Tulipany oglądnęłam, zatrzymałam się na chwilkę przy zegarach słonecznych (których jakoś wcześniej nigdy nie widziałam) i pobiegałam sobie troszkę boso po wiosennej trawce.
Bardzo proszę o pomoc w indentyfikacji poniższej odmiany:
Gubi mnie kolor liści i ich czerwone ogonki, co wskazuje na hostę 'Fire Island', aczkolwiek te egzemplarze mają zielone smugi na liściach, co nie występuje już u hosty w/w.
W dzień ciepło a noce chłodne...trudno roślinom pozbierać się...dzisiaj zaczęłam wkładać sadzonki do ziemi.Siać do gruntu chyba nie będę,ziemia nieogrzana,nasionka nie wykiełkują.
Miałam dziś chwilkę, więc skoczyłam do ogrodu botanicznego zobaczyć czy kwitną jeszcze tulipany. Margarete była i mówiła, że to nasze malutkie Keukenhof.
I rzeczywiście, ślicznie jest tam o tej porze...choć już niestety niektóre tulipany przekwitły.
U mnie pączki jeszcze małe, ale chyba ta najszybciej zakwitnie. Zawsze na dzień matki kwitła ta żółta, ale niestety chyba w tym roku będzie o wiele później. Jak widzę na razie moje krzaczki nie wierzę, że może mnie czekać coś takiego.
W tym będzie chyba słabiej kwitnąć.
Wiem, że nie za bardzo lubisz żółte, ale przyznasz, że kwitła obficie
a co powiesz na Grahama?