Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 08:09, 18 kwi 2017

Do góry
...uDany ogród 08:08, 18 kwi 2017

Do góry
katel napisał(a)

Czeremchy cudowne ale ja na tą wiadomość o Tacie czekałam , teraz już będzie dobrze ale kciuki dalej trzytmam.

Ja musiałam zajmować myśli przyziemnymi sprawami, bo nie mogłam o niczym innym myśleć.
Tak, kciuki dalej bardzo potrzebne, ale najważniejsze że nadzieja wrociła

Zakątek z fioletową ławeczką 08:07, 18 kwi 2017

Do góry
Doroto, ławeczka jest cudna, zmieniłaś też chyba avatarek ? Świetne zdjęcie!!! Ogród masz dopieszczony i bujny, lubię sobie powędrować po Waszych 3 siostrzanych wątkach Pędzę do Ani

Donia72 napisał(a)
No to parę fotek z ławeczką ( tylko, że fotki zeszłoroczne).

I fotka z tego roku.

...uDany ogród 08:06, 18 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
To wspaniale że z tatą jest już kontakt To bardzo duży postęp. Oby tak dalej.

Basiu wczoraj wieczorem go odpięli od aparatury i radzi sobie na maseczce tlenowej
Mam nadzieję , że teraz już będzie tylko lepiej!

Moja bajka 08:05, 18 kwi 2017

Do góry
kupiłam taki pływak - sikacz, ale jeszcze ani raz nie sikał. Nie wiem czy jakiś zepsuty, czy ja coś źle zrobiłam? Ma ktoś z Was takie cuś?

pełne prymulki w rozkwicie

rh Bengal
...uDany ogród 08:03, 18 kwi 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Witam i ja w znajomych kątkach
Zawsze z przyjemnością oglądałam i podziwiałam twoj ogrod i patrzenie na roślinki.
Fajnie,że odnalazłyśmy się.Będę zaglądać
A jak tam zimnica ciebie nie dopadła ??

Witaj Aniu w moim nowym ogrodzie
Teraz do podziwiania dość daleka droga, ale staram się usilnie zmienić ten kawałek na swoją modłę
Bardzo się cieszę , że tyle tu znajomych twarzy.
U nas zimno, ale nie biało a to już dużo
Zapraszam serdecznie!

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:57, 18 kwi 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

A mnie Juz wiosna nie cieszy bo jest zimno i pada śnieg a w perspektywie duży mróz wiec nie wiadomo czy jakieś kwiatki jeszcze zobaczę wiosenne, tulipany nawet nie rozkwitly u mnie...i nie wiadomo czy rozkwitną

Wcale Ci się nie dziwię, przejdzie Ci później to chwilowe zwątpienie...

Po drugiej stronie za oknem jeszcze więcej śniegu

Ukojenie 07:56, 18 kwi 2017

Do góry
Taka urocza zapowiedx na poczatek dnia:

To sobie w ten wolny dzien popracowalam w ogrodzie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:37, 18 kwi 2017

Do góry
JoannA napisał(a)

Dziękuję Aganiu
A już sie zaczęłam martwić.

Mróz i zima namieszała, ale będzie dobrze....trzeba pookrywać co najdelikatniejsze

Ja nie zdążyłam nic okryć, rano wyjazd do pracy, a tu śnieg za oknem i to nie mało...

Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 07:29, 18 kwi 2017

Do góry
Wczoraj moje róże wyglądały tak, mam nadzieję, że im te temperatury nie zaszkodzą :

Kwitnące poziomki :
Z ogródka na wsi 06:19, 18 kwi 2017

Do góry
Ja jeszcze swoich na światło dzienne nie wypchnęłam. Ale wiele roślin ucierpi, i to jest dołujące.
Mimo wszystko ciepła życzę wszystkim, może tak źle nie będzie?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 02:06, 18 kwi 2017

Do góry
Dziękuję bardzo, jeżeli chodzi o styl to podoba mi się każdy jeden, jedynie te sosnenki były bardzo ładne gdy były małe,sadzonki były darmowe wiec sie sadziło nikt nie wybrzydzał teraz jakoś coraz gorzej wyglądają, pewnie też dlatego że od początku nie były prowadzone. To miał być od początku szeroki ekran zieleni odgradzający od drogi szybkiego ruchu. Jedynie one się od dołu przerzedzają, chciałabym je powoli wymieniać na jakieś choiny które będą ugałęzione do samej ziemi. Na trzecim zdjęciu po lewej stronie mam tam taką jedną choinę nie wiem niestety jak ona się nazywa, chciałabym wymienić i wprowadzić różnorodność, na przykład trójkami, chcę zostawić brzozy, resztę wycinać powoli wstawić na przykład 3 od strony drogi trzy takie choinki:
tu bliżej domu te trzy takie: Jodła kalifornijska
,
gdybyście mogli doradzić co się nie będzie tak od dołu przerzedzać i żeby w miarę szybko wyrosło i rożne odcienie ze trzy czy cztery takie gatunki z każdego gatunku po 3 sztuki bym posadziła to by to może miało ręce i nogi
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 01:14, 18 kwi 2017

Do góry
Basiaw napisał(a)
Dzięki Danusi trafiłam do tego wątku, dziękuję za jego wskazanie. Przymierzam się do założenia małego sadu, wreszcie mogęOd dłuższego czasu prowadzę śledztwo, żeby dowiedzieć się, co to za odmiana jabłek, wyglądają tak:

Rosły takie 2 jabłonki na działce Teścia, posadzone ok. 1975 roku, niestety, nikt nie zna nazwy. Jabłka są świetne, kruche, soczyste, słodkie, dobrze się przechowują przynajmniej do grudnia. Kopiąc po różnych forach znalazłam sugestie, że to może być odmiana Macoun, może ktoś z Forumowiczów ma taką odmianę i może to potwierdzić?
Niestety, nigdzie w szkółkach nie widzę takiej odmiany, jak nie znajdę, to chyba przyjdzie mi się zakraść na tę działkę (już nie jest Teścia, sprzedana) i ukraść pędy do zaszczepienia...

Pani Basiu, mam taką samą jabłoń i nie wiem co to jest za odmiana, czy udało się Pani ustalić co to za odmiana jabłek? Jeśli tak, bardzo proszę o informację na mojego mail alaste64@gmail.com. Bardzo mi na tej informacji zależy. Dziękuję
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 00:45, 18 kwi 2017

Do góry
Świąteczny spacerek-chodz pogoda nie dopisała,oczywiście wiadomo gdzie pl.Grunwaldzki i Kochane Magnolie

a reszta w ogrodzie spędzona na pracy-niech Bóg mi wybaczy pracowałam i przyłapali mnie
pozbywam się dywanu szafirków ,KTO CHETNY NA CEBULKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nadszedł czas na rewolucję w tym miejscu

Sezon 2017 u Hanusi 00:27, 18 kwi 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

coś pięknego !!!!!!!!
Ty wiesz że to moja bajka dziękuję za foty ,buziam mocno
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 00:23, 18 kwi 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Po maleńku przez podwórze
idą dzieci kurze
w kropki, ciapki,malowanki
bo to mają być pisanki

Buziam!!!!!!!!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:53, 17 kwi 2017

Do góry
Poradźcie proszę na co zrobić z tymi chaszczami, co posadzić, chciałabym się efektywnie odgrodzić od ulicy bo mieszkam przy ruchliwej szosie, chcę po woli usuwać rosnące tam sosny bo one sie ogołacają z dołu i nie wyglądają już estetycznie, były posadzone jakieś 15-20 lat temu i powoli tracą urok a będą zapewne wyglądały gorzej z kolejnymi latami. Rosną tam też brzozy i modrzewie, brzozy myślę zostawić, nad modrzewiami się jeszcze zastanawiam. chce to tak obsadzić żeby nie trzeba bylo dużo kosić Doradźcie proszę co robić.
Zdjęcia od strony domu:

od strony wjazdu wjazd jest wspólny z sąsiadem, jest również granicą działki:
i od strony drogi:

W wielkim bólu i rozterce powstaje nowy taras na dachu 23:46, 17 kwi 2017

Do góry
Taras już mam.
Wykonany przez nas samodzielnie. Nasz debiut "stolarski". Pomagali wszyscy członkowie rodziny

Powstały 2 bardzo duże donice. Jedna długa na 4,2 metra, druga na 3 metry.
rojekt i wykonanie ściśle według wskazówek z forum Za co bardzo dziękuję.

Po skończeniu prac (ale jeszcze przed wyniesieniem "gratów remontowych") wyglądał tak.

Zamiast "pięknego" daszku remontowego wisieć będzie materiałowa "roleta pozioma" którą szyję na wzór rolet Nesling.

Teraz bardzo proszę o pomoc przy zaprojektowaniu tego co w tych donicach najlepiej posadzić. Niestety o ile jestem w stanie wykonać projekt budowlany zabudowy tarasu, to umiejętności zaprojektowania zieleni nie posiadam. Nie dość iż brak mi wiedzy co wytrzyma w donicach, to nie potrafię wyobrazić sobie nawet jakie rośliny zestawione z sobą będą dobrze wyglądały.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:43, 17 kwi 2017

Do góry
Wiosna fajowo się zaczynała,aż do dzisiaj.
Jeszcze wczoraj moja magnolia wyglądała tak

A dzisiaj już taka,cała zniszczona przez mróz

Dzisiaj byłam w pracy,ale jutro lecę sprawdzić resztę zniszczeń.
Kwiaty we włosach 23:31, 17 kwi 2017

Do góry
Iwonka jak patrzę na fotki to zaczęła kwitnąć od 1 kwietnia i kwiaty ma do dzisiaj.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies