Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Ogród w remoncie 13:50, 08 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Przyszłam poczytać co tam u Ciebie... zakupy wypaśne, bergenia bardzo wpadła mi w oko

Fajnie,że wpadasz Angel . U mnie dziś zwariowany dzień i właśnie wpadłam na forum odsapnąć i pozbierać myśli
Na zielonej... trawce :) 09:48, 08 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

tym razem mi się udało po części, choć czasem sobie mówię, że mam słabą tą silną wolę

U mnie może deszczu nie ma (ewentualnie wieczorem lub w nocy), ale mimo wszystko pogoda nie nastraja jakoś mnie... zdecydowanie za duży skok temperatur w dół i słońca jak na lekarstwo... dołuje to strasznie... poza tym córa już mi się zdążyła pochorować, zaledwie po 3 dniach przedszkola....

U mnie dziś wreszcie słonko od rana a ja jak na złość w pracy do wieczora będę siedzieć, ale trudno może trochę się osuszy to lepiej będzie sadzić jak pogoda się utrzyma ( a tak prognozują) to może uda się coś podziałać w niedzielę bo jutro M ciągnie mnie na grzyby (podobno są)
dla córci dużo zdrówka życzę
pozdrawiam
Iwona
Typografia ogrodu 09:07, 08 wrz 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
W B też widziałam nową dostawę cebulowych

Ja się nawet skusiłam... znów
Ogród w remoncie 09:06, 08 wrz 2017

Do góry
Przyszłam poczytać co tam u Ciebie... zakupy wypaśne, bergenia bardzo wpadła mi w oko
Borówcowy raj 09:03, 08 wrz 2017

Do góry
Papryczki i mnie kusiły... daj znać jak długo będą cieszyć oczy

Co do szczawika to u mnie tego badziewa też dużo... dziewczyny u Marzenki chyba pisały aby pryskać go octem (oczywiście uważając aby oszczędzić inne rośliny) najlepiej w słoneczne dni (a tego ostatnio jak na lekarstwo) próbowałaś może? Bo ja zbieram się aby zobaczyć, czy zda test ten ocet
Moja codzienność - ogród Oli 09:00, 08 wrz 2017

Do góry
U mnie po 7 słońce na chwilę się pokazało, ale znów ma focha...
Anulajda w raju 08:57, 08 wrz 2017

Do góry
Ania mam pytanie do Ciebie - od frontu na wąską rabatę przy bryle domu pod sosnowe kule na pniu chcę dać bluszcz, żeby ładnie zadarnił - tam dość sucho i tak mnie zastanawia czy tulipany (bo też planuję tam wsadzić) dadzą radę z czasem jak bluszcz mocno się rozrośnie przebić się przez niego? Jak uważasz?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:53, 08 wrz 2017

Do góry
Jakie cudne trawiszcza, a evergoldy jak na masie przybrały piękne... moje też już całkiem spore były... były! bo w ubiegłą niedzielę zeżarły mi kuce...
Na zielonej... trawce :) 08:51, 08 wrz 2017

Do góry
Ale żeby nie było, że ogrodowo całkiem cisza pokarzę Wam moje świeżo obsadzone donice od frontu - jak widać jesiennie już... i wianek z anabellek zerżnięty od Asi-Navi - mój już nie taki świeżutki, bo na anabellach jesień odcisnęła już ślad...

Na zielonej... trawce :) 08:41, 08 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Czaję się od kilku dni na cebulki i nie wiem co wybrać...
Angel może doradzisz-potrzebuję białe tulipany, takie min. 40 cm.

Moje antarctica przed chwilą sprawdziłam w necie jaką wysokość powinny mieć to 40-45 - więc się łapią
white dream mają 40-50cm
to tylko te dwa w bieli mi wyskoczyły w sklepie internetowym w przedziale 40-50cm
Na zielonej... trawce :) 08:36, 08 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Mam tak samo . Pogoda pod psem,robota leży. Ponoć popołudniu ma być już lepiej

I tak Cię podziwiam za chęci, bo u mnie ich brak
Na zielonej... trawce :) 08:34, 08 wrz 2017

Do góry
Msazalka18 napisał(a)

Fajne te B koło Ciebie a u nas pusto na półkach a od poniedziałku pewnie będą w L.świeżutkie chrupiące prosto z pieca cebulki

Wiedziałam że miałam o coś zapytać i mnie olśniło masz hortensje na pniu Zadowolona z nich jesteś zimują bez problemu jaka to odmiana? jaką masz trawkę koło nich? i sadzisz ją troszkę za hortkami czy w jednej lini

miłego dnia i dużo słoneczka

Hortki w takiej formie bardzo lubię - nic na zimę się z nimi nie dzieje, nie okrywam... moje nie są szczepione tylko wyprowadzone w takiej formie, w innym przypadku należałoby miejsce szczepienia na zimę zabezpieczyć, bo one najbardziej wrażliwe na przemarzanie (przynajmniej w młodych egzemplarzach)
Te z trawami są NN (miały być limkami) za nimi mam miskanty gracilimusy sadzone na mijankę - odległość 60cm od pnia hortek i mniej więcej 40-50 za linią hortek - daj więcej jak masz miejsce moje mają 3 lata i zaczyna się robić tu ciasno... zastanawiam się czy rozplenic stąd nie eksmitować wiosną
Na pniu kupowałam wiosną w tym roku jeszcze wanilki, ładnie przyrosły, ale póki co mają dość wiotkie gałązki i przez ciężar kwiatów wyglądają jak pająki myślę w przyszłym już będzie ok

Ps. Dziękuję również miłego
Na zielonej... trawce :) 08:26, 08 wrz 2017

Do góry
iwka napisał(a)
też byłam w B nie umiałam sobie odmówić

Na zielonej... trawce :) 08:25, 08 wrz 2017

Do góry
kami napisał(a)
W L od dziś są cebulę. Czosnków jak na lekarstwo gladiatory i mt. Everest. Tulipany jak w gazetce. Po 8zl powiem że cena taka normalna jak na wielkość cebuli.
W B też dostawą po 3,7zl? ale cebulę coraz mniejsze. Taki gladiator ładny ale mały 16/17 i tulipanów dużo.
Poczekam w B na wyprzedaż bo już widzę zastuj u mnie wśród kupujących, co było tydzień temu to dalej jest.

Choć faktycznie trudno się oprzeć :/

Też zwróciłam uwagę, że czochy mniejsze niż te co sadziłam w ubiegłym... wczoraj siostra na kawę wpadła i czosnki olbrzymie kupiła przez neta za 5zł - i gratisowa przesyłka... czekam na info jak dostanie jak cebule wyglądają
Na zielonej... trawce :) 08:22, 08 wrz 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)

Czy ty miałas mystic w zeszłym roku u siebie? bo szukam jak wyglądają w kompozycjach

Nie pierwszy raz u mnie będą... zobacz u Anulajdy - tu mnie urzekły
Na zielonej... trawce :) 08:21, 08 wrz 2017

Do góry
Elinka napisał(a)
Dziewczyny w L faktycznie od dzisiaj sa cebule duzo gatunkow ale beznadziejnie poukladane w paczkach zeby znalezc to samo trzeba sie naszukac. Faktycznie czosnkow malutko powrzucane pojedyncze sztuki
Tez sie skusilam na gladiatory i tulipany van eijk.
Pozdrawiam

Czosnków 8 sztuk kupiłam to jak na jedną B. to powiem, że nawet sporo
Na zielonej... trawce :) 08:20, 08 wrz 2017

Do góry
kami napisał(a)
A zapomnialam, że w L są cebule premium po 8zl i cebule mniejsze po 4zl podobne wielkością do tych z B aktualnie wstawionych.

Ja już pasuje, ewentualnie przez neta może coś tam skubnę
Na zielonej... trawce :) 08:19, 08 wrz 2017

Do góry
Gintura napisał(a)

No brawo za silną wolę
niestety nic nie działam u mnie albo leje albo siąpi albo mży, mokro i zimno może w ten weekend da się coś podziałać przydało by się trochę słonka

tym razem mi się udało po części, choć czasem sobie mówię, że mam słabą tą silną wolę

U mnie może deszczu nie ma (ewentualnie wieczorem lub w nocy), ale mimo wszystko pogoda nie nastraja jakoś mnie... zdecydowanie za duży skok temperatur w dół i słońca jak na lekarstwo... dołuje to strasznie... poza tym córa już mi się zdążyła pochorować, zaledwie po 3 dniach przedszkola....
Na zielonej... trawce :) 08:16, 08 wrz 2017

Do góry
anulajda napisał(a)
Czytam że udało Ci się kupić Mystic Van Eijk, uważaj na zwykłe van eijkami które są żarówiasto różowe bo pewno takich byś nie chciała mieć

Mam mystic Dzięki, że czuwasz
Na zielonej... trawce :) 08:15, 08 wrz 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
O dziewczynki, no to fajnie, że piszecie o tulipanach.
Jakie są w B. i jakie w L. ?
Ja kupiłam prędzej Queny i takie jakies białe, ale mam mało.
Są te same odmiany co prędzej?

Queeny są powtórzone w nowych dostawach to tak mi się rzuciło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies