Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 08:25, 08 wrz 2017

kami napisał(a)
W L od dziś są cebulę. Czosnków jak na lekarstwo gladiatory i mt. Everest. Tulipany jak w gazetce. Po 8zl powiem że cena taka normalna jak na wielkość cebuli.
W B też dostawą po 3,7zl? ale cebulę coraz mniejsze. Taki gladiator ładny ale mały 16/17 i tulipanów dużo.
Poczekam w B na wyprzedaż bo już widzę zastuj u mnie wśród kupujących, co było tydzień temu to dalej jest.

Choć faktycznie trudno się oprzeć :/

Też zwróciłam uwagę, że czochy mniejsze niż te co sadziłam w ubiegłym... wczoraj siostra na kawę wpadła i czosnki olbrzymie kupiła przez neta za 5zł - i gratisowa przesyłka... czekam na info jak dostanie jak cebule wyglądają
AngelikaX 08:26, 08 wrz 2017

iwka napisał(a)
też byłam w B nie umiałam sobie odmówić

polinka 08:28, 08 wrz 2017

Czaję się od kilku dni na cebulki i nie wiem co wybrać...
Angel może doradzisz-potrzebuję białe tulipany, takie min. 40 cm.
AngelikaX 08:34, 08 wrz 2017

Msazalka18 napisał(a)

Fajne te B koło Ciebie a u nas pusto na półkach a od poniedziałku pewnie będą w L.świeżutkie chrupiące prosto z pieca cebulki

Wiedziałam że miałam o coś zapytać i mnie olśniło masz hortensje na pniu Zadowolona z nich jesteś zimują bez problemu jaka to odmiana? jaką masz trawkę koło nich? i sadzisz ją troszkę za hortkami czy w jednej lini

miłego dnia i dużo słoneczka

Hortki w takiej formie bardzo lubię - nic na zimę się z nimi nie dzieje, nie okrywam... moje nie są szczepione tylko wyprowadzone w takiej formie, w innym przypadku należałoby miejsce szczepienia na zimę zabezpieczyć, bo one najbardziej wrażliwe na przemarzanie (przynajmniej w młodych egzemplarzach)
Te z trawami są NN (miały być limkami) za nimi mam miskanty gracilimusy sadzone na mijankę - odległość 60cm od pnia hortek i mniej więcej 40-50 za linią hortek - daj więcej jak masz miejsce moje mają 3 lata i zaczyna się robić tu ciasno... zastanawiam się czy rozplenic stąd nie eksmitować wiosną
Na pniu kupowałam wiosną w tym roku jeszcze wanilki, ładnie przyrosły, ale póki co mają dość wiotkie gałązki i przez ciężar kwiatów wyglądają jak pająki myślę w przyszłym już będzie ok

Ps. Dziękuję również miłego
AngelikaX 08:36, 08 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

Mam tak samo . Pogoda pod psem,robota leży. Ponoć popołudniu ma być już lepiej

I tak Cię podziwiam za chęci, bo u mnie ich brak
AngelikaX 08:41, 08 wrz 2017

polinka napisał(a)

Moje antarctica przed chwilą sprawdziłam w necie jaką wysokość powinny mieć to 40-45 - więc się łapią
white dream mają 40-50cm
to tylko te dwa w bieli mi wyskoczyły w sklepie internetowym w przedziale 40-50cm
AngelikaX 08:51, 08 wrz 2017

Ale żeby nie było, że ogrodowo całkiem cisza pokarzę Wam moje świeżo obsadzone donice od frontu - jak widać jesiennie już... i wianek z anabellek zerżnięty od Asi-Navi - mój już nie taki świeżutki, bo na anabellach jesień odcisnęła już ślad...

sylwai 09:26, 08 wrz 2017

polinka napisał(a)

Ja polecam z białych tulipów sapporo,kupiłam w ubiegłym roku 150szt i byłam z nich bardzo zadowolona.Wysokie i piękny kształt,no i białe.
Gintura 09:48, 08 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)

tym razem mi się udało po części, choć czasem sobie mówię, że mam słabą tą silną wolę

U mnie może deszczu nie ma (ewentualnie wieczorem lub w nocy), ale mimo wszystko pogoda nie nastraja jakoś mnie... zdecydowanie za duży skok temperatur w dół i słońca jak na lekarstwo... dołuje to strasznie... poza tym córa już mi się zdążyła pochorować, zaledwie po 3 dniach przedszkola....

U mnie dziś wreszcie słonko od rana a ja jak na złość w pracy do wieczora będę siedzieć, ale trudno może trochę się osuszy to lepiej będzie sadzić jak pogoda się utrzyma ( a tak prognozują) to może uda się coś podziałać w niedzielę bo jutro M ciągnie mnie na grzyby (podobno są)
dla córci dużo zdrówka życzę
pozdrawiam
Iwona
kami 15:22, 08 wrz 2017

Extra wejście, szczęka opada

A w temacie czosnków, polecam podjechanie do biedry w głąb miasta. Dziś do takiej zajechałam a tam white giant, mt/gladiator, krzyśki, gladiatory jakby działkowiczów tam nie było od dostawy 2 tyg temu. Szok i przykro, że co nieco zostawiłam.

Angelika a te czosnki za 5zł to jakie?
Ja o globmasterach marzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies