GorAna, Aniu, nie wyobrażam sobie wiosny bez tulipanów. Na zdjęciach ta róża wygląda obiecująco.
iwonadm, Iwonko, właśnie potrzebuję wyższej i tam pójdzie Augusta. Zastanawiałam się nad Elfe bo ma niezbyt dobre opinie, raczej jest trudna. Podobnież potrzebuje czasu żeby się rozkręcić i lubi przemarzać. No cóż będzie pod specjalnym nadzorem.
ania1110d, Aniu, ja tu przy domu mam pnącą Rosarium Uetersen i dobrze sobie radzi pomimo złych warunków słonecznych. Słońce ma tylko pare godzin z rana a jak kwitnie to ma moc kwiatów. O dziwo nie wymarzła w tą zimę a nie była niczym zabezpieczona. Ma duże kwiaty, ale nie pachną.
ryska, Renatko, bardzo dziękuję za miłe słowa.
Przygotowałam się do dziejszych przymrozków. Okryłam truskawki i poziomki, które maja dużo kwiatów. To samo borówki amerykańskie. Podczas niespodziewanego ataku zimy przemarzły mi czerwone i czarne porzeczki. Została się żółta późna i też ją okryłam. Zrobiłam z kory kopczyki jeżówkom a róże dostały doniczki. Jak dobrze, że nie przeznaczyłam je na plastiki. Teraz na pewno je zachowam. Bardzo się przydały. Róże i jeżówki to podstawa mojego ogrodu, więc o nie zadbałam najbardziej.
Zebrałam też smardze i dzisiaj przyrządziłam na obiad. Smardze nadziewane mielonym mięsem w sosiku bardzo wszystkim smakowały.
Częstujcie się do woli, są bardzo smaczne
I moje doniczkowo, miałam co robić