Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Mirelli 09:02, 15 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Donicowo

Mirellka Ty to już donice obsadzasz a ja nawet nie sprzątnęłam rabat.Teraz mam 3 dni wolnego nadgoniłam papiery,zajęć z dziećmi nie mam do końca tygodnia więc liczę na to ,że i ogród nadgonię.
Bratki mają piękny kolor
Borówcowy raj 09:01, 15 mar 2017

Do góry
Pięknie, ja w tym roku chcę się zająć przedogródkiem, na razie trawa, przechowalnia roślin i dość duże przestrzenie (nie aż tak jak u Ciebie).
Będę do Ciebie zaglądać Pozdrawiam

Borbetka napisał(a)
Przedogródek jest wielki. Właściwie z tyłu jest ciągle w niedosycie. 2017 rok będzie kluczowy.
Pozdrawiam wszystkich zaglądających.

W oflisowym ogrodzie 08:49, 15 mar 2017

Do góry
Hej, zajrzałam do Ciebie po przerwie, pięknie jak zwykle, a do tego smacznie (szynkowo) Nie wiedziałam, że jest coś takiego jak szynkowar, bo mój szwagier cudowne szynki wędzi, w sklepie kupujemy tylko czasem jakieś na kanapki dla dzieci.

kamila66 napisał(a)
Takie mam doniesienia
Jak więcej błędów nie popełnić...... 08:35, 15 mar 2017

Do góry

Ale pięknie jest u Ciecie,uwielbiam zadbane ogrody a ta ścieżka na cytowanym zdjęciu jest z kostki brukowej ? pomysłowa

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 08:34, 15 mar 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)
Uwielbiam widoki letniego ogrodu
Jaka to odmiana kocimiętki mam taką zwykłą

Na zdjęciu wiosennym z tulipanami i zawilcami to najpospolitsza kocimiętka. Widać tam też szałwię omszoną fioletową.
Mam jeszcze kocimiętki w odmianach, ale nazw nie pamiętam. Bardzo je lubię jak co nie które kiciusie
Tu fioletowa wysoka plama między rodkami a kalikarpą.

tu jeszcze inna

Lawendowy zawrót głowy 08:29, 15 mar 2017

Do góry
Super wyglądają, ja mam korę łupkową i zastanawiałam się czy kwiatki sobie poradzą, na razie nie wychodzą, czekam i czekam ...

lojalna_ napisał(a)
moje koteczki ))sa tylko trzy ale zapewne rozumiecie moja radosc )

Pan Maluśkiewicz 08:23, 15 mar 2017

Do góry
Gdy wróciłam z pracy to przywitały mnie moje najpierwsze krokusy co to za radość

mały jeden z przodu domu

i maleńki hiacynt, dzielny przeżył przyduszenie jodłą, jak widać wióry są wszędzie. Musze dosypać kory bo wygląda to okropnie, szczególnie z góry gdy patrzę przez okno.

Na trawniku maluśkiewiczowym pojawiają się pierwsze krokusiki. Liczę na łąkę kwietną Krokusy w trawniku powodują, że nie można zrobić wiosnennej wertykulacji. Pozostanie grabienie po kwitnieniu, dosiewka i nawożenie.

Turzyca evergold wygląda bardzo dobrze. Oby późniejsze przymrozki jej nie zaszkodziły, tak jak zeszłoroczne.

Lawendowy zawrót głowy 08:22, 15 mar 2017

Do góry
Witaj Miałam dokładnie tak samo ) Trafiłaś w punkt
Pozdrawiam
lojalna_ napisał(a)
Prawda jest jedna jak człek tutaj trafi to przepadł czyta po nocach, zachwyca sie i biadoli, ze nie ma tak pieknie jak inni
Pan Maluśkiewicz 08:17, 15 mar 2017

Do góry
A to miejsce dobrze widzę okna w kuchni. Uwielbiam je

Pan Maluśkiewicz 08:16, 15 mar 2017

Do góry
Ale fajnie, ja ciągle nie jestem przekonana czy róże u mnie przed domem to dobry pomysł. Musiałabym mieć nawadnianie zrobione, bo tak to będzie różom ciężko i nie będą wyglądały.
Ale i na to przyjdzie czas. Zaczynam czuć oddech komunii, latamy z zaproszeniami.

Zrobiłam parę fotek na szybko- specjalnie dla Ciebie moje kolorki

Kiedyś będzie tu ogród 08:14, 15 mar 2017

Do góry
Rytmiczność tak, ale bardziej w takim wydaniu:

Mniej drzew, za to większe.

Przy tych dębach i miłorzębie śś same w sobie wydają mi się za małe. Jako część kompozycji - owszem, ale potrzebują jakiegoś większego towarzystwa.
Moim zdaniem.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:06, 15 mar 2017

Do góry
Iwi z tym sąsiadem żyję w względnej zgodzie, żeby nie powiedzieć, że zgody brak
Widzę go zresztą tylko dwa razy do roku, jak kosi trawę- nie umiem zlokalizować po domu. Co też istotne- tam nie ma wyjścia, więc musiałabym tą qpe przerzucać górą, a potem- według potrzeb- znowu górą...

Wczoraj wypełzłam z domu. Poobcinałam hortensje- włożyłam do słoików z wodą i trzymam w garażu, ale muszę poczytać jak wysoko w tej wodzie mają siedzieć. Hortki chyba żyją- w sensie w środku były zielone. Obcięłam też cisy na półce- te sadzone latem mają się znacznie lepiej. Mam wrażenie, że część ma przemarznięte pojedyncze gałązki. Odkopałam w kopczyków wszystko, co było zakopczykowane i tak:
- klonów nie umiem ocenić;
- gracki- część z nich - wygląda jakby miała się ku życiu;
- ML już tak dobrze nie wyglądają ale dam im czas
- rodki mają jakby pąki- może lubią wietrzenie korzeni
- tulipany zeszłoroczne puszczają kiełki, narcyzy też- te sadzone na jesień znacznie gorzej, ale może jeszcze wystartują;
- czosnki- masakra- niemal nic
- rozchodniki (?) wypuszczają kapustki;
- wrzosy- w większości śmierć pnia mózgu
- trawy o te:

żyją raczej i jest to niemal pewnik.
Kiedyś będzie tu ogród 08:04, 15 mar 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Ania, jakby nie patrzeć, to co zaplanowałaś zmieści się bez problemu:

Tylko, podobnie jak Romie, ta rabata nie bardzo mi pasi do zaplanowanej reszty.

A mnie z kolei bardzo się ta rabata podoba i kompozycyjnie i sytuacyjnie. W tak dużym swobodnym założeniu aż się prosi o elementy odrobiny symetrii ona wtedy podkreśli resztę a przy ogrodzeniu daje ład.
Zresztą, sad też jest rytmiczny - całość będzie spójna.
W zielonej aptece 07:59, 15 mar 2017

Do góry
Filomena napisał(a)

Witaj Jolu wiosennie
som som - dzisiaj mam wolny dzień więc przymierzam się do cięcia hortensji i glicynii, mają już nabrzmiałe pąki więc czas najwyższy.

Ten widoczek jest niesamowicie klimatyczny i daje mi pewna inspiracje bo ja
Mam strasznie otwarty ogród.
Pięknie i mądrze projektujesz swój ogród - te osie widokowe. Ja chciałam miec otwarcie na dzialki-laki za plotek no to teraz mam budowy wkolo i dumam jakie tworzyć zasłony .

Pozdrawiam i milej pracy w ogrodzie
Księżycowy... 07:58, 15 mar 2017

Do góry
Moje piwonie w takiej fazie w woreczkach. Rabata czeka przygotowana, ponieważ zdecydowałam się od razu do ziemi sadzić, tylko kto mi podpowie, gdzie tu dół, a gdzie góra Czy mam się sugerować stroną, w którą idą pędy?

I pytanie drugie: czy przykryć je na razie agro po posadzeniu, bo zdarzają się temperatury na minusie w nocy, czy dadzą sobie radę?

Kiedyś będzie tu ogród 07:47, 15 mar 2017

Do góry
Ania, jakby nie patrzeć, to co zaplanowałaś zmieści się bez problemu:

Tylko, podobnie jak Romie, ta rabata nie bardzo mi pasi do zaplanowanej reszty.
W zielonej aptece 07:43, 15 mar 2017

Do góry
Kokesz napisał(a)
Witam
Piękny tajemniczy ogród, jakże inny od ogrodowiskowych, nie powielane te same rośliny, które nagle robią się modne i wszyscy chcą je mieć.
Chciałabym trochę tajemniczości w moim osiedlowym ogródku ale na razie stanęłam z planowaniem na kartce, brak weny twórczej, może w realu coś mnie oświeci.
Fajnie się Ciebie czyta, zupełnie jak Martę Zieloną, mam wrażenie, że jesteś romantyczną filozofką i nawet imię a może nick Filomena do Ciebie pasuje jak ulał
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź odnośnie tymianku

Miło mi Renato, że odmienność też może się komuś podobać. Pewne rośliny to jednak baza dla większości ogrodów - różnie wyglądają bo są różnie zaaranżowane i mają różne towarzystwo. Na tym forum jest mnóstwo inspiracji i osób, od których można się wiele nauczyć. I... jednocześnie pozostać sobą
W zielonej aptece 07:31, 15 mar 2017

Do góry
katel napisał(a)
Fajnie Ci powychodziły te osie widokowe i ile jeszcze masz miejsca na chciejstwa

Ogród jest wąski i długi, chcę, żeby nie było czuć tej różnicy stąd również moje zabiegi o pozyskanie widoku zza płotu.
Czujesz już ten jazz Kasiu ?
W zielonej aptece 07:26, 15 mar 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ciemierniki lebki mają słodkie a wiosenne oznaki jakieś som?

Witaj Jolu wiosennie
som som - dzisiaj mam wolny dzień więc przymierzam się do cięcia hortensji i glicynii, mają już nabrzmiałe pąki więc czas najwyższy.
Wszystkiego po trochu 07:22, 15 mar 2017

Do góry
Wczoraj zakwitły u mnie pierwsze krokusy, pogoda była piękna, słoneczko świeciło

kolejne już za chwilkę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies