Bardzo fajny parasol z tej gruszy kiedyś powstanie
Dawniej oburzało mnie jak ktoś tak drzewa ciął, ale jak potem zobaczyłam po kilku latach jaki fajny kształt zyskują to mi się wyobraźnia uruchamia i już to widzę
Danici wyrzuciłam...zapomniałam napisać, ze 20 cm dalej, część na inne rabaty - w tym 2 dodałam do frontowej...latałam wczoraj po całym ogrodzie...Sąsiedzi to pewnie znowu w czoło sie pukali....
mam tez na końcu ogrodu przechowalnię trzmieliny, która od 2 lat formuję - widać je w prawym górnym rogu:
2 prawie stożki już znalazły miejscówkę wlaśnie na tej przerabianej wczoraj rabacie
Zależy jakie orliki, bo te pełne rosną niziutkie, niektóre rosną do pół metra, a są takie co mają po 80cm i lepiej. Najlepiej wyglądają w masie, ale potem liście robią się brzydkie i najlepiej je ściąć.. odrosną nowe, ładne. ale pustka jest w tym miejscu.
I z tego powodu chyba przerzucę się na sadzenie ich pomiędzy innymi bylinami.
I lubią je przędziorki (jak chcę sprawdzić czy się pojawiły przędziorki to oglądam orliki.. i niestety już są ) oraz opuchlaki
Na szczęście ładnie się same wysiewają i nawet jak opuchlaki coś zjedzą to wyrośnie nowe.
Basiu napisz mi co by Cię interesowało, może będę miała jakieś sadzonki
Za jedną paczką zapakuję
Śmiało
Ale dopiero po przeprowadzce, bo teraz mam urwanie głowy.
Koralowa jest bardzo atrakcyjnym krzewem, mam ją w kilku miejscach ogrodu
M właśnie kupił fotel bujany, dostanie nową tapicerkę, ale już go kocham
Widzicie podobieństwo do mojego obrotowego do sekretarzyka
My mamy identyczny gust
Ja za każdym razem jak mam kryzysa ogrodowego robię zakupy ciuchowe... myślę wtedy, że na rośliny to szkoda pieniędzy wydawać. Potem nerwy przechodzą i zaczyna się na nowo
Przy takich pokusach to wypłatę bym w roślinach odbierała