Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 12:31, 09 mar 2017

Do góry
Olu, przykro mi, że źle się poczułaś... Powiem Ci na pocieszenie, że Twój ogródek się niesamowicie zmienił. Zakochałam się dosłownie i nawet pożałowałam, że u mnie nie jest tak kameralnie... i oczywiście pięknie

babka napisał(a)
Wiosna wiosną ale najbardziej stęskniłam się za taki obrazkami:

Niesamowite kolory

Co do róży w donicy... Oprócz the Fairy znam jedynie tą...
Róża okrywowa Swany

edit:
patrzę z zaciekawieniem na grafikę w Google i na innych zdjęciach nie jest aż tak różowa
róża Swany
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:17, 09 mar 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Nie wiem Kasiu co to za lilia pewnie z azjatyckich .Podarowała mi 2 cebulki koleżanka mojej córki,widziałam też zdjecie w telefonie dużej kępki wyglądała niesamowicie.U mnie kwitła 1raz [55 kwiatków ] czekam z niecierpliwością co będzie w tym roku.Zauważyłam że wytwarza dużo cebulek przybyszowych ,więc będę się z chętnymi dzielić
Uwierz mi ,że na tej mojej foce wygląda znacznie gorzej [ tak jakoś blado] ,niż w realu

Witam
Dotarłam do Ciebie za sprawą tej przepięknej lilii, czy mogę się uśmiechnąć o wysłanie takich cebulek przybyszowych
Pozdrawiam
Renata
Blaski i cienie nowego życia 12:12, 09 mar 2017

Do góry
Ciemierniki z soboty. Bardzo je lubię latem bo mają dorodne i duże liście oraz tworzą zwartą kępę. Dlatego je rozmnażam.

Ja i mój ogródek, a może ogród 11:43, 09 mar 2017

Do góry
Rosa napisał(a)

dlatego

popatrz ile trzeba ziemi dolozyc by zmienic kat nachylenia skarpy. Nie wspominam o pracy
coś koło tego, ziemia, praca, ale skąd jeszcze miejsce na złagodzenie - qurcze sama już nie wiem
marzenie o pięknym ogrodzie 11:38, 09 mar 2017

Do góry
Zima 2016 w moim ogrodzie.

Lato

Ogród w remoncie 11:37, 09 mar 2017

Do góry
No trochę poszalałam, a raz nie zawsze co nie?
A tu te cisy. Z tyłu rabaty lepiej je widać

A tu z przodu rabaty

Tu jeszcze jeden nie wiem czy go wypatrzysz

I takiego jeszcze mam. Próbowałam go ciąć i chyba sp.....łam na maksa.

U mnie teraz leje. Widać jakie kałuże stoją
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:33, 09 mar 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Dlaczego problem?

dlatego

popatrz ile trzeba ziemi dolozyc by zmienic kat nachylenia skarpy. Nie wspominam o pracy
Na zielonej... trawce :) 11:32, 09 mar 2017

Do góry
Próbowałam zrobić foto tak aby cięcie było widać ale nie da rady - wszystko się zlewa. W tym roku tylko przewodniki skróciliśmy. Natomiast wcześniejsze lata cieliśmy całą górę. Czy poprawnie - niewiem - robiliśmy intuicyjnie ale zadanie spełniło korony się zagęściły

Moje brzozy jakoś nie maja dużo owoców. Z wyjątkiem jednej, którą kupiłam z 5 lat temu jako cienkiego badylaczka (późniejbyła pomysłem do stworzenia gaików) ma inny pokrój - jest niższa i jej nigdy nie cieliśmy aby dogoniła te kupione później (mają dobre 5m). Ta ma bardzo dużo owoców - ogólnie mnie wkurza - inaczej była wyprowadzona w szkółce rozgałęzia się już na 1 metrze, ma mniejsze listki - nie jest tak ładna jak pozostałe
...uDany ogród 11:30, 09 mar 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Drobiazg, Dana. Miałam nadzieję, że pomogę

Pomogłaś, nie będę naprawiać tylko poczekam na nowy
Dziękuję!

Ptasi gaj 11:30, 09 mar 2017

Do góry
Kupilam takie lilie w obi.

A mam taka jedna jedyna, reszte nornice wykonczyly. Rosnie w koszyczku.

Ptasi gaj 11:28, 09 mar 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wiola, to naturalne ze kazda roslina przynajmniej wiekszosc czym starsza tym wieksze kwiaty pokazuje.
Basiu pewnie tez tak myslisz - co roku twoja lilia miala wiecej paczkow kwiatowych.

Basiu to ty wiesz ktora kolorystycznie jest podobna do twojej.
Ja jeszcze pomysle, moze ktos z rodziny mi kupi te lilie, a moze sie pokaza u nas juz nie dlugo.

Masz rację Elu..w drugim roku prawie podwoiła ilość kwiatów ..w pierwszym liczyłam dokladnie miała 55 ,a w drugim coś ze 100 tak liczyłam pi razy drzwi

kolorystcznie jest podobna Marlene..nawet jestem pewna tak jak pisałam wcześniej..

Tak wyglada moja zdj z 2015 roku

Spróbujemy poszukać po polskich szkółkach...a jak sie nie uda to na wrześień pomyślimy o zamówieniu
...uDany ogród 11:26, 09 mar 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Dana byłam wczoraj w sprawie twojego aparatu. Niestety facet zrezygnował z naprawiania sprzętu cyfrowego, bo za duża konkurencja. Lepiej zarabia na mechanicznych. Nie ma już wielu speców od takich aparatów. Odesłał mnie do serwisu gdzie indziej, a tam nic nie powiedzieli, że bez obejrzenia nie wypowiedzą się. Nic z nich nie wcisnęłam, po prostu mnie olali

Dziękuję Kasiu za poświęcony czas
Ja właśnie tak podejrzewałam, że to się zwyczajnie nie opłaci.
Używany kosztuje 300 złotych, tylko nie wiadomo co trafię...
Chyba się wstrzymam i kupię dopiero nowy aparat za jakiś czas.
Kiedyś musi się udać, a póki co będę Was raczyć fotkami ze starego

U mnie pada od rana, jednak nie powstrzymało nas to przed posprzątaniem ogródka przy domu. Zaczyna wyglądać
Niech się zazieleni, może się Ktoś skusi
Teraz idę podlać wysiewy do namiotu

Mój mały ogródeczek :) 11:13, 09 mar 2017

Do góry
Kupiłam sobie takie cudo
Jak myślicie czy w dzień jak jest słoneczko mogę wystawiać na pole
Ogród za grosze 11:07, 09 mar 2017

Do góry
Dominika11 napisał(a)
okey to czekam

dla Dominiki:
ziemia splynela i zakryla kostke

tam gdzie korzenie jest wyzej, pomiedzy roslinami wyplukana ziemia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies