Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:01, 21 lip 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Na wizce wygląda to świetnie, ale... Ale masz tam chyba zbyt mało miejsca na takie bogactwo . I na ŚŚ chyba tez zbyt malo miejsca, choć może można by ja na palikach prowadzić na płasko...? Poza tym - jaka to strona świata? Anabelki w słońcu mdleją - u mnie mają jedynie rano słońca może godzinę i przy dużych upałach wiszą smętnie...

Rabaty piękne, buszowate . A pamiętam jak ryłaś tu w gołej ziemi . Wspaniały efekt .

Judith tam jest około 1.5 szerokości, śś można ciąć, a jak ją posadzę przy skraju ścieżki to może nie będzie tak źle, ona jest jeszcze bardzo mała, tak się biję z myślami bo planowałam jej inną miejscówkę, a nagle mi ta wskoczyła do głowy Rabata jest od wschodu, słońce tak do południa świeci, później już tu nie dociera.
ŚŚ planowałam o tu posadzić, w tym wolnym kwadracie.

Rabaty względnie buszowate, najlepiej to się ma skrzyp jest absolutnie wszędzie.
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 13:00, 21 lip 2023

Do góry

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 13:00, 21 lip 2023

Do góry
Malachitowa szkatułka pycha

I kilka koktailowych już wcinamy
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 12:52, 21 lip 2023

Do góry
I jeezcze bezodmianowe w trawiastej

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 12:50, 21 lip 2023

Do góry
Kupiłam też z waszego polecenia jeżówki Roho. Wylądowaly w 2 miejscach.
Na trawiastej pod hortensją

Przy lamarckiej (tam gdzie patyk są ledwo widoczne bodziszki). Kolor różowy po tej stronie nawiazuje do róż po drugiej stronie ścieżki.

Pszczelarnia 12:50, 21 lip 2023

Do góry
I ponownie czas cięcia żywopłotów.

Miłego końca tygodnia.

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 12:47, 21 lip 2023

Do góry
Będę jeszcze rozkminiać czy wózki czy stojaki.

Kupiłam sobie dwie jeżoweczki Lemon Yellow, podobno nie powinny mieć problemu z przetrwaniem zimy. Ja do odmianowych do tej pory nie miałam szczęścia.

Pszczelarnia 12:45, 21 lip 2023

Do góry
antracyt napisał(a)
Napasłam oczy
Ogród dobrze prowadzony spokojnie poradzi sobie jakiś czas bez głównego ogrodnika/ogrodniczki - czego Pszczelarnia jest najlepszym przykładem. Różanka cudowna, kwiecie wypływa, ale w ryzach trzyma je równiutki żywopłot. To jest jednak klasyczne, niezawodne zestawienie.
Biała róża prowadzona po ścianie - co to za jedna?
Ode mnie również dużo zdrowia

To 'Iceberg' w wersji pnącej - delikatna, pachnąca i w miarę zdrowa.

A to 'Wedding Piano' w donicy.

Pszczelarnia 12:40, 21 lip 2023

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ewo, niewielka porcja zdjęć ale jak zwykle urocza

Jeszcze zdjęcia lipcowe

Pszczelarnia 12:39, 21 lip 2023

Do góry
Roocika napisał(a)
Ogród zachwyca, różanka piękna, nie widać braku cięcia róż.

Zdrówka życzę!

Dziękuję bardzo. Życzenia te najbardziej potrzebne.

Pszczelarnia 12:37, 21 lip 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewo ogród w świetnej kondycji. Pamiętam jak mi Kondzio powiedział, że Oni wcale nie będą róż cięli tylko wycinali to co zmarznie. Ciekawe jak się Mu ta techniką sprawdza.... Muszę przy okazji podpytać. Moje słabo przycięte w tym roku róże mają tendencję do wykładania się po deszczu. Twoje burza kwiatów cudne

Jednak trzeba ciąć róże. Cięcie daje odmłodzenie i zwartość.

Ta róża pnąca 'Apple Blossom' to potwór. Tnę po kwitnieniu ale nie za dużo. Stelażem jej stara jabłonka.

Pszczelarnia 12:32, 21 lip 2023

Do góry
Helen napisał(a)
Nie wiem co napisać, ale Zuza ma rację, ogród sam sobie poradził, pomimo chwilowego braku ogrodnika. Wszędzie gustownie, zwiewnie i pięknie

Naturalnie

Pszczelarnia 12:30, 21 lip 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Czy masz może w ziołowniku piołun? Kiedy go przycinasz i jak o niego dbasz?

O niego nie trzeba specjalnie dbać. Tnę do suszenia na początku lipca. Co kilka lat odmładzam, bo drewnieją mu pędy.

To jeszcze zdjęcia lipcowe.

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 12:23, 21 lip 2023

Do góry
Wafel napisał(a)
Dziś przyszła moja rutewka Delevay'a, aż się uśmiałam jak ją zobaczyłam, ledwo z 10 cm wystaje z doniczki , zamówiłam przez Internet, bo u nas nigdzie jej nie mogłam upolować, a ja to niecierpliwa jestem no i mam za swoje a już sobie obiecałam, że nie będę nic zdalnie kupować - mam za swoje.

Rutewka szybko rośnie taka młoda w ciągu roku ponad 1 m jak ma dobrą ziemię.
I tak wiosna przycinasz suche na wys ok 10 cm.
Odsłon od niej te wióry drzewne, aby miał korzeń czym oddychać. I nie przelewają aby korzeń nie zgnił musi miec tylko wilgotny grunt.
Podwórkowa rehabilitacja 11:51, 21 lip 2023

Do góry
ryska napisał(a)
Śmiałek Darniowy Tardiflora Deschampsia Caespitosa z powodzeniem zastąpił stipę na rabacie przy oczku.

Ale pięknie śmiałek komponuje się z perovskią! . U Ciebie i w innych ogrodach dostrzegam dopiero, jak głupio zrobiłam sadząc perovskie jako odrębną roślinę bez zwiewnego towarzystwa - marnuję jej potencjał. Ale ja tak nie lubię przesadzać roślin! .
Wilczy ogród 11:41, 21 lip 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Madziu, pięknie wyszły te uskoki. A taka byłam im przeciwna. A coś wysokiego też tam będzie? Czy raczej byliny?
Ogród w dolinie 11:23, 21 lip 2023

Do góry
Roocika napisał(a)
Zajawka suchego oczka, nie jest skończone. Przywrotniki już wycięte.

Mam tyle pracy przy komputerze,że na forum już nie starcza.

Asiu, rewelacyjnie wyszła ta rabata. Z resztą bramowa również. Niby wzór był ale i realizacja wyszła przepięknie.
Asiu, przy oczku posadziłaś krwawnicę. Czy ona lubi wodę blisko. Bo ja ją mam na rabatach i też tak przypuszczałam, że lubi wilgoć.
Podwórkowa rehabilitacja 11:21, 21 lip 2023

Do góry
I takie tam, co przyciągnęły wzrok
Podwórkowa rehabilitacja 11:19, 21 lip 2023

Do góry
Dziś tylko jeden kreci kopiec w donicy z Krakowiakami co może oznaczać, że zapasy się kończą i czas na wyprowadzkę Bardzo byłoby mi to na rękę, bo jedną nogą jestem już w Gdyni. Rozum zaś chce zapytać AL jak przetrwać w nocnym pociągu 6,5h z chorymi nogami i kręgosłupem. Może wie
Rabatka z Krakowiakami, jeżówkami Milkshake, rozwarami ...i kretem.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:06, 21 lip 2023

Do góry
Potrzebuję porady, będę się brała za tą rabatę przy ścieżce. Myślę, żeby tam posadzić tawuły tor - 6 szt, jedną widać w rogu zdjęcia, hortensje Anabelle - 3 szt, trawy sporobolusy - kupiłam 3 szt. I zastanawiam się, bo mam do zagospodarowania jedną śś czy jej tam na środku nie posadzić, co myślicie? Nie zwracajcie uwagi na bałagan
O coś takiego by wyszło.

Ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu, ogród zapuszczony, nawet róże nie przycięte po kwitnieniu, nawieziona ziemia zarasta chwastami, może w weekend znajdę czas żeby trochę odgruzować.
A za ławeczką busz, siewek werbeny mam w tym roku na pęczki Hortensje już w blikach startowych, najlepszy czas przed nami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies