Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 22:00, 27 cze 2016

I w całkowitym cieniu, jak przez zdecydowaną większość dnia:

Juzia 22:02, 27 cze 2016

Ale ładne masz te hosty!
Lubię je....ale one nie chcą na pomim piachu rosnąć

Zana 22:04, 27 cze 2016

A jak już tawułkowo zaczęłam to pociągnę dalej. Tawułki na rododendronowej, myślałam że już będą w pełni kwitnące, a jeszcze trzeba poczekać.

Luki 22:17, 27 cze 2016

Jak patrzę na tak piękne zdjęcia to ubolewam nad brakiem miejsca na więcej host na prawdę brak mi przymiotnika by opisać Twoje zdjęcia.
Sylvana 22:23, 27 cze 2016

Anula...zaglądam i podziwiam jak zawsze piękne foto
U mnie tawułki kwitną w różnych terminach....biała już kończy, ciemno różowa właśnie kwitnie a czerwona - stan jak u Ciebie.
A co to jest w nóżkach tawułek? cyprysik?
Monka 22:28, 27 cze 2016

Ależ piękne widoki na dobranoc
Karol99 22:29, 27 cze 2016

Świetną masz kolekcje host. Czy tawułki tez się nadają do cienia? Jak wygląda ich pielęgnacja?
dominika_ 22:34, 27 cze 2016

To teraz poleciałaś z tymi hostami. Anula masz takie artystyczne zdjęcia, że ciężko oderwać wzrok by przejść dalej
Gardener27 22:40, 27 cze 2016

Zjawiskowe masz hosty na tej rabacie Nigdy pewnie bym ich nie połączył z tawułkami a taki ciekawy efekt uzyskałaś Czy ja dobrze widzę ... masz tam też tiarellę ?

Odnośnie rozplenić wieloletnich Hameln też jest fajna ale zdecydowanie polecam Moudry ... ma przepiękne kwiatostany
Zana 22:46, 27 cze 2016

Kasya wygląda na to, że będą właśnie ciemnomalinowe, ale takie intensynie różowawe.

Kasia ale z jakiego powodu się na nie obraziłaś. Ja je bardzo lubię, ale doskonale rozumiem takie zwroty akcji

Juzia dzięki Też lubię to miejsce, a prawie wcale go nie widuję, bo rabata jest całkiem z drugiej strony tarasu, na wprost wjazdu i zazwyczaj stoi przed nią samochód. W zasadzie widok mają miejscowi spacerowicze, gdy nas nie ma. Hosty nieprzewidywalne potrafią być. Mam dwie, które rosły w ekstremalnie ciężkich warunkach: pełne słońce, przy trzech drzewach największych pijusach: brzoza, sosna, modrzew. Dawały bardzo dobrze radę, ku mojemu zaskoczeniu. Jedną przeniosłam do cienia i ma zdecydowanie ładniejsze liście, niż druga taka sama, która została pod brzozą. Z kolei w innym miejscu mam w półcieniu cztery hosty też w kiepskiej ziemi i one tam wcale nie chcą rosnąć, nawet się cofają w rozwoju i muszę im zdecydowanie warunki poprawić. Nie ma reguły, zależy od odmiany - są i terminatorki, i delikatne panny.

Łukasz tym razem to Ty mnie zawstydzasz. Ja mam jeszcze mnóstwo cienistego miejsca, ale niestety na końcu działki a tam pięć starych brzóz rośnie. Na razie to miejsce odłogiem leży, ale nie wiem czy tam w ogóle coś będzie rosło.