Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Basilikum 13:52, 08 maj 2017

Danius mocno tulam
juz musi lepiej byc wreszcie
Marga 15:07, 08 maj 2017

Dana, Ciebie przytulam, a za tatę trzymam kciuki.
Maly_Bialy_D... 18:49, 08 maj 2017

I ja trzymam, wysyłam dobrą energię, głowa do góry
dana1s 21:37, 08 maj 2017

Dziękuję serdecznie za wsparcie, staram się żyć normalnie. To trudne, ale trzeba.
Został nam miesiąc do ostatecznego opuszczenia domu. Będzie mnie teraz mniej, ale czasami zajrzę.
Byłam w niedzielę przed komunią siostrzeńca M na starociach.
Trafiliśmy kilka ciekawych przedmiotów.
Mam ogromny słój ceramiczny na ogórki, długo poszukiwany klosz do lampki na sekretarzyk, lampę kuchenną cudownej urody i kilka elementów mojej zastawy.
To były udane łowy
Wyplewiłam ogródek przy domu i już się całkiem ładnie prezentuje. Teraz w wolnych chwilach muszę ogarnąć nowy, bo chwasty mnie przerosną...
Kupiłam pokazywaną niedawno bieliźniarkę i czekam na dostawę.
Jutro ma być krzesło do biurka. Marzę o budowie, ale muszę na to jeszcze poczekać
W ogrodzie zaczynają irysy i inne cuda

Tawuła śliwolistna moja ulubiona

Wiśnia gruczołkowata plena

Obiela The Bride

wiśnia Amonogawa

Kanzan niestety zrzucił kwiatki, chyba podmarzł
Szkoda.
Dziki wczoraj nas odwiedziły i pobawiły się nowo sadzonymi iglakami . Sadziłam je dzisiaj ponownie. Czas na płot!

Pozdrawiam !!
pestka56 22:57, 08 maj 2017

Dana, myślę, że tato byłby zdrowszy w domu. Szpitale to jednak wylęgarnia chorób i... te odleżyny źle świadczą o opiece. Jak mogli do tego dopuścić?

Na pohybel dzikom! U mnie bywały wczesną wiosną, a teraz mam topielisko
Gosiek33 06:54, 09 maj 2017

Trzymam kciuki by jak najszybciej się polepszyło - to bardzo intensywny czas u Ciebie, potem się odwróci i na spokojne wody wypłyniecie
dana1s 07:46, 09 maj 2017

pestka56 napisał(a)
Dana, myślę, że tato byłby zdrowszy w domu. Szpitale to jednak wylęgarnia chorób i... te odleżyny źle świadczą o opiece. Jak mogli do tego dopuścić?

Na pohybel dzikom! U mnie bywały wczesną wiosną, a teraz mam topielisko

Kasiu z pewnością, ale muszą wyleczyć to zakażenie bo ono zagraża również nam. Szczególnie dzieciom, a mamy ich 9 i wszystkie stęsknione
za Dziadkiem
Jest plan na przyszły poniedziałek z wyjściem do domu.
Bardzo bym chciała, bo to lawirowanie między domem a szpitalem, pracą, szkołą i jeszcze remontem u Mamy i przeprowadzką mnie wykańcza
Odleżyny się pojawiły w śpiączce, Tato jest sporym mężczyzną , a bardzo inwazyjna operacja nie pozwalała na jakieś oklepywanie , czy choćby zmianę pozycji w jakiej leżał
Usunęli wszystkie martwicze zmiany chirurgicznie, resztę podobno można wyleczyć, oby!

Co do dzików, mam ich po dziurki!
Niszczą wszystko. Wczoraj pozbierałam kilkadziesiąt pąków z irysów pumila
Nic z nich nie będzie...
Szkoda, bo pięknie się zapowiadało
Cóż, natura

dana1s 07:49, 09 maj 2017

Gosiek33 napisał(a)
Trzymam kciuki by jak najszybciej się polepszyło - to bardzo intensywny czas u Ciebie, potem się odwróci i na spokojne wody wypłyniecie

Gosiu marzę o takim zwykłym, w miarę spokojnym życiu. Ostatni stres dał mi po doopie. Nie mogę uregulować ciśnienia. Szaleje
Dziękuję za życzenia i kciuki nadal bardzo potrzebne.
Nawet nie wiecie ile dla mnie znaczy takie wsparcie. Jesteście kochane!

pestka56 10:03, 09 maj 2017

Trzymam kciuki przede wszystkim za tatę

Wczoraj "szabrowałam" roślinki u mojej sąsiadki. Było z tym sporo zachodu, żeby nie porobić dziur w rabatach, bo sprzedała dom i nie wypada nowym właścicielom zostawiać zdemolowanego ogrodu. Sąsiadka przenosi się z 600m2 do 80m2, ale będzie mieć 30m2 taras. Zabierałam roslinki częściowo na przechowanie i rozmnożenie, a częściowo dla mnie. Właściwie poza dwoma goździkami, to reszty nie znam. Porobię zdjęcia jak je powsadzam dziś i poproszę o pomoc w rozpoznaniu.
BasiaLT 11:25, 09 maj 2017

Danuś tak jak ktoś mądry powiedział "puki życie trwa póty jest nadzieja na wszystko". I tego się trzymajmy. Wiadomo że takie ciągłe latanie nikomu nie służy ale z każdym dniem będzie lepiej.