Moja na obrzeżu rabaty i stąd moje odczucie, że dziwnie wygląda, zwłaszcza, jak rośnie bez dopełniaczy. Po obejrzeniu Twojej dam jej spokój. U Danusi w realizacjach też gdzieś widziałam na obrzeżu.
Bardzo ładnie masz wypełnione rabaty a "słoneczka" wprowadzają radość
Też moment gdybałem, ale listki takie jak u pierwiosnków a dziewczyny w postach pod zdjęciem tylko mnie w tym utwierdziły. A kolorek ŚWIETNY taki rrrrrrr
Za to ile sadzonek rozchodnika zrobiłaś ? Bo na jednym zdjęciu widzę dwie, ale nie wiem czy na następnym jest więcej bo nie widzę
Do wysiewania masz dar bo stokrotka cudniasta
Zakupy- skąd ja znam brakowało dwóch wrzosów kupiłaś trzy, ale ja też muszę kupować nieparzyście bo inaczej mi jakoś nie gra
A derenie- zacytuję pewną osobę ( już nie pamiętam kogo ) "Marzenia się nie spełniają, marzenia się spełnia" - skoro o nim marzyłaś to gratulację
Wygrabiać trawnik na kolanach - i tu widac prawdziwe poświęcenie z miłości
Owocowe kwiaty u ciebie pokazują U mnie też,a le słabiej - pewnie przez to że ten tydzień pochmurny, zimny, wietrzny - kroku za drzwi nie chce się zrobić
Magnolie dają popis - Cieszę się - tak na nie czekałaś No i co, no i są piękne
Iglaczki przycięte w spirale tak precyzyjnie jakbyś je nożyczkami do paznokci strzygła hahah
Clematisy fajne - gdzie kupowałaś? Mam nadzieję że u mnie jest taki sklep
Lampki wieczorem się świecą- to znaczy że w ogrodzie można urzędować do północy
Rabata wiosenna daje czadu - a widzę że jeszcze będzie tego kwiecia
Na tulipany które kupiłaś jesienią, czekam również z niecierpliwością. Ciekawe co za nowe cudo będzie zdobić twój ogród
"a ogólnie rabaty zaczynają się wypełniać" -noo a latem to już w ogóle będzie szał ciał
Właśnie się zbieram do spania.. bo już odechciało mi się pracować Wrzucam tylko foty do pamiętnika ogrodowego..
I trawy w oczku.. a raczej mega wielkie trawiszcza..
To ma jak urosnąliscie ponad 1,5 metra średnicy.. teraz ma z 80 cm.
Dziękuję
To chyba ich trzeci sezon. ...Magnolia przysłała mi kilka sadzonek w większej kopercie....teraz tak się rozrosła,ze nie wiem czy jedna by weszła do tej koperty
Już kilka osób obdarowalam swoimi sadxonkami....
I ciemierniki... muszę posadzić wszystkie w bardziej eksponowanych miejscach, bo mam sporo upchniętych byle jak.. a tylko te posadzone jak trzeba dobrze rosną.. zasługują na dobre miejscówki Cieszą teraz jak mało co w ogrodzie
Witam. Za około tydzień/dwa stanę sie posiadaczką małego ogródka przy mieszkaniu o wymiarach około 10m2. Z racji mega małych wymiarów chciałabym żeby ten skrawek mojej ziemi był jak najbardziej nam przyjazny i miły.
Mam też dużego psa tzw sikcza na krzaczki i 2 dzieci. Będziemy sie tam wprowadzać dopiero w okresie letnim czyli koniec czerwca ale klucze dostanę niedługo i moge już nie wiem poruszyć ziemie czy co tam sie z nią robi? Czy tam zasiać trawę coś już zasadzić
Możecie mi polecić podpowiedzieć i doradzić co warto zrobić żeby i było odrobinę dyskrecji od sąsiadów obok i też takie rośliny jakie przetrwają przy psie. ...Dotychczas padały mi każde kwiaty nie jestem typem systematycznego podlewacza.