Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:52, 15 mar 2017

Do góry
eM zasypał stopnie , jeszcze plac przy ognisku musi skończyć

takie dwie czerwone leszczyny dostałam dzisiaj od sąsiadów poszły do lasku w pobliżu tej od Katki

jedna tam gdzie ten jasny patyczek druga za różami pomarszczonymi

i buksiki po cięciu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:46, 15 mar 2017

Do góry
takie dzisiaj nad rowem znalazłam słoneczkaszkoda, że nie u mnie ale i tak głoszą wiosnę
Nowego początki 20:44, 15 mar 2017

Do góry
Tak wygląda to miejsce w projekcie.
Rododendronowy ogród II. 20:40, 15 mar 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Łączki zachwycające! W kupie jest tak pięknie! Dziękuje za odpowiedź, mam nadzieję że u mnie przyczyna też będzie trywialna

Tego Ci zyczę Kasiu . Łączki faktycznie cieszą.

Rododendronowy ogród II. 20:38, 15 mar 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Spełnienia marzeń, moc siły i zdrowia

Dzięki Sylwia.

Malutki pod lasem 20:36, 15 mar 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
I teraz pytanie jak Waszym zdaniem te kulki ustawić?
Moja propozycja (tak to wygląda jak ktoś idzie do mnie do domu przez furtkę )

Moim zdaniem dobrze rozmieszczone może tą średnią po prawo zamieniłabym na środkową małą ... a zresztą jak już będą to poustawiaj (ale w dolkach) będzie łatwiej ocenić ja tak robię ... Trawka albo stipa (jeśli dobrze u Ciebie rośnie) albo sesleria (bardzo szybko rusza) np heufleriana już teraz kwitnie ... jesienna tez ładna ...

PS Fajne źródełko buksikowe
Wizytówka - Daleki od ideału..... 20:31, 15 mar 2017

Do góry
Wizytówka - Daleki od ideału..... 20:29, 15 mar 2017

Do góry
Jesień

Ogródek Iwony II 20:28, 15 mar 2017

Do góry
A na Dzień Kobiet M się spisał i tradycyjnie dostałam pierwsze bratki

Ogródek Iwony II 20:27, 15 mar 2017

Do góry
Nastał Nowy Rok 2017
Wszyscy wyczekujemy wiosny.
No, nie wszyscy, bo do niektórych już przyszła.
Podziwiam na południu wiosenne kwiatki: krokusy, iryski. U mnie jeszcze trzeba poczekać.
Ale znalazły się przebiśniegi
Tylko później wyszły, niż u innych

Żebym nie zazdrościła innym, u mnie zakwitł pierwszy krokus

Jedyny. Reszta jeszcze śpi
Wychodzą hiacynty

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:22, 15 mar 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Super kształt
Przerwa na kawę... 20:18, 15 mar 2017

Do góry
Martek odmachuję ech z tą wodą u ciebie to trudny temat.

U mnie ogrodowo niewiele się dzieje. Zamówiłam naparstnicę i ostróżki trwałe kopane z gruntu. Wymyśliłam, że teraz je pojedyńczo wsadzę i dosieję nasion coby za rok już więcej było. Donice nie przyszły, podobno brak na magazynie. Magnolia gwiaździsta oszalała tyle ma pąków, ciekawe czy kwiatowych. Oczar nadal kwitnie i wcale mu niespieszno aby przestać. Jakieś ruchy u ciemierników widać ale ciągle na poziomie ziemi. Nie wiem, czy rozgarniać już kopce różom. Cięcie później...
W sobotę czeka mnie wkopanie w końcu kabla póki rośliny nie zarosły

Bardzo jestem ciekawa czy chociaż kilka pąków różanecznika przetrwało. W ubiegłym roku jak dostał żelazo to teraz liście nie są aż takie złe. Żelazo - powtórka będzie dolistna z pierwszym nawożeniem już niedługo. Ale ten skoczek... No przyznaję, że tak jak chemii nie lubię, tak w sierpniu po diagnozie Bogdzi na wszelki wypadek opryskałam pąki topsinem. Nie wiem, czy teraz nie powtórzyć. Może chociaż kilka pąków by przetrwało i zakwitło...
Ogród Mirelli 20:15, 15 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wiosennie

Przecudny kolor krokusików, ktoś tutaj ładnie go określił-budyniowy
Mirelko, podziwiam Cię za ten zapał i energię w działaniu, musiałam nadrobić kilkanaście stronek, żeby wbić się w temat. Czytam, że przeróbki planujesz ?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:15, 15 mar 2017

Do góry
Wczoraj i dzisiaj pracowałam nad rabatą przy wjeździe. Wykopałam to, co rosło. rozrzuciłam kompost, dosypałam trochę piasku. Po dogłębnej analizie pojawiła się korekta. Metr od kubełka na śmieci znalazł swoje miejsce grab. W tym miejscu potrzebny był wysoki akcent. Teraz po obu stronach wjazdu rosną sobie dwa wewnątrz ogrodzenia i dwa jako strażnicy furtki na zewnątrz. Powinno pasować. Rosną też już 3 hortensje poprzetykane kolumnowymi cisami. Przy krawędzi posadziłam choiny Jeddeloh. To tu, to tam rosną też irysy syberyjskie. W okresie bezlistości hortensji będą robić za trawę i dawać kolor. Przy murku wsadziłam płożącą trzmielinę Emerald Gaiety- może się uda conieco zamaskować. Na świdośliwę został mi nieregularny czworokąt mniej więcej 3x2 m. Pod ś-ś będą sobie rosły zimozielone kule. Jeszcze nie wiem, czy z cisa, czy wykorzystam żywotnik Globosa. Traw jeszcze nie wsadzałam. Muszę zaczekać na sezon sprzedażowy. Powiem szczerze, że kusiła mnie kosmatka śnieżna, ale oparłam się pokusie.
Zaległe fotki uporządkowanej półksiężycowej.

i na koniec dereń jadalny i tawlina jarzębolistna.

Ogródek Iwony II 20:14, 15 mar 2017

Do góry
W GRUDNIU spadł śnieg. Trzeba było zakończyć sezon. Wytłumaczyć różom, że to już grudzień

I zabrać się za dekoracje świąteczne
Ogrodula 20:13, 15 mar 2017

Do góry
W zeszłym roku takie towarzystwo człapało po dzielnicy za murem jest basen ppoż.
Słoneczny Ogród 20:13, 15 mar 2017

Do góry
Ciemiernik to mój nowy nabytek, nigdy nie miałam, kupiłam wczoraj całkiem spory okaz.
Miejsce dla niego znalazło się w donicy na schodach przy wejściu.

Podwórkowa rehabilitacja 20:10, 15 mar 2017

Do góry
O matko, co są zastrzały na dłoniach?
Dziękuję za porady. Moczyłam intuicyjnie, bo zanim zmyłam krew pracowałam jeszcze w ziemi. Potem octenisept a na koniec olej kokosowy. Dziś już nie ma obrzęku i zaczerwienienia, będzie dobrze
Nie używałam nigdy Tribioticu. Muszę poczytać.
Rękawiczki mam jakieś liche i kolce przez nie przechodzą.
Rębak mam spalinowy.
Takie zrębki robi:
z gruszy i róż

z bluszczu i winobluszczu.

Cieszę się, że zaglądacie.
Praca nadal trwa. Dziś wycięliśmy dwa jałowce spod balkonu.
Będzie rewolucja.
Murek i schody do naprawy niestety, bo są duże uszkodzenia. Szkoda tego mchu na nich. Może zbiorę przed usunięciem, zmiksuję z jogurtem i posmaruję ten nowy, który powstanie.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:09, 15 mar 2017

Do góry
A u mnie kolejny zimny dzień, niby słońce świeciło ale jakoś nie było go czuć. Do tego wiało tak, że głowę chciało urwać. Dużo nie zrobiłam. Zasiliłam ciemierniki i lawendę podsypałam zmielonymi skorupkami jajek.
I taką niespodziankę odkryłam

Krokusy mimo, że rosną na południowej wystawie to wciąż się ociągają.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies