Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 15:04, 14 mar 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Asia widze że plany plany i działanie

I tyranie i demolka

Cieszę się ze kompostownik otwarty bo wszystko co przesadzone dostało nowa ziemie. Bo luksosow w donicach nie ma

Ogród pod lasem 15:03, 14 mar 2017

Do góry
Niedawno minął rok od kiedy odszedł mój główny ogrodnik. Tęsknota nie maleje. Lubił sobie wychodzić na takie słońce jak dziś...
Ogród Mirelli 15:03, 14 mar 2017

Do góry
Ogród Mirelli 15:00, 14 mar 2017

Do góry
Donicowo

Ogród Mirelli 14:57, 14 mar 2017

Do góry
Ogród Mirelli 14:49, 14 mar 2017

Do góry
Wiosennie

Ogród dla moich synków 14:48, 14 mar 2017

Do góry
kosaćce syberyjskie posprzątane

A takich liściastych szafirków to nikt na O. chyba nie ma Stipa je przykryła i tak wybujały przez zimę.

Ale mam mech!
Ogród dla moich synków 14:45, 14 mar 2017

Do góry
I zdjęcia z dzisiaj
kretowiska posprzątane

przy domku trele i ruch się zrobił

tulipanków mnóstwo wyszło

i krokusiki też się pokazały

pszczółka utytłana
Małymi kroczkami do celu... 14:36, 14 mar 2017

Do góry
Dzisiaj byłam na małych zakupach, kupiłam wszystko co potrzebuje na przedłużenie najdłuższej rabaty, tylko ciemiernik kupiony nie planowanie, ale był tak piękny,że nie mogłam się mu oprzeć no i w sumie róże też nie były w planie, ale jak jest miejsce w ogrodzie to co może człowieka powstrzymać

Chaos i błędy czyli mój pseudonowoczesny ogród. 14:32, 14 mar 2017

Do góry

Siedzę dzisiaj w necie, przeglądam wasze dzienniki i jedyne rzeczy które wiem na bank że chcę sadzić to trawy, boję się jednak że się zatrawuję i na wiosnę po ścięciu znowu będzie goło .... ?

A jak myślicie czy zamiast tej laurowiśni da radę w tym miejscu Hortensja?? Niby od południa i słońce ale może ten murek ogrodzeniowy da trochę cienia? Czy raczej złudne marzenie? (laurowiśnia w rogu przy furtce)

Ahaś i cały czas ponawiam pytanie odnośnie mojej donicy widocznej na zdjęciu...czy lawenda przy tarasie to dobry pomysł a może na części przy samym tarasie dać trawy tylko jakie aby pasowały do lawendy a w przyszłości nie rozwaliły mi murków donicowych ? Pomóżcie proszę ...
Chaos i błędy czyli mój pseudonowoczesny ogród. 14:27, 14 mar 2017

Do góry
Filomena napisał(a)
Agamko witaj

w jakiej strefie klimatycznej mieszkasz? Jeżeli na wschodzie/ południu to laurowiśnie raczej prędzej czy później wypadną. Z winobluszczem trójklapowym jak powtórzysz nasadzenia to na zimę go zabezpiecz. Jak się dobrze ukorzeni i zaaklimatyzuje to potem będzie rósł jak szalony.
zapowiada się ciekawie

Witaj, witaj. U mnie Polska centralna ale o laurowiśni chyba już nie będę marzyć, na dzień dzisiejszy wygląda tak

Co do winobluszczu to mam wrażenie że on mi pada przy pierwszych chłodniejszych wiatrach tzn. na wiosnę odbił - po zimie wypadły może 3 sztuki i pięknie wił się po płocie ale jesienią gdy u innych pięknie się wybarwiał na czerwień mój zrobił się brązowy i liście spadły ..
Mój własny kawałek klepiska 14:18, 14 mar 2017

Do góry
Żeby nie było, że mam lenia latałam dzisiaj z taczką i nawet już powtykałam jakieś drobiazgi

Kiedyś będzie tu ogród 13:50, 14 mar 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Aniu, na dylematy pt.: "zmieści się, czy się nie zmieści" stosuję siatkę z wymiarami i googla z opisem roślin. A potem rysuję mniej więcej tak jak Ty, tylko na kratkach.
I wychodzi mi takie coś:

A jak chcesz sama popróbować, to wrzucam gołą siatkę:

POzostaje tylko kwestia wiarygodności źródeł
Bo np.: świdośliwy wielopniowe, tak jak je widziałam, to mają 3-4 metry wysokości i tak je narysowałam. A np.: tutaj piszą, że śś mają 4-6 m wysokości. Czyli dwa razy więcej.

Makadamiu, jak się "obrabia" taką siatkę? Tzn. rysuje ją do pożądanych wymiarów, np. 8 na 12m?
Lawendowy zawrót głowy 13:49, 14 mar 2017

Do góry
Śliczności

Narodziny ogrodu Eweli 13:30, 14 mar 2017

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ja w sobotę odkryję ,a z cięciem poczekam bo u mnie róże jeszcze nic nie puszczają.
Masz w tym roku stipę?

O, to tego, że mogą zgnić to nie wiedziałam. Pozaglądam dzisiaj.
Co do stipy - kupiłam nasionka i posiałam tydzień temu, ale nie widzę żeby wschodziła. Może jeszcze ma czas...

A tu Kochana stipa z zeszłego roku TWOJA stipa Jeszcze raz dziękuję
Tylko się zastanawiałam jak ona rozsiewa nasiona skoro nie zawiązała u mnie nawet kwiatostanów?

Ogród pod lasem 13:13, 14 mar 2017

Do góry
Hehehe co tu za zbiegowisko się porobiło Fajnie, że znów się zaczyna
No dobra, trochę to trwało, bo oczywiście jakieś aktualizacje itepe, ale mam. Światło takie sobie, ale coś tam widać.
Krokusy dopiero łebki pokazują.

Trawka, która mnie denerwuje oczywiście startuje jako pierwsza ehhh...

Rododendronki mini pobrązowiały, ale chyba jednak żyją, pąki widać.

Exotic Emperory też łebki wystawiły, muszę w końcu wyciągnąć te donice z ziemi.

Genie, która mnie tak olała w zeszłym sezonie cała zapączkowana.

Rodki uratowane przez Toszkę mają się świetnie W tym sezonie dosadzę im chyba towarzystwo.

I mech, trochę nieostry, ale zieloniutki

Jak feniks z popiołów 13:04, 14 mar 2017

Do góry
Dla urodzonych pesymistów, czyli wszystkich tych, którzy kochają się w szaro-buro-brązowej tonacji:

Wiem, że to starocie zeszłoroczne, żadna nowalijka, żadne must have zbliżającego się nowego sezonu, ale cóż ja na to, że podobają mi się antyki.
Wypadałoby już przewietrzyć rabaty i pousuwać suchotników. Na razie poudaję, że są na leczeniu klimatycznym i obowiązuje je okres ochronny.

Ale żeby nie było, że tylko trup zeszłoroczny ściele się gęsto na rabatach:

Idzie nowe
Ogród do odnowy 12:22, 14 mar 2017

Do góry
coś nie łapie ostrości

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 12:20, 14 mar 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Jedna odmiana w większości zwiędła, ale jeszcze nie wywaliłam bo może zdecyduje się jednak na współpracę reszta sie trzyma super, i tak jak u Ciebie są już przyrosty Ryjok mi się śmieje od ucha do ucha

Ktoś tu ma dobrą łapkę do kfffiutków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies