Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Agania 17:05, 04 maj 2017

U mnie przedpłocie to też skarpa, trudne koszenie, eM pisze do Gminy już drugi rok o położenie szmaty i utwardzenie kamieniem, bo pas skarpy zabrali pod drogę i nie koszą nic innego nie wymyśliliśmy czekamy.

Suchodrzew mi przemarzł, irga nigdy.

W sumie pracowity miałaś weekend majowy, a pokażesz klony?
babka 18:11, 04 maj 2017

Spory zakres prac sobie założyliście i co najważniejsze wykonaliście. Tempo niezłe Jakieś fotki pstrykniesz ?
Jeśli zdecydujesz się na bluszcz to sadź go gęsto, gałązki krótkie ale dużo. Jak się zakorzeni to szybko zadarni.
Nie wiedziałam, że tam róże miałaś w planie ??
07_Rene 18:30, 04 maj 2017

Agania napisał(a)
U mnie przedpłocie to też skarpa, trudne koszenie, eM pisze do Gminy już drugi rok o położenie szmaty i utwardzenie kamieniem, bo pas skarpy zabrali pod drogę i nie koszą nic innego nie wymyśliliśmy czekamy.

Suchodrzew mi przemarzł, irga nigdy.

W sumie pracowity miałaś weekend majowy, a pokażesz klony?

Klony trochę "krzywusy", będą wymagać formowania. Po posadzeniu mają gdzieś 2,5 metra, cieszę się bardzo.

Tu widać trzy, jeszcze palików nie dostały. Pnie wierzb zostały, żeby hamaki dzieciom zaczepiać, paskudnie to wygląda - wiem.

Acer pseudoplatanus 'Nizetii' ma trochę pstrokate listki. Ale ogólnie z daleka wygląda bardzo energetycznie.

acer freemanii autumn fantasy

Tego klona ale w odmianie Jefersed mam już 5 lat przed domem, ma już 4 -5 metrów i pięknie się przebarwia na jesieni, dlatego kupiłam jeszcze dwa.

07_Rene 18:34, 04 maj 2017

babka napisał(a)
Spory zakres prac sobie założyliście i co najważniejsze wykonaliście. Tempo niezłe Jakieś fotki pstrykniesz ?
Jeśli zdecydujesz się na bluszcz to sadź go gęsto, gałązki krótkie ale dużo. Jak się zakorzeni to szybko zadarni.
Nie wiedziałam, że tam róże miałaś w planie ??

2 róże są po południowej stronie, miały być niskimi pnącymi i w mojej wyobraźni miały sięgać dachu.

Ten bluszcz trafi na piwniczkę. Dziś nawet udało mi się tam wyplewić. To chyba jakaś odmiana zadarniająca, 5 lat w jednym miejscu, od dwóch regularnie przycinam i nic....

Ten od Ciebie już się wspina w innym miejscu

Z fotami ciężko, ciągle leje... Zdjęcia nie mają dobrego światła.

babka 19:02, 04 maj 2017

Piękna magnolia ! Moja już przekwitła i taki bladawiec z niej. Dziś kupiłabym inną.
Sporą kolekcję klonów masz, muszę więcej im się poprzyglądać, może sama się do jakiegoś przekonam
20:42, 04 maj 2017
byłam przejazdem w Krzywaczce dzisiaj ...kupiłam jedna azalie raptem ...ale tam jest dość duży wybór różności

brzoza pozyteczna wielopniowa tam stoi za 80 czy 90 zł ...nic tylko brac w goczalkowicach podobna tyle ze 2x wyzsza ...i trudniej taka przewieżć i wsadzic była 850zł krotko byłam bo deszcz sie rozpadał ....moze bym cos jeszcze wypatrzyła
Kasya 20:46, 04 maj 2017

07_Rene napisał(a)

Klony trochę "krzywusy", będą wymagać formowania. Po posadzeniu mają gdzieś 2,5 metra, cieszę się bardzo.

Tu widać trzy, jeszcze palików nie dostały. Pnie wierzb zostały, żeby hamaki dzieciom zaczepiać, paskudnie to wygląda - wiem.

Acer pseudoplatanus 'Nizetii' ma trochę pstrokate listki. Ale ogólnie z daleka wygląda bardzo energetycznie.

Tego klona ale w odmianie Jefersed mam już 5 lat przed domem, ma już 4 -5 metrów i pięknie się przebarwia na jesieni, dlatego kupiłam jeszcze dwa.

fajne kloniki
drzewka zawsze cieszą
nizetti tez rozważałam ale ostatecznie kupilam esk sunset
Kasya 20:46, 04 maj 2017

07_Rene napisał(a)

fajne kloniki
drzewka zawsze cieszą
nizetti tez rozważałam ale ostatecznie kupilam esk sunset
Gruszka_na_w... 21:58, 04 maj 2017

Piękne te klony nabyłaś.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
malgol 22:28, 04 maj 2017

Witaj Renatko, wpadłam do ciebie idąc śladami narcyzow A tu prosze...moje klimaty I piwniczka, i kloniki o których marze...muszę dokładniej zgłębić twój wątek
Powiedz mi co robisz z narcyzami po przekwitnieciu? Żeby zakwitly w kolejnym sezonie?