Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod górkę... 09:50, 14 mar 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Coś tam kupiłam

fiu fiu elegancko !

wycinki drzew nawet nie komentuję bo brzydkie słowa cisną mi się na usta...

macham
Skarbonkowy ogródek 09:44, 14 mar 2017

Do góry
Z racji tego że w weekend pogoda dopisała, porządków ciąg dalszy. Całą sobotę walczyłam z trawnikiem. Teren wokół piaskownicy nie był w zeszłym roku na zimę skoszony więc pracy było co niemiara. Grabienie, koszenie, znowu grabienie i znowu koszenie...
Przenieśliśmy trampolinę za dom więc zostaw plac z samym mchem. Czeka nas regeneracja trawnika.

W niedzielę zaczęłam szykować teren pod skrzynie na truskawki. Ale się cieszę Jak skończymy to pokażę.Teraz za duży chaos jeszcze.

Na osłodę kilka fotek wiosny

A teraz idę nadrabiać wątki bo, patrząc na powiadomienia, to chyba wszyscy na forum siedzieli
Typografia ogrodu 09:42, 14 mar 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
na razie widze to tak (nie dałam całego pasa lawendy bo jakos to zbyt oczywiste mi się wydaje i możę dosadze irge z czasem - to zielone wokół lawendy)
tylko czy wtedy dac ja tez pod grabem?

Asia ja pod grabami nie dawałabym lawendy tylko jakieś trawy niewysokie. Może powtórz ta selerie tam. Dół tam gdzie lawenda mi się podoba.
Szmaragdowy Zakątek 09:35, 14 mar 2017

Do góry
I jeszcze z ostatniej chwili… Mój syn wczoraj kupił sobie takie śmieszne maleństwo.
Miło mi przedstawić …to Daysi

Lawendowy zawrót głowy 09:33, 14 mar 2017

Do góry

Narazie ma się dobrze . Koraliki usmiercilam.
Szmaragdowy Zakątek 09:33, 14 mar 2017

Do góry
Zaglądam, bo dawno mnie nie było…troszkę pociągająca byłam i spod stosu chusteczek higienicznych ledwo było mnie widać.
W „szmaragdowym” też nie byłam, więc zupełnie nie wiem jak tam Pani Wiosna u mnie się rządzi. W ten weekend też zapowiadają deszcze, więc z ogródkowania raczej nic nie wyjdzie.
Z dekarzem się umówiłam na dokładne pomiary. Ma kupić potrzebne elementy składowe nowego dachu i na początku kwietnia zaczynamy.
Poziomki posiane z miłością, bo 14 lutego w dzień Walentynek rosną jak szalone. Zupełnie nie wiem kiedy je należy przepikować.

Lawendowy zawrót głowy 09:31, 14 mar 2017

Do góry

Uwielbiam ))

Lawendowy zawrót głowy 09:29, 14 mar 2017

Do góry

Kawa Angelika AniMa dziewczyny dziękuję bardzo u mnie już iryski pięknie do słoneczka leki otwarly. Czekam na resztę
Lawendowy zawrót głowy 09:25, 14 mar 2017

Do góry

Kindzia Ania Amelka Żabka napisałam wcześniej o zielonej roślinne.

U mnie wszystko czeka na lepszą pogodę chyba się doczeka ))
Ogród w remoncie 09:24, 14 mar 2017

Do góry
Obiecałam zdjęcia obciętych hortek

Wanilka,strasznie zarósł ją kopytnik. Chyba muszę go pousuwać

Limka

To pinky winky bardzo marna,połamana w ubiegłym roku ale daję jej jeszcze szanse.
Typografia ogrodu 09:22, 14 mar 2017

Do góry
na razie widze to tak (nie dałam całego pasa lawendy bo jakos to zbyt oczywiste mi się wydaje i możę dosadze irge z czasem - to zielone wokół lawendy)
tylko czy wtedy dac ja tez pod grabem?
Mój ogród pod górkę... 09:19, 14 mar 2017

Do góry
I najświeższe wiadomości z dzisiejszego poranka:

Nie wiem, czy się cieszyć, czy martwić?
Wg planów sprzed kilku lat miał za mną być blok, a konkretnie za moim płotem plac zabaw od tego bloku. Panowie, którzy robili wycinkę drzew, twierdzili, że ma tam stanąć kilkadziesiąt domów jednorodzinnych. Mam nadzieję, że rozbiórka starego zdezelowanego, rozkradzionego dźwigu zwiastuje opcję domów. Załamię się, jak jednak w jego miejsce stanie nowy sprawny
Trzymajcie kciuki za domy jednak!
Mój ogród pod górkę... 09:08, 14 mar 2017

Do góry
malkul napisał(a)
cześc babko
udało ci się coś zakupić do stojaków? posadzone? pokazuj

Coś tam kupiłam
Kiedyś będzie tu ogród 09:02, 14 mar 2017

Do góry
Aniu, na dylematy pt.: "zmieści się, czy się nie zmieści" stosuję siatkę z wymiarami i googla z opisem roślin. A potem rysuję mniej więcej tak jak Ty, tylko na kratkach.
I wychodzi mi takie coś:

A jak chcesz sama popróbować, to wrzucam gołą siatkę:

POzostaje tylko kwestia wiarygodności źródeł
Bo np.: świdośliwy wielopniowe, tak jak je widziałam, to mają 3-4 metry wysokości i tak je narysowałam. A np.: tutaj piszą, że śś mają 4-6 m wysokości. Czyli dwa razy więcej.
Typografia ogrodu 08:59, 14 mar 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
dziekuje Maro. Przyznam ze tych odmian nie znałam. Na razie posadzę bez irgi i z cas zobaczę czy brakuje tam mi czegoś zielonego. Buziaki za wszystkie rady
Zastanawiam się tylko jak posadzić lawendę tu na dole. W jednym pasku? Na mijanie? Fotkę z teraz a zaraz idę działa

I grab na te chwile ale jeszcze go Podgole

wiem.ze jak Filip z konopi ale w.miejsce tej lawendy co chcesz teraz sadzic az sie chce powtorzenie grabow ale to pewnie już było 10 razy obgadane
Co i jak? Nowicjuszka 08:59, 14 mar 2017

Do góry
kluska_slaska napisał(a)

Właśnie! Wiele osób przyjeżdżających na Śląsk z centrum Polski jest mile zaskoczonych. Mówią,że jest tutaj bardzo czysto i zielono.

Kiedyś miałam zabawną sytuację, jadę autobusem miejskim z koleżanką i jej kuzynką ( dziewczyna z Makowa) i na widok hałd kopalnianych mówi na głos: - To Wy na Śląsku też macie góry. Powiedziała, to na tyle głośno, że ludzie w autobusie rykli śmiechem.

Typografia ogrodu 08:56, 14 mar 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

mnie się wydaje,że tam nie jest irga major, tylko któraś a płaskich mniejszych odmian- tak wygląda z daleka. Ja obawiam się Major, że będzie za silna, zbyt ekspansywna tam.
No i proponowałam takie rozwiązanie z irga na fragmencie, bo tam jest znacznie mniej miejsca niż na Twoim linku, więc od razu proporcje będą inne, będzie ciężej.
małym irgom tez zwisają pędy, tylko np 40 cm a nie dużo jak się spodziewam u Major.
Nie mówię nie zupełnie, mówię nie irdze po całej długości- za ciężko, zbyt ekspansywnie wg mnie.

Fotka ?- to nie była fotka- kilka lat temu widziałam zestawienie irgi z lawendą w pewnym ogrodzie prywatnym. Ale to była duża rabata i na bank irga była wycinana mocno przy lawendzie
dziekuje Maro. Przyznam ze tych odmian nie znałam. Na razie posadzę bez irgi i z cas zobaczę czy brakuje tam mi czegoś zielonego. Buziaki za wszystkie rady
Zastanawiam się tylko jak posadzić lawendę tu na dole. W jednym pasku? Na mijanie? Fotkę z teraz a zaraz idę działa

I grab na te chwile ale jeszcze go Podgole

Mirkowy ogród (początki) 08:55, 14 mar 2017

Do góry
Rozplenica Moudry wykiełkowała.Nasionka od Przemka dostałam Dziękuję.

Moja bajka 08:54, 14 mar 2017

Do góry
Domek dla owadów jeden już gotowy.
Ogródkowe perypetie:) 08:52, 14 mar 2017

Do góry
do 21:00 ścierałam ławkę, idzie mi jak po grudzie z nią, ale udało mi się skończyć dla znajomej chustecznik. Wyszedł tak, znowu tel

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies