Lykkefund podobno może dorastać do 7m i w mojej widzę ten potencjał. Zdecydowanie można ją zaliczyć do tych szalonych
Nie wiem, czy na Twojej pergoli chciałabyś różę kwitnącą tylko raz.
Twoich róż nie znam, ale przy pnących pierwszy sezon (a czasem 2) potrzeba na ukorzenieniu i efektów nie ma. Potem powinny się rozkręcić.
Lykkefund z bliska
Świeże nasiona szybciej wschodzą niż przesuszone Też sieję zawsze te długie papryki z marketów. Oprócz czerwonej jeszcze żółte i pomarańczowe. W tym roku świetnie plonowały w gruncie( dobrze podnawoziłam sadząc)
Tak wyglądały 14 września( na jednym krzaku po 20 papyk, jak nie więcej)
Bardzo ładne!
W tym sezonie oprócz 'Betaluxów' będę miała, po raz pierwszy, 'Denar' i 'Antares'.
Z opisu powinny dobrze czuć się w donicach i nie chorować.
Pożyjemy, zobaczymy
Mam i ja
Przekartkowałem już całą książkę i zdjęcia są przecudne. A najbardziej przydadzą mi się gotowe rzuty rabat z góry i wizualizacje. Widać jak rozmieszczone są rośliny, a z tym mam problem
Aga, to cyprysik groszkowy, prawdopodobnie 'Filifera aurea', chociaż nie jestem pewna. Kupowałam jakieś 20 lat temu, kiedy nazwy mnie nie obchodziły w dodatku w Skierniewicach z samochodu, więc nawet nie wiem, czy mieliby nazwę.
Oooo, bardzo ładne też myślałam o czymś wiosennym na okno, myślałam o jakiś motylach, ptaszkach? koła robiłam na gwiazdkę, tylko bombki w środku powiesiłam myślałam by bombki zamienić na motyle, dla mnie chyba łatwiejsze do zrobienia, bo takich pisanek to chyba bym nie umiała