Łukasz no i znowu siedzę i się wzruszam widokami.... Jessssuuu jaką Ty masz piękną tą bylinową (no sorry wiem że już to mówiłam kilka razy ale co ją widzę to muszę się powtórzyć). To zestawinie kolorów mnie rzuca na kolana i już... A buksy - po prostu idealne.
A widzisz, a my u Kindzi się zastanawialim co to za roślina jest - były obstawienia że Maruna - bo kwiat rzeczywiscie podobny choć listki inne, a to krwawnik kichawiec i to w dodatku Twój i super pasuje do Artemisa. Masz Chłopaku talent.
podstawa nie dopuścić do kwitnienia choć to wcale łatwe nie jest bo umie się dobrze ukryć.. trzeba umiejętnie chwycić blisko korzenia i drzeć dziada. Utrudnione zadanie jest w żwirku i jak na złość tam mam tego najwięcej
Łukaszu bardziej niz na roznorodnosci zalezaloby mi na kilku odmianach w wiekszej ilosci.chcialabym uzyskac wieksze plamy max kilku gatunkow.
Preferencje?niekoniecznie bordowe.raczej zielenie i niebieskosci.moze cos szybkorosnacego? Dziekuje Ci za zainteresowanie
Oczywiście mam się czym podzielić plamy wyglądają niepozornie bo mają po 15-30cm średnicy, ale w każdej jest kilkadziesiąt sztuk o ile nie więcej.
Pisz jakie masz preferencje to zrobię Ci zdjęcia jutro
Różanka - jakaś bajeczna, romantyczna, soczysta, kolorystycznie energetyczna. No właśnie i romantyczna i energetyczna- powinno się wykluczać, a jednak tak to widzę. Prześliczna rabata. I tyle w temacie.
Fakt że brakło czasu ale dwa słowa na temat Artemisów zamienilismy. Co do bigosu to go uwielbiam i myślałam że mój jest najlepszy ale uczciwie przyznaje ze Rysia lepszy.