Nie no ja się tak nie bawię - śniegiem w Kraku sypnęło, zimno że hej!
Snieg na jałowcach się ostał i dachu domku...
I gwiazda opadła... I nie ma kiedy trawnika skosić i gałęzi pociąć...
Milka w tych twoich stronach to tak sypie, ze siedze w pokoju i pisze na tablecie.
Rano przeszla burza sniezna. Juz troche ten snieg stopnial i znowu sypie podobno do rana. Jak ja stad wyjade.
Też mam nadzieję. Szkoda, bo już musiałam sporo te tuje przyciąć, kolejna wycinka suchych porażonych gałązek i będzie dużo różnica z pozostałymi.
Ja gaury nie okrywałam, spisałam ją na straty. Przezimowała, bo rośnie pod murem od wschodu, czyli miała zimą sucho i zacisznie.
Gaurę kupiłam też jako jednosezonową. Nie spodziewałam się nawet że przezimuje.
Tak właśnie muszę zrobić...
Teraz planuje 2x prysnąć chemią. A potem jak się skrzyp polny pojawi to będę zapobiegawczo pryskać wywarem, żeby je wzmocnić.
Anula, wstyd się przyznać, ale czosnki też wiosną dopiero sadziłam. Cebule przezimowały w wiadrze na polu.
Dziękuję, przyda się, bo u mnie aura też nieciekawa.
Tylko kilka jest chorych... Nie zdążyłam zrobić oprysku a teraz pogoda się załamała... Zadbać muszę o wszystkie, bo szkoda, żeby się choroba rozniosła.
Tak Olu było rano... Gdyby nie pisanki mogłoby mi się coś pomylić
Cały dzień śnieg z deszczem. Na razie jest +2 to topnieje, ale w nocy ma być przymrozek. Szkoda bo hosty od Ciebie już wyszły, powojnik wielokwiatowy zapączkowany, piwonia majowa... Wszystkiego nie okryje, nie ma szans.
Dziękuje bardzo za pomoc-Radziowi ,wskazówki-każda jest cenna i juz wiem ,że z tego skorzystam
a teraz tak jak pisałam wysyłam nowe zdjęcia ze stanu obecnego,jak ktoś ma propozycję to czekam.
jak już wiem,bo bywałam tu często,są tu bardzo mądrzy ludzie z wielka wiedzą i wizją.
ustawie je tak patrząc od lewej do prawej
tu chce posadzic trzy kule bukszpanowe -róznej wielkości i może trawy ozdobne -takie nie za duże
i tu własnie chce ten zakatek zagospodarować-ten ławeczkowy i żeby stanowiło całośc z tym następnym fragmentem,tak jak wspomniałam wcześniej ten żółty usechł i moze tą sosne inversa? na to miejsce,a to w tym białym to magnolia
O te na pierwszym planie pytałam- dostojne strasznie Tyle, że na monitorze widać, że one nie różowe, a bardziej fioletowe. Ekran telefonu jednak przekłamywał.
Czyli nie Picture