Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 18:50, 28 kwi 2017

I mam nadzieję ze to ostatnie podrygi tegorocznej zimy

Kacha123 19:18, 28 kwi 2017

O rany! Chyba wolę jednak mój deszcz. Piękne tulipany, nawet pobielone! Amanogaw Ci szczerze zazdroszczę, ale nie miałam odwagi sadzić kolejnych w miejscu tych padniętych. No to czekamy na ocieplenie!
dominika_ 22:24, 28 kwi 2017

No to jest już gruba przesada, takie anomalie
MirellaB 06:11, 29 kwi 2017

Beatka przyszłam słoneczne wiosenne fotki zobaczyć z tulipankami w roli głównej. Tulipanki w śniegu mają swój uroku, ale żal mi ich bardzo, bo słoneczka są spragnione.
To już ostatnie wyziewy zimowej pogody. Teraz będzie już tylko lepiej
Dorota123 16:54, 29 kwi 2017

W tym roku pogoda jakaś taka nieobliczalna, Tulipanki śliczne tylko schowane pod zimową pierzynką.
szemusia 21:30, 08 maj 2017

Kasiu, Dominiko, Mirelka, Dorotko - chyba jednak nie ostatnie podrygi zimy - znów przymrozki pokazują... Coś ta wiosna ciężko się zbiera...

Udało mi sie ostatnio wstrzelić między deszczowe chmury i ku pamięci zrobiłam kilka fotek.

Tulipki
Niezawodne exotic emperor - zakwitły już przed świętami i ciągle trzymają pion. Muszę dokupic na jesień

Na pierwszym planie melrose. Urodą również zachwycają, ale niestety aura je dobija - kolejne sztuki łamią się od deszczu

szemusia 21:38, 08 maj 2017

Czytam u was o chorobach bukszpanów. Odpukać, moje mają się dobrze, ale aż strach się bać... Lubię tą wyrazistą wiosenną zieleń...

Quiny dopiero w blokach startowych...
Wykopywałam jesienią i sadziłam ponownie, ale tylko duże cebule. Prawie 90% zakwitła.

A tu też zeszłoroczne, chyba claudia. Ta już z kwitnieniem powtórnym słabiej. Same liście też się pojawiły...

szemusia 21:45, 08 maj 2017

Kwitną amanogawy Niby patyczaki jeszcze, ale sporo urosły od zeszłego roku.

Wiosną zachwyca mnie kostrzewa - jest zimozielona, wiec wystarczy wyskubać suche, bardzo szybko odrośnie. Za moment zakwitnie

szemusia 21:49, 08 maj 2017

I kolejne moje patyczaki - miłorzęby mariken.
Pierwszy trochę ucierpiał podczas minionych przymrozków.

I, chyba cud się stał, wystartowały wszystkie trawska - miskanty, rozplenice, red baron. Oby tylko deszcz ich teraz nie załatwił...
MirellaB 22:42, 08 maj 2017

Beatka tulipanowo pięknie. Exotic są faktycznie niesamowite w swoim kwitnieniu.
Melrose takiej odmiany nie znam, a są piękne takie pełne
Queen nie wykopywałam i kwitną tylko chyba ciut mniejsze, natomiast Claudia dużo mniejsze.

Podpowiedz do jakiej ziemi sadzić bukszpany?

Pogoda wstrętna