Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Kasia_CS 20:30, 11 maj 2017

Pięknie Ci świecą i tulipanki i azalie

A słuchaj, bo Ty masz dużo takich roślinek - przycinasz swoje wielkokwiatowe azalie? Bo się zastanawiam czy nie spróbować jakiegoś cięcia po kwitnieniu. Chciałabym, żeby się bardziej rozkrzewiły, bo w większości mają długie baty.
mirkaka 21:20, 11 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)
Pięknie Ci świecą i tulipanki i azalie

A słuchaj, bo Ty masz dużo takich roślinek - przycinasz swoje wielkokwiatowe azalie? Bo się zastanawiam czy nie spróbować jakiegoś cięcia po kwitnieniu. Chciałabym, żeby się bardziej rozkrzewiły, bo w większości mają długie baty.

Nie przycinam, same się zagęszczą, obrywam większość kwiatów po kwitnieniu.
Przycinałam tylko po przesadzeniu, ale wtedy potrzebowały roku, dwa żeby zaczęły ładnie kwitnąć. W/g mnie nie trzeba azalii wielkokwiatowych ciąć, chyba że jest konieczność
zawitka 08:32, 12 maj 2017

OOOO dobrze że dotarłam do Ciebie bo też miałam chęć na eksperyment z azalkami wielkokwiatowymi.stoją takie badyle po okwitnięciu bez liści na dole tylko góra ma liście. brzydko to wygląda muszę podsadzić . Mirka powiedz mi czym pryskać ziemiórki kurcze bo mi zjedzą skrętniki
mirkaka 15:11, 12 maj 2017

zawitka napisał(a)
OOOO dobrze że dotarłam do Ciebie bo też miałam chęć na eksperyment z azalkami wielkokwiatowymi.stoją takie badyle po okwitnięciu bez liści na dole tylko góra ma liście. brzydko to wygląda muszę podsadzić . Mirka powiedz mi czym pryskać ziemiórki kurcze bo mi zjedzą skrętniki

Nigdy tego nie mialam ale pryskaj karate, tym samym co na mszyce, może też podlej takim samym roztworem. Nie martw się w razie czego mam ich jeszcze pelno, dostaniesz drugie A ziemię to gdzie kupowalaś do nich? W B ? Moja córka tam ziemię kupiła i miala tego pełno w kwiatach
mirkaka 15:18, 12 maj 2017

Generalnie ja azalii nie cięłam, same po latach się zagęszczą. Cięłam tylko wtedy ja przesadzałam. Trochę cierpliwości zalecam
Makusia 15:39, 12 maj 2017

Ten bławatkowy głęboki błękit to azalia? Cokolwiek to nie jest pięknie świeci
Flower1 17:38, 12 maj 2017

mirkaka napisał(a)

Niektóre portale pogodowe podają jeszcze dzisiaj w nocy przymrozek. Ale staram się im nie wierzyć

dzisiaj tak pięknie

No pięknie!
mirkaka 18:12, 12 maj 2017

Makusia napisał(a)
Ten bławatkowy głęboki błękit to azalia? Cokolwiek to nie jest pięknie świeci

To bardziej fiolet to rh Azurika
mirkaka 18:12, 12 maj 2017

Madziu witaj zaraz idę do Ciebie
mirkaka 05:34, 15 maj 2017

W weekend była u nas przepiękna pogoda, nacieszyłam się ogrodem, posadziłam szałwię jednoroczną, rozplenicę jednoroczna, pomidory,popieliłam, porobiłam do końca kanciki, posadziłam jednego powojnika, drugi jeszcze czeka na wybór miejsca,

Te tulipany pięknie się po jednym sezonie rozmnożyły