Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 20:03, 11 mar 2017

Do góry
jolka napisał(a)

Nie śpimy, nie śpimy Wręcz przeciwnie Paulinko, dzień obfity w wydarzenia Mieliśmy dziś przemiłych gości (Ananasek z rodzinką). Poza tym, pomimo, że pogoda nie zachęcała - donoszę uprzejmie, że wsadziłam do skrzyń cebulkę, posiałam rzodkiewkę i szpinak. eM. właśnie idzie nakryć skrzynię pokrywą.

Poza tym, mamy nową infrastrukturę w ogrodzie Hehe

Montaż przewidziany na poniedziałek

Ale z Ciebie pracus, ja dzisiaj prace w ogrodzie odpuściłam, za bardzo u nas wiało.

Nowa infrastruktura piękna i całkiem mi znana to jednak zostawiasz?? u mnie już wisi na drzewie, a dzisiaj karmnik zawisł na stemplu między hortkami
Z ogródka na wsi 19:59, 11 mar 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
No ale ten widok to mnie załamał
Zwłaszcza że na jesień dostałem kilka sadzonek od sąsiada w różnych kolorach
(

to irysy ?całkiem je pies wykopał?jak tak ,zostaw puszczą czy będą kwitły hm...
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:55, 11 mar 2017

Do góry
Kasia tutaj
https://pl.wikipedia.org/wiki/Widmo_Brockenu
cyt."...Wśród taterników istnieje przesąd mówiący, że człowiek, który zobaczył widmo Brockenu, umrze w górach. Wymyślił go w 1925 i spopularyzował Jan Alfred Szczepański. Ujrzenie zjawiska po raz trzeci „odczynia urok”, co więcej – szczęśliwiec może się czuć w górach bezpieczny po wsze czasy..."
a że ja nie jestem taternikiem tylko górskim spacerowiczem więc spoko

było trochę przymglone więc widmo na foto wyszło nieszczególnie

sytuacja typowa i prawie komfortowa - prawie bo rzeczywistość to przepaść ....metrów a droga obowiązkowa w górę albo w dół
Gożdzikowa - wiejski ogród 19:55, 11 mar 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Jestem zszokowana ...jak szybko mi ruszyły pomidory

chyba dlatego ,że polałam ciepłą wodą i szczelnie zakryłam folią przylepna

siałam przed południem 8 marca
te z moich nasion

i po 5 sztuk w doniczce z kupionych .. w sumie mam 14 doniczek

u Ciebie Basiu są niższe a juz maja liście,nie wybujały jak moje,będzie dobrze,ja mam na oknie od wschodu innej strony nie mam
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:54, 11 mar 2017

Do góry
Rzeczywiście śliczna jest. Kasiu Pissardi dla Ciebie. Uwielbiam ją. Daje kolor cały sezon, ślicznie kwitnie i w dodatku długo trzyma liście.

Abiko i Luki doradzili mi, żeby po kwitnieniu mocno ją przyciąć żeby się zagęściła. Zabrałam się za to dopiero w lipcu, ale i tak zdążyła się super zagęścić.
zdjęcie nie najwyraźniejsze, ale widać jak ładnie ciałka nabrała . Po lewej ją widać. W tym roku ciachnę ją zaraz po kwitnieniu .

mam nadzieję, że z tym oczkiem to nic aż tak poważnego, bo nie chcę myśleć, że jest dziura.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:49, 11 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Fajna ta trzmielinka

Kasiu to ta - jest naprawdę piekna
To jesienia jak zawiązuje owoce

A to wiosną, jak jest bardziej zielona
Ukojenie 19:46, 11 mar 2017

Do góry
Efekty:
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:45, 11 mar 2017

Do góry
Ostatnia danica kupiona i na froncie kuleczek ile trzeba

Chyba nici z wrzośców w tym roku, połowa przemarzła a połowa jest ale ma marne kwiaty (po lewej zostały, po prawej wygineły)

Typografia ogrodu 19:44, 11 mar 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dzis zaszczyciło nas nawet slońce choć prognoza nie przewidywała.

u nas żwir i palenisko wgyląda podobnie mam na mysli taki syf dookoła
ale palenia po zimei jest ogrom i w sumei wtedy dziękuję ze to palenisko takie duże
Ukojenie 19:43, 11 mar 2017

Do góry
Wpadlam tylko na chwilke - za oknem malo zieleni to sobie rekompensuje :

Poczatki:
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 19:43, 11 mar 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Bukszpanów w T. już nie było ale przyjechały nowe do L. - ładnie równiutko przycięte ze świeżymi pąkami...niestety droższe...ale się skusiłam - będą do zaplanowanej rabaty z magnolią

też dziś je oglądałam w L.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:39, 11 mar 2017

Do góry
No niestety nie wszystko jest super - w oczku ubywa wody... niestety za szybko, coś mi się wydaje że musiała zrobić się dziurka po zimie...
Na razie nawet nie myślę co to będzie bo az się boję...
W cieniu - zacieniona 19:39, 11 mar 2017

Do góry
Jeszcze nie kwitną...

...tylko runianka nie zawodzi.
Działka wkoło Lubczyka :) 19:37, 11 mar 2017

Do góry
Dzisiaj popracowalismy trochę w ogrodzie, między innymi złożyliśmy szklarenke

tu jeszcze nie stoi na swoim miejscu
poobcinałam hortki, tawuły, borówki, jagody kamczackie, pigwowieca, berberysy, zastanawiałam się kiedy trawy ozdobne ciąć, ale chyba jeszcze za wcześnie
Popołudniu posiałam pomidorki i paprykę

A tak wygląda moja werbena

Petuniom brakuje słońca

I proso
W cieniu - zacieniona 19:36, 11 mar 2017

Do góry
Cisy z nasionek.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:35, 11 mar 2017

Do góry
A tu wiosenne słodziaki
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 19:34, 11 mar 2017

Do góry
Marga Dam znać Ostatnio kupiłam 'Dar Selekt', ale jeszcze u mnie nie owocowały. Smak znam, dobry. Największym rozczarowaniem były dla mnie ostatnie 'malowane' nowości: ananasowa biała i malinowa. W smaku fantastyczne, tylko owoce wielkości poziomki i bardzo mało. Może trzeba je bardziej nawozić i dbać o wilgotność?

Justyno U mnie najchętniej sieje się biała i różowa. Z białą jest chyba problem, nie wychodzi po zimie. To pewnie efekt letniego dzielenia w upale. Ale poczekam jeszcze.

Dzisiaj robiłam i wzmacniałam podpory. Kiedyś widziałam w Bolestraszycach prowadzone przy podporach derenie jadalne. Podobało mi się bardzo i dwa lata temu posadziłam pięć C. mas z zamiarem stworzenia przesłony.
To okolice przyszłego warzywnika.

Przy okazji ogarnęłam trzmielinę robiąc jej wigwam i coś dla powojników w tej części ogrodu. Zawsze zostawiam sobie trochę gałęzi z cięcia, przydają się.

Z kwitnień to parę kępek przebiśniegów, dwa ranniki (reszta dopiero wychodzi, dziwna ta wiosna u mnie), i zaczynające miłki.
Oraz Bulbocodium vernum.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:32, 11 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Pissardi jest śliczna. Ja swoją uwielbiam . Z tą wycinką drzew bezproblemową to dobrze i niedobrze. U mnie sąsiedzi przepięknego ogromnego klona ciachnęli, a po drodze do pracy mijałam cudne świerki, których też już nie ma. Widzę, że karmniczek palik dostał

Ten świerk koło domu faktycznie był za blisko i jak wiało to po murze szorował,,, Trochę się nie dziwie ale strasznie teraz łyso. Sasiedzi chyba korzystaja z zapożyczonego krajobrazu od sąsiadki

Kasiu to ta trzmielina, ma duże pasiate liście (nie jak te małe)Ona rośnie mi pod wierzbą przy oczku - taka wielka na 1m

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:29, 11 mar 2017

Do góry
Lustra znowu poprzykrywana byle czym bo kosica je szoruje...

Odsłaniam je popołudniu jak juz sobie da spokój

W lesie moim kochanym jeszcze mało kwiatów, tylko wawrzynek ale słabo na fotkach wychodzi
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:24, 11 mar 2017

Do góry
Dorwałam tam też stokrotki, no jak się nie oprzeć

A Młoda dostała taki zestaw do swoich donico-warzywek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies