Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:43, 07 maj 2017

Luki napisał(a)

Popłakać, wściekać się, pomarudzić, zacząć od nowa i tak w koło Macieju by nie było za nudno
Ja się już z tego śmieje bo dzisiaj pracując w ogrodzie to myślałem, że znów wszystko zaoram chociaż nerwa mam nadal

Takie stany psychiczne to i ja niejeden raz miałam, ale po załamaniu i tak ogród cieszy i lepiej gdy sie go ma niz gdy sie nie ma.Czy wybierasz sie w najbliższym czasie do znanego punktu sprzedazy?Moze bym Cię o cos poprosiła, ale jesli nie to nie chce głowy zawracac bo wiem ze czasowo teraz u Ciebie ciężko.
Kasya 20:45, 07 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

.....Na wiekszosci rh wcale nie widac żeby chciały kwitnąc, trzeba bedzie dłuzej poczekac. ....

o wlasnie, u mnie tak samo...
ale azalia przez 1 dzien mojej nieobecnosci wypuscila liscie i rozchyliła pąk na poszczegolne kwiatki
Bogdzia 21:03, 07 maj 2017

elka_ napisał(a)

No nareszcie ruszają u Ciebie już nie mogłam doczekać się

Elu te które pokazałam to z poprzednich lat, u mnie na razie zaczynaja kwitnac przy ziemi widac tam cieplej było ale ma byc mróz to i tak pomrozi , kto wie czy nie pomrozi tez pąków i nie wiadomo czy wogóle bedzie co oglądac.Te kwitną teraz

Bogdzia 21:20, 07 maj 2017

Kasya napisał(a)

o wlasnie, u mnie tak samo...
ale azalia przez 1 dzien mojej nieobecnosci wypuscila liscie i rozchyliła pąk na poszczegolne kwiatki

U mnie azalie powiększyły pąki , jak przyjdzie mróz moze je zmrozic.
Bogdzia 21:27, 07 maj 2017

Justyna napisał(a)
Przepiękny jest PS, uwodzi kolorem, bardzo lubię rh z oczkiem. Jakoś nie rzucił mi się w oczy w punktach sprzedaży.
Obie Laurki piękne. Dobrze, ze Twoja zimuje bez problemu, z każdym rokiem bedzie coraz piękniejsza

Tez lubie ten kolor , wyjątkowo piękny.Laurka na zime jest zabezpieczana mata , ziemia, i gałeziami swierka, wiec zimę dobrze przetrzymała ale wiosenny przymrozek zniszczył kwiaty, jeden jako tako wygląda.

Bogdzia 21:39, 07 maj 2017

Katkak napisał(a)
Bożenko widziałam dziś jak samiec kos karmił kosicę. Żadne rarytasy - ziemniakami wyrzuconymi przez sąsiadkę . Co oznacza jak on ją karmi? Pamiętam, że u Ciebie tak pan gil karmił swoją wybrankę.

Kasiu to bardzo dobra wiadomosc. U kosów kos samicy nie karmi a to co widziałas to na pewno matka karmiła młode, czyli nikt gniazda nie zniszczył tylko juz wychowala młode i wyleciały. Dzis tez zrobiłam zdjecie takiej samicy z młodym , zobacz

Bogdzia 21:40, 07 maj 2017

Urszulla napisał(a)
Dziś oglądałam dwie stoki kąpiące się w kałuży na środku ścieżki żwirowej.to było zabawne bo sroki duże a kałuża taka sobie. A wczoraj były na ziemi amory wróbli- to wyglądało jak zadziobywanie. Wróble to jakieś agresory. Zresztą opanowały poddasze z każdej strony domu.

Fajnie jest tak obserwowac
Katkak 21:42, 07 maj 2017

Bozeno,nie wiesz nawet jak ogromnie się cieszę . Kochana jesteś, dzięki .
Bogdzia 21:42, 07 maj 2017

Urszulla napisał(a)
Na którego zapowiadasz spektakl rodków w tym sezonie?

Trudno w tym roku cokolwiek powiedziec ale od środy zapowiadaja juz ładna pogode to myśle ze nadgonia spóźniony czas i na Dzień Matki będą.
Bogdzia 21:44, 07 maj 2017

Gosiek33 napisał(a)
W ptasim temacie - łowienie ryb, dziś widziałam wronę zjadającą upolowaną rybkę, tylko czy sama upolowała czy zwędziła wędkarzom, który kilku w koło siedziało ?

Szkoda ze zdjec nie zrobiłas. Filmik śliczny . Po nim są jeszcze inne , wszystkie obejrzałam , dzieki.Mądrala z tego ptaka.