Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 17:35, 29 kwi 2017

Białą serduszkę z przedogródka przeprowadziłam na rabatę pod orzechem.

a berberysa ściśniętego między tujami przesadziłam przed tuje na malusią rabatkę za huśtawką.
Katkak 17:40, 29 kwi 2017

jak już kiedyś mówiłam rh Princess Ann tak mi się podoba, że chciałam jeszcze jednego. Dziś udało mi się kupić. Posadziłam pod sosnami w miejscu kiścieni Zebild, a one powędrowały do przedogródka.

hortka ogrodowa tez posadzona. Wylądowała w hortensjowym zakątku

te tulipany kojarzą mi się z lodami truskawkowo-waniliowymi
Katkak 17:43, 29 kwi 2017

taka ptaszynka mnie dziś odwiedziła . Nie jestem pewna czy to muchołówka żaobna, czy muchołówka białoszyja. Bogdziu, pomożesz?
Katkak 17:49, 29 kwi 2017

obstawiam, że to muchołówka żałobna, bo ma mniejszą plamkę nad dziobkiem niż białoszyja. Bogdziu, trafiłam?

z tych dużych rodków (w sensie nie miniatur) jako pierwszy ruszy chyba Morgenrot. Bledziutki taki, ale za radą Bogdzi co kilka dni odżywiam go dolistnie. Choć to niełatwa sztuka przy tych ciągłych deszczach .
Bogdzia 19:55, 29 kwi 2017

Kasiu nic dodac , nic ując, masz rację.
Wróciłam dopisac że sliczne zdjecia muchołówce zrobilas. U mnie w jednej budce tez ją mam.
sylwia_slomc... 21:29, 29 kwi 2017

Kasieńka , ale śliczny ptaszek Przeprowadzki robisz teraz wiosna to się ładnie przyjmą
A u nas dzisiaj okazało się , ze kosów już nie ma w gnieździe , jajek tez nie ma i jakaś ostra walka była bo gniazdo z jednej strony oberwane, pewnie cholernice sroki Dużo ich u nas
Katkak 22:04, 29 kwi 2017

Nallar napisał(a)
Widzę że się skusiłaś na powojniki takie jak ja, prawda że wybór duży...Trudno się zdecydować.

Ewuniu jak zgapiać to od najlepszych . Wszystkie te powojniki poza Kermesiną mam już z zeszłego roku z Biedry. Ale zeszły rok poświęciły chyba na ukorzenianie, bo teraz dopiero widoczne się stają
Katkak 22:05, 29 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)

Ależ zdolna bestia

Radzio coraz bardziej Cię lubię, wiesz?
Katkak 22:07, 29 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
Kasiu nic dodac , nic ując, masz rację.
Wróciłam dopisac że sliczne zdjecia muchołówce zrobilas. U mnie w jednej budce tez ją mam.

Hurra, trafione . Wiesz, ona chyba też gdzieś u mnie lub w pobliżu ma gniazdo, bo widzę ją kolejny raz, tylko w zeszłym tygodniu szybko mi śmignęła i ją wtedy na szybkiego z sikorką ubogą pomyliłam .
Katkak 22:08, 29 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasieńka , ale śliczny ptaszek Przeprowadzki robisz teraz wiosna to się ładnie przyjmą
A u nas dzisiaj okazało się , ze kosów już nie ma w gnieździe , jajek tez nie ma i jakaś ostra walka była bo gniazdo z jednej strony oberwane, pewnie cholernice sroki Dużo ich u nas

Sylwuś to pewnie sroki. Widziałam wczoraj jak jedną pan kos odganiał, na szczęście skutecznie. A em mówi, że już nie pierwszy raz ją przepędzały. Biedne, waleczne ptaszynki.