Aniu bardzo się cieszę z twojej wizyty, bo wiem że jesteś bardzo zapracowaną kobietką, ale z tym tekstem o ogrodzie to trochę sarkazm? Albo fotki z Iwonkowego wziełaś za moje... Dobra, nie drążę tematu... Nad stawem zaczyna coś się dziać....
Aniu nie mam niestety fotek bo nie mam łanu. Pobierając sadzonki skorzystałam z okazji i rozsadziłam resztę, niech się rozrasta. To w zamian może taka fotka, na zielono...
Najmniej przekonania mam do odmian żółtolistych. Są bardzo wrażliwe na słońce- latem mają przypalone liście albo je zrzucają.
Lubię kolumnowe Erecty, red Pillar, orange rocket. Dobrze wyglądają wśród rozplenic i na wrzosowisku. W eleganckim miejscu dobrze sprawdzają się niewielkie kuliste bordowo/czerwonolistne Admiration i Bagatelle. Te mam na froncie razem z rozchodnikiem okazałym i imperatą red baron i zwykłą.
Uwielbiam fontannowy pokrój zielonolistnych green carpet. Te mam posadzone w trójkącie w towarzystwie traw.
W żywopłocie nieformowanym mam berberys Ottawski. Ten jest wysoki. Powyżej 2m.
Wszystkie bardzo szybko startują i przepięknie się przebarwiają jesienią.
A tutaj przód ścianą południową. Bardzo słoneczna słońce w sumie jest od 10.00 do czasu aż słońce zajdzie. Myślałam żeby posadzić
Pomarańcz- wiciokrzew (tak samo jak po prawej stronie)-wczesniej-wcześniejsze zdjęcie
Zielony - np.Miskant Morning Light lub zebrinus
Żółty- rozplenica japońska
Niebieski hortensja bukietów
Czerwone - Ice Dance
I zapomniałabym się pochwalić, wszyscy mają kiku, mam i ja
Przepraszam za jakość zdjęć, ale na szybko i w garażu...
Jak się w niej ie zakochać ? No jak?
Kto ma pomysł, co pod nią posadzić? Myślałam, żeby rozchodnik, albo funkie, a może dać jej do towarzystwa ze cztry hortensje? Mam rabatę w kwadracie 1,2 długość boku.