Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Kawa 13:20, 08 maj 2017

uwielbiam tu wchodzić i paść oczy twoimi fotami
kerii 14:38, 08 maj 2017

Ania piękna ta tulipanowa wiosna u Ciebie a kukułki pod Panią cudowne chyba na nie zachorowałam i na jesień będę sadzić i sadzić te cebule na ile kasa pozwoli )

A co do węży też prawie zeszłam jak je zobaczyłam szybko do tej piwniczki nie wejdę całe szczęście, że nic tam w niej nie przechowuję oprócz pustych doniczek i jakiegoś bliżej nie określonego badziewia. Najchętniej bym to ubiła ale jakoś tak nie mam sumienia )) jak mi tylko nie będą wchodzić w drogę niech sobie żyją
Anda 14:58, 08 maj 2017

Zana napisał(a)
Iwka dzięki. Siewki czosnkowe też na razie zostawiam, tylko się zastanawiam czy ich nie przerzedzić jakoś, bo strasznie gęsto rosną. A teraz mi przyszło do głowy, że może to nie siewki czosnków tylko trzcinnika Karl Foerster, bo one tam razem rosną. Czy te trzcinniki się w ogóle wysiewają?

Czytałam, że są sterylne. Pewnie jest to jednak czosnek
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
olga80 15:08, 08 maj 2017

Zana napisał(a)
Potwornie się dzisiaj utyrałam w ogrodzie szykując miejsce pod róże, więc chyba czmychnę już do łóżeczka.

Skromny widoczek na dobranoc:

Cudny jest ten skromny widoczek
Żaba Ty masz róże Novalis z czym masz ją zestawiona ? Szukam towarzystwa do moich
Rench 15:49, 08 maj 2017

Zana napisał(a)
Jagódko kochana, ogrodowi do piękności duuuużo brakuje. A co do zdjęć to za chwilkę kolejna porcja.

Kończące się hiacyntowo:

Piękny kolor tych hiacyntów
Zana 18:08, 08 maj 2017

Aniu/Anbu no tak bardzo dużo to się cofać nie musiałaś. Są szybsze wątki na forum. Do hakone też tak właśnie podchodzę, najważniejsze że żyją. Zemble dadzą Ci fajny energetyczny kolor na tle zieleni

Aniu/Makao na razie oszczędzam Wam widoku wielkiego dołu, ale przyjdzie czas, że wszystko ujawnię

Reniu jak Watanabe będzie kwitła to niezwłocznie Cię zawołam. Mam nadzieję, że nadchodzące przymrozki jej nie zaszkodzą, brrr.. i wrrr... na tę pogodę
Sebek 18:12, 08 maj 2017

Zana napisał(a)
A skoro o różach to Lavender Ice i molinie variegata przyrastają bardzo zadowalająco:

Moje molinie ostatnio jeszcze mocno ospałe były... Może kiedys dogonią Twoje
Zana 18:17, 08 maj 2017

Kamila cieszę się, że zaglądasz i zawsze z dobrym słowem

Jola/Kerii nie wiedziałam, że na szafirki mówi się kukułki. Musiałam chwilkę pomyśleć co też masz na myśli. Przygody z wężami to ja Ci nie zazdroszczę, oj nie... Nawet ubić bym się bała.

Ewa/Anda dzięki, przynajmniej jedna wątpliwość mniej

Tereniu ten widoczek w przyszłym roku chyba zniknie, drzewko magnoliowe umiera. Rzeźba zmieni swoje miejsce i pewną wstępną koncepcję już mam. Co do Novalis (co prawda ja nie żaba, ale domyślam się, że to o mnie chodzi) to mam przed nimi posadzone przywrotniki, z boku są bodziszki Rozanne, a za bodziszkami po bokach hortensje Magical Candle. Za różami aktualnie trochę czosnków Gladiatorów i Mount Everest. A i jeszcze za różami jest biała rutewka Splendide White. To ubiegłoroczne nasadzenia i cała prawda wyjdzie na jaw w tym roku.

Tu trochę widać:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6733-ogrod-z-rzezba?page=259

Reniu dziękuję. Hiacynty kupione tak trochę od niechcenia, ale się udały. Tyle, że nie pachną.
Zana 18:18, 08 maj 2017

Sebek dogonią, dogonią, może nawet i prześcigną
olga80 18:45, 08 maj 2017

Miało być Zana ale jak się pisze z telefonu to można różne byki walnąć.Dziękuję za odpowiedz.Muszę moim towarzystwo dobrać odpowiednie.Myślałam jeszcze o krwawniku pospolitym w takim kolorze brudnego różu.