Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 14:46, 06 maj 2017

Piekny prosze Wacpanny piekny

hanka_andrus 16:01, 06 maj 2017

Rzeczywiście śliczny!
Rosa 18:06, 06 maj 2017

Dziękuję, że nam pokazałaś tak piękne miejsca, dzieła natury, takie dziewicze i nieskalane ręką człowieka.
Kasiu po tym jak piszesz odnoszę wrażenie, że jesteś osobą wrażliwą na piękno i umiesz je dostrzec i docenić. Nie każdy to potrafi, nie każdemu dany jest ten dar. Ja to nazywam, że tacy ludzie widzą więcej. Takie urocze miejsca działają jak narkotyk. Ty już się uzależniłaś i będziesz wracać tam, by znów zobaczyć jak to miejsce wygląda o innej porze roku np. albo by doładować akumulatory, albo pozbyć się stresu albo by doświadczać nowych doznań.
Coś na tych zdjęciach zwróciło moją uwagę:
Kasiek napisał(a)

Szczyt i kant skaly po ktorej plynal strumyk, ten sam ktory tworzyl na dole wodospad.

Jak tam znów będziesz, a będziesz, bo to miejsce jest magiczne i Cię przyciąga jak magnes , zobacz skąd ten strumień wypływa.
Kiedyś przy zamkach i pałacach nadworni ogrodnicy budowali świątynie dumania, uroczyska itp. dla neurotycznych paniczy i takie tam różne zakątki dla zakochanych z niższej warstwy społecznej na tajemne schadzki. Ten strumień mógł być wykonany ręką ludzką, on nie wygląda, by go stworzyła natura, może to tylko moje domysły i bujna wyobraźnia. Zobacz skąd woda wypływa, czy skała jest jednolita, czy to skała ułożona na skale. Przez wieki mogła to zamaskować natura, ale warto się z bliska przyjrzeć .
Tylko bardzo Cię proszę, bądź ostrożna .
Bogdzia 21:18, 06 maj 2017

Kasiek napisał(a)
I powiekszona ,,zmokla kura,, kto to, co to?

Pewnie jakis drapieznik ale tez nie wiem jaki.
Mala_Mi 23:47, 06 maj 2017

Kasiek napisał(a)
[
a wspominalas cos o pikniku...

Zazdroszczę mu

Jedna roślinką to chyba szczawik, a ciemiernik to cuchnący. Ale cuchnący z nazwy.. ja tam nie wtykam do niego nosa .. a jest fajny

Rubens u mnie nie przerwał zimy, a wcale tak solidna nie była.. puszcza coś, ale mizernie.. będę podziwiać u Ciebie..

Kocham wycieczki tWOJE ..
Justyna 08:54, 07 maj 2017

Wszystkie miejsca piękne, mnie najbardziej urzeka ta mchowa ściana Jest niesamowita! Fantastyczny mikroklimat. Jak tam pachnie?
Madzenka 09:01, 07 maj 2017

Piękna wycieczka w omszone skaly

Kasia Amanogawa jeśli szczepiona, to puszcza odnogi z podkładki. Zwykle na czereśni lub wisni pospolitej jest szczepiona (jeśli dobrze pamietam)
wiunia 13:06, 07 maj 2017

Kasiu w zeszłym roku posadziłam malusiego Rubensa, tej wiosny ładnie wypuścił listki i nawet miał pączki kwiatowe kilka ale zawsze, wczoraj patrzę a tu tylko badylki po listkach i pączkach zostały. Oprócz jednej małej gąsienicy na trawniku obok nie zauważyłam nic niepokojącego. Czy jest szansa, że jeszcze coś z niego będzie w tym roku?
wiunia 13:07, 07 maj 2017

Wiem, pytanie retoryczne ale masz doświadczenie z owymi więc może coś , kiedyś, podobnego się wydarzyło
Joanka 19:20, 07 maj 2017

Kaśka byłam w tym zamku. I w jaskini