Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogródek 20:39, 16 mar 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Bratusie

bratki z mojego dzieciństwa
pięknie będzie jak się rozkwitną wszystkie gdy zrobi się ciepło
Ogrodowy song 20:38, 16 mar 2017

Do góry
Dzisiejsze popołudnie upłynęło pod znakiem odbierania roślin, tych zamówionych jeszcze w lutym. Drzewka, krzewy, krzewinki..no jest się z czego cieszyć. Pięknie zapakowane, zabezpieczone odpowiednio.

Zakupione stacjonarnie tuje : ( to tylko część zakupów).

I jeszcze z dzisiaj trochę wiosny

Moja bajka 20:29, 16 mar 2017

Do góry
abiko napisał(a)
czy taka donica do kompletu w nowym zakątku Panią satysfakcjonuje? oczywiście odczyszczona

Satysfakcjonuje to mało powiedziane. Będę wielce ukontentowana . Aguś no fajowa jest . Czemu nie chcesz jej sobie zostawić? Głupio mi takie cudo Ci zabierać.
Ogródkowe perypetie:) 20:28, 16 mar 2017

Do góry

na tak zapchanych całych 3 parapetach w domu cieżko mi znaleźć miejsce na siewki, niestety...

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:26, 16 mar 2017

Do góry
Rench napisał(a)
Deserek pychotka

A! wiem pychotka. A wiesz. że kupiłam 3 róże w B..
Nie myślałam, że to zrobię. Potrzebuję tanich róż wielkokwiatowych do cięcia do mojego jagodnika. Tak gmyrałam i przebierałam że się pomyliłam i kupiłam też pnącą i teraz mam dumanko.

O taki efekcik różany mi chodzi

Ogródkowe perypetie:) 20:26, 16 mar 2017

Do góry

Anna i Ogród 20:23, 16 mar 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
No więc paczka z różami przyszła ale moje zaskoczenie było olbrzymie gdy okazało się że

są to róże z gołym korzeniem Nie przypominam sobie by było to napisane ale się nie znam i może o tej porze roku to oczywista sprawa.
W każdym bądź razie wyglądają bardzo zdrowo tylko nie wiem kiedy mogę ją wsadzić.

o tej porze roku sa tylko z golym korzeniem sa ciut tansze niz w doniczkach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:23, 16 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)

A na bramie zawisły stokroty

Elegancko w bieli
Ogródkowe perypetie:) 20:20, 16 mar 2017

Do góry
u mnie w ogrodzie nic, tylko okna dalej kwitną:

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:20, 16 mar 2017

Do góry
Dana tak to Charles

czosnkom posadzilam w nogi bratki, teraz przynajmniej nie stoja same bydyle na rabatce
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 20:19, 16 mar 2017

Do góry
Jana napisał(a)
wyprzedziłaś trendy z tymi makówkami mnie też korci dereń, głównie ze względu na owoce, warto?

Podążam za trendami, podążam

Dereń wisi na podporach drugi rok, ponieważ będę go intensywnie cięła, to nie wiem czy mogę liczyć na duży plon. Jego zadaniem jest głównie przesłonić warzywnik.
Pytasz czy warto mieć swoje owoce? Pewnie! W sprzedaży są drogie, poza tym smaczne, zdrowe, no i doskonałe na nalewkę i marynatę a'la oliwki.
Moje zainteresowanie zaczęło się właśnie od tej marynaty. Na Święcie Derenia w Bolestraszycach można było spróbować (niestety, nie kupić! ). Marynuje się jeszcze zielone owoce, to kolejny argument za tym aby mieć swoje.
Z Bolestraszyc przywiozłam C. mas 'Słowianin', ma trzy lata i jak nie trącą kwiatów przymrozki, będzie dużo owoców.

Łucjo Ozdobne derenie nie mają owoców. Na zdjęciu po prawej mój ozdobny, którego zabrała zima. Odbił z podkładki i wyprowadzam go na wysokie drzewo. Jak widać kilka kwiatów będzie. Jak komuś wymarznie ozdobny dereń, może nie warto go wyrzucać?

Moja bajka 20:16, 16 mar 2017

Do góry
czy taka donica do kompletu w nowym zakątku Panią satysfakcjonuje? oczywiście odczyszczona
Bukszpan (Buxus) - uprawa 20:13, 16 mar 2017

Do góry

Dzień dobry. Jestem tu zupełnie nowa, zielona, bez doświadczenia.
Proszę o sugestie i uwagi, czy z tymi bukszpanami da się jeszcze coś zrobić? Ponieważ likwidujemy stary żywopłot z bukszpanu, chciałabym wykorzystać jego składowe rośliny do aranżacji ogrodu w przyszłości. Zaczęłam sadzić poszczególne krzaki w donice, chciałabym jej jakoś doprowadzić do ładu-wiem, że dołem nic już raczej nie wyrośnie, ale jak pobudzić koronę do silnego wzrostu? Kiedy ciąć i jak bardzo?
Takich krzaczków będzie jeszcze "kilkadzieści", więc można poeksperymentować. Aha, no i w jakiej ziemi je sadzić?
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:12, 16 mar 2017

Do góry
Filomena napisał(a)
U mnie mniej ambitnie bardzo wieje i pada co chwilę;
Ileż akcentów wiosennych!
Takie małe siewki ciemierników, jak pokazujesz, dostałam w tamtym roku od Vity. Kopanie i przesadzanie odbyło się w połowie kwietnia - rośną wszystkie ku mojemu wielkiemu zadowoleniu. Masz więc czas Mireczko na plany co z nimi zrobić
Jagodniczek widzę się pięknie rozrasta.
Zastanawiam się też gdzież to masz otwarty ogród??? Wszędzie tak przyjemnie, miejscami intymnie...

O! dziękuję Ci za info - czyli do kwietnia mam czas jak dobrze bo szkoda tego dobra.

Mam otwarty mam, rabaty są po bokach a środek wielki trawnik ale też ten trawnik mi potrzebny bo ja mam ogród też na potrzeby rodzinne. Teraz ruszyła kolejna budowa za siatką gdzie się nie osłaniałam bo tam była piękna łąka.
Mam zamiar postawić pergolę i jakieś pnącze które będzie mi wisieć, tak nad głową jak będę chodzić - z czasem się wyjaśni.

akcenty wiosenne cd.

wieczornik damski w ub roku siałam i w tym oczekuję zapachu

bodziszki pięknie się po zimie regenerują - też do dzielenia - uff będzie dzielenia w kwietniu

orliki już są urocze

wachlarzyki z diamencikami

Nowocześnie z różAnką :D 20:11, 16 mar 2017

Do góry
Asia, Martini, Renia

i moje Polar Bear cięte 2 tygodnie temu w sobote

Phantom z tego samego dnia stoją jak zaklęte, chyba nic z tego nie będzie

i patyki dla Asi, z listkami Polar Bear, bez Diamantino cięte w tą sobote
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:10, 16 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
A skąd dostałaś? Też chcę.

z tantau

roza lola, cudna w katalogu a na stronie rosarium wyglada zupelnie inaczej...
ktos ja ma ?

Ukojenie 20:08, 16 mar 2017

Do góry
zoja napisał(a)
I dwie limelighte:

Wszystkie rodzaje sa 16zl za sztuke.
Widzialam jeszcze grandiflore i cande(cos tam)

A te buty to Twoje?
Moja bajka 20:06, 16 mar 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)

Kasiu, według google maps 3 godz 17 min i jestem

Takie podejście do tematu mi się podoba . Adres znasz .
Testowe dodawanie zdjęć 20:05, 16 mar 2017

Do góry

Test.
Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 20:05, 16 mar 2017

Do góry
cześć
moja siarka, kupowałam na all coś koło 25zł chyba

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies