Iwona dziekuje , fajnie jak zrobię porządek z płotem , to będę zamęczać pytaniami w jakim programie sie rysuje na swoich zdjęciach? , ja noga komputerowa jestem
Jaki chcesz efekt? Czy monolitycznego wałka/żywopłociku? Czy kulek w szyku?
Jeśli żywopłocik to co 40-50cm. Jesli kulki to co 60.
Po posadzeniu od razu przytnij 2/3 (jeśli od dołu gałązki są zdrewniałe). Zagęszczą się błyskawicznie.
Jeśli wszystko to młode gałązki to nie tnij. Przytniesz w lipcu.
Z tego co widzę w twoim ogrodzie to masz więcej linii prostych . Takie pofalowania raczej się gryzą. Wydaje mi się ,że coś w kształcie łuku bedzie lepiej wyglądało. Jest wtedy mniejszy chaos. Nie jestem ekspertem ,ale ja też zaczynałam od fal i za sprawą ogrodowiska poprawiam linie rabat na koła ( jeszcze nie wszystkie). Uważam ,że na lepsze. Spróbowałam coś narysować.
Pięknieje, to widać, chęci do pracy są tylko czasu mało niestety, ale za to dużo radości
Zdjęcie rabatki córki, w tym róża, którą ostatnio sobie wybrała
Witam mój ogródek po długich opadach wygląda jak małe jeziorko.Woda po upływie jednej godziny wsiąka w ziemię. Czy sadzić rośliny w taką ziemię?Myślałem nad jakimś drenażem ale brak rowu , pole za ogrodzeniem na takim samym poziomie jak nie ciut wyżej , co dalej robić ?Ogródek ma zaledwie 70m2 z czego taras ok 16m2.