Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

m_gocha 23:32, 20 kwi 2017

Żłobek rewelacyjny . Jestem pod wrażeniem

Ciekawi mnie tylko co na to domownicy
Gruszka_na_w... 23:46, 20 kwi 2017

Piękna ta szałwia!
Podziwiam Cię za to sianie. Toż to ogrom pracy, a ile cierpliwości trzeba.
Dzięki za zdjęcie frontu z klonikiem. On mi się tak bardzo kojarzy z Twoim ogrodem. A dawno nie było z nim zdjęć.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rench 23:48, 20 kwi 2017

O ho ho ! hodowla na całego u Ciebie
_Martini_ 07:37, 21 kwi 2017

No i dlaczego ja mam same balkony i zadnych parapetów słonecznych?! Też bym chciała móc produkować, ale już raz mi nie wyszło. Mirko, nie masz problemu z pleśnią? Moje siewki od tego padły. Super są te Twoje maluchy.
vita 07:47, 21 kwi 2017

Czyli gillenii do kiełkowania potrzebna jest wysoka temperatura.
Ze dwa razy siałam i się poddałam. Gratuluję
Na zasiewy robię wielkie oczy,wielkie
margaretka3 08:07, 21 kwi 2017

mira napisał(a)

coś

Trybula ogrodowa?

Mireczko, chryzantemy za tydzień lub dwa uszczknij. Możesz dwa razy, potem w czerwcu (najpóźniej powinno się do połowy lipca).
Szałwiowy nabytek w Twoim zakątku ziołowym będzie świetnie pasował. A gileni baaardzo gratuluję! I cieszę się Twoją radością
Kondzio 12:03, 21 kwi 2017

No no przedszkolem wymiatasz wszystkich Na szałwię musisz uważać mieliśmy ją dwa razy i ślimaki ja doszczętnie zjadły i juz wiecej nie wyszły
Justyna 18:04, 21 kwi 2017

Miro, przypomnij proszę, kiedy lilaki?
Potwierdzam słowa Kondzia o szałwi u mnie też była ich przysmakiem.
Filomena 21:33, 21 kwi 2017

mira napisał(a)

... mam też szałwię muszkatałową która może przezimowała - jesienią była ładna i pół zimy a teraz ino coś widać
ciekawe czy wystartuje - stale proszę ją o to

chciałabym tak

...

U mnie szałwia muszkatałowa sieje się choć dość słabo, ale u mnie glina, a ona woli jednak lekką ziemię. Jest rośliną dwuletnią więc po kwitnięciu nie ma co liczyć , że jeszcze urośnie, raczej trzeba szukać siewek... malutkich i włochatobiałych Zapach ma bardzo intensywny, niektórym przeszkadza podobnie jak zapach oliwnika. Ja go lubię ale w ogrodzie nie w domu.
Kiedyś zniknęła mi z ogrodu na rok i się znów pokazała - proś Miro a Cię posłucha
mira 22:23, 21 kwi 2017

m_gocha napisał(a)
Żłobek rewelacyjny . Jestem pod wrażeniem

Ciekawi mnie tylko co na to domownicy

Muszę zapytać no cóż każdy ma jakieś hobby najważniejsze żeby wzajemnie umieć to akceptować w końcu żywność produkuję !

wysiewy się dziś powiększyły - wysiałam dynie, cukinie, i jakieś kwiatki - nie chcę tematu pogody podejmować ale jak tu siać na zewnątrz już nie mówię o hartowaniu roślin bo część już mogła by wędrować do ogrodu

dużo mnie ta wiosna nauczyła - już wiem że rzodkiewkę trzeba w marcu siać ale zaraz pod agro bo tak to czekam i czekam a slinka mi cieknie

oglądam fotki z ub roku hmmm już kwitły pierwiosnki - u mnie na razie w pąkach i nie wiem czy zakwitną a było tylko -2

więc z 22.04.2016

pozdrawiam