Edytko, tak sie zastanawiam i mysle... Pozwolisz ze sie wypowiem na temat posadzenia magnolii?
Obawiam sie, ze to miejsce nie jest dobre dla niej, ziemia jest skazona betonem i wapnem, jest tez wyjalowiona, okolice pnia dalej sa w betonie, ziemia nie oddycha. Drzewko stoi raczej w miejscu nie oslonietym, mam racje? Magnolie tego nie lubia...
Pomysl Edytko czy nie mialabys dla niej lepszego miejsca, szkoda by bylo ja stracic...Piekna jest
Magnolie nie lubia przesadzania, moze teraz jej cos poszukaj?
Moje przedszkole
Jestem ciekawa, czy uda mi się ukorzenić hortensje. W gruncie zupełnie mi to nie wychodzi.
Stipy w tym roku mam bardzo słabe... W ubiegłym roku było tyle, że rozdawałam,a w tym roku pojedyncze kłoski mi zweszły. Ciekawe ile z nich się przyjmie?
Bardzo ładnie za to wzeszły pysznogłówki z moich nasion - w ilościach hurtowych Pikowałam je po kilka, bo nie wiem jak sobie dalej poradzą.
I kłosowce od Kasi Katkak Dzięki Kasiu Zobacz jak pięknie rosną
Vito, mój czas jakiś taki niepohamowany. Na dużą bylinówkę już brakuje mi sił, a będzie ich coraz mniej. Muszę myśleć perspektywicznie, choć czasem wolałabym tego nie robić. To czasem przykra rola, takie wylewanie kubłów zimnej wody.
Kalina Nana już cała ulistniona. Z dwóch posiadanych barbul obudziła się jedna.
Dzięki za rady i zachwyty Nie zasłonię się z tamtej strony, chociaż to jest od ulicy, bo zasłoniłabym sobie słońce na rabacie. A poza tym lubię jak sąsiedzi zachwycają się moim ogrodem Latem wygląda to zupełnie inaczej
Chyba byłam grzeczna zająć przyszedł do mnie
I przyniósł takie piekne sadzonki trzcinnika
Zajączku jeszcze raz tym razem publicznie DZIĘKUJE
Taka serdeczność z jedne strony mnie zawstydza z drugiej motywuje
Nie mogły czekać na poprawę pogody bo tej na razie nie widać. Zatem mimo ulewy i wiatru poszłam dzielić i sadzić
Podzieliłam na...127 sztuk! i obsadziła 2/3 pasa! Sama w to nie wierze!
Wybaczcie bałagan ale tyłek mi wymarzł