Nie mogłam przejść obojętnie obok grujecznika japońskiego (pendula),
zaprosiłam go do ogrodu,
oby tylko nie chorował bo jaki sens ma życie w chorobie?,będzie mu u mnie dobrze tak myślę,
śliczne ma listeczki,uwielbiam jak falują na wietrze ....jak są prześwietlone promieniami słońca...na tle błękitnego nieba wyglądają zjawiskowo,jesienią pięknie się przebarwią ,może poczuję jego kuszący ciasteczkowy zapach
poznajcie Go oto On
Co do rozmiarów krzewów i drzew iglastych to jak pisałam wcześniej były one przenoszone z innego ogrodu nie które miały powyżej 0,5metra a inne nawet
1 metr.Zdarzyło nam się też przetransportować tuje które miały do 1.5 metra np cyprysik groszkowy.Były one wykopywane przez moją Teściową i nic im się nie stało.
Ale muszę cię pocieszyć ze 3-lata dla roślin to dużo.Podam ci przykład z mojego ogrodu po 1.5 roku róznicy
rok 2014
6 lat
w tym samym wieku 3 magnolie parasolowate, dereń Kousa i Rubrum, cedry, paulownia, nutkajskie i miłorzęby
tu ją widać w całości na tle pergoli, dołem ogołacamy, co 2 lata
Iwonko, czy ta kratka, to odplyw z rynny na rabatę?
Przyszlam na szafirki. I odkrylam, ze ladnie wygladają, gdy wylewają się na ścieżkę. U mnie wylewają się na trawnik i wyglądają, jak kepka nieskoszonej trawy. Muszę to poprawić.
I czesciej do Ciebie zaglądać.
Zapisuj spostrzezenia dotyczące odmian tulipanów. Przydalaby się lista Top 10