubię stare odmiany i kolory
Na początku mojej przygody z Ogrodowiskiem wstawiałam fotki z mojego ogrodu, i jedna z ogrodniczek skomentowała je słowami: "ale wiocha", powiem że nie było to dla mnie przyjemne doznanie, coś tam odpowiedziałam, ale długi czas pokazywałam tylko same obrazy kwiatów, tak było bezpieczniej...
Narcyzy w pełnej krasie
Witam !! Chyba mam szczescie i znalazlam odpowiednie forum dla siebie.Mieszkam w Norwegii i kocham kwiaty i nature.Mieszkam w gorach .Piekne widoki. Ale zeby wypielegnowac jakis skarweczek ogrodeczka trzeba sie niezle narobic.Roslinki w moim ogrodku mam male ok.2..3 lat.Z lotu ptaku moj ogrodek jest w ksztalcie trojkata.z obydwu stron otaczja go potoki gorskie.To wlasnie z tad probuje wykozystac wode do fontanny.....Prosze o jakies wskazowki,porady moze ktos ma jakis pomysl zeby cos wiecej dodac.
Pozdrawiam [img size=640x480][/img]
Bogusiu ale za to jesteś niedościgniona w powojnikach, hortensjach i rodkach ogrody muszą się czymś różnić i przyciągać,tak jest z twoim ogrodem, do którego zaglądam z przyjemnością i wzdycham, że u mnie tak nie jest...
pod złotokapem
Haniu dziękuję za słowa uznania, mój ogródek to taki typowo wiejski
W tygodniu była znajoma ogrodniczka i powiedziała, że mój ogród przypomina jej angielskie rabaty roześmiałam się głośno z niedowierzaniem bo daleko mu do angielskości, ale było mi miło, że lubi do mnie zaglądać i zawsze coś nowego wypatrzy