Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:41, 07 maj 2017

Kasiek napisał(a)

Pamietam jak pod wplywem Twoich fotek i opowiadan o ptakach kupilam kilka ksiazek. To bylo pare lat temu ...do dzisiaj wole Twoje podpowiedzi i fotki od tych ksiazkowych I za to Ci dziekuje Bogdziu.

Kasia no zartujesz sobie ze mnie. Gdzież mi do szerokiej wiedzy ksiązkowej.Bardzo jednak sie ucieszyłam że te ksiazki kupiłas pod moim wpływem i teraz juz na pewno czesciej na ptaki spoglądasz.Buziaki.
elka_ 22:43, 07 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

Elu te które pokazałam to z poprzednich lat, u mnie na razie zaczynaja kwitnac przy ziemi widac tam cieplej było ale ma byc mróz to i tak pomrozi , kto wie czy nie pomrozi tez pąków i nie wiadomo czy wogóle bedzie co oglądac.Te kwitną teraz

Zaraz cieplej na duszy od takich widoków
Oby nadchodzące przymrozki zbyt wielu szkód nie zrobiły.
Bogdzia 22:55, 07 maj 2017

elka_ napisał(a)

Wszyscy sie tym martwimy , nie jest fajnie jak ogród który ma nas cieszyc nagle sprawia kłopoty.
Bogdzia 22:55, 07 maj 2017

elka_ napisał(a)

Wszyscy sie tym martwimy , nie jest fajnie jak ogród który ma nas cieszyc nagle sprawia kłopoty.
Gosiek33 08:56, 08 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

.....Na wiekszosci rh wcale nie widac żeby chciały kwitnąc, trzeba bedzie dłuzej poczekac. ....

Widzę, że to w tym roku norma, pociesza mnie bo martwiłam się o swoje całe w pąkach nadal stoją

Bogdzia napisał(a)

Kasiu to bardzo dobra wiadomosc. U kosów kos samicy nie karmi a to co widziałas to na pewno matka karmiła młode, czyli nikt gniazda nie zniszczył tylko juz wychowala młode i wyleciały. Dzis tez zrobiłam zdjecie takiej samicy z młodym , zobacz

Fantastyczny widok
popcorn 08:57, 08 maj 2017

Ale pięknie u Ciebie, Bożenko!

dziękuję za przemiłe spotkanie Buziam!
Makao_J 09:53, 08 maj 2017

Moje rodki też jeszcze śpią. Myślałam że tylko u mnie tak się stało ale widzę że nie.
hanka_andrus 10:02, 08 maj 2017

U mnie obudzony CW, ale on zawsze najwcześniejszy. Natomiast w parku te wczesne Impeditum zmarzły w czasie kwitnienia.
Mathildis 21:37, 08 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

Mnie sie bardziej podoba Purple splendour, jednak obydwie odmiany są dosc trudne , w Twoim ogrodzie pod sosnami pewnie sobie poradza ale piszę to że nie jest łatwo z nimi by nikt pochopnie sie na nie nie decydował.
Polarnacht:

Purple Splendour:

Dziękuję Ci bardzo. Szukam takiego ciemnego fioletu. Bardzo mi się podobał u Ciebie ten który rośnie na lewo od Ann Lindsay lub Hachmann Charmant (na zdjęciu nie umiem odróżnić) czy to któryś z tych dwóch czy jeszcze inny?

wiosna tego roku jest okropna, kończą już się moje pokłady energii i konieczne jest mi słońce do ich naładowania, a tu jeszcze przymrozkami straszą... brrr
jankosia 01:57, 09 maj 2017

No i stało się Bogdziu. Dudek przyleciał a budka już zajęta. Niesamowite że w ogóle pojawił się z tej strony - byłam sceptyczna bo on zwykle z przodu, przed domem i przy garażu się kręcił a teraz spacerował i obczajał potencjalny domek. Żałuję że małża nie posłuchałam kiedy mówił że za wcześnie tą jedną wieszamy Jutro polecę po deski to obiecał że jeszcze ostatnią może zrobić Ale się cieszę wiesz? Tylko te szpaki. Na przyszłość to chyba otwory starą skarpetką pozatykam i wyjmę w maju dopiero Dobra, wiem, nie jestem taka hihi