Też zwróciłam uwagę, że czochy mniejsze niż te co sadziłam w ubiegłym... wczoraj siostra na kawę wpadła i czosnki olbrzymie kupiła przez neta za 5zł - i gratisowa przesyłka... czekam na info jak dostanie jak cebule wyglądają
Hortki w takiej formie bardzo lubię - nic na zimę się z nimi nie dzieje, nie okrywam... moje nie są szczepione tylko wyprowadzone w takiej formie, w innym przypadku należałoby miejsce szczepienia na zimę zabezpieczyć, bo one najbardziej wrażliwe na przemarzanie (przynajmniej w młodych egzemplarzach)
Te z trawami są NN (miały być limkami) za nimi mam miskanty gracilimusy sadzone na mijankę - odległość 60cm od pnia hortek i mniej więcej 40-50 za linią hortek - daj więcej jak masz miejsce moje mają 3 lata i zaczyna się robić tu ciasno... zastanawiam się czy rozplenic stąd nie eksmitować wiosną
Na pniu kupowałam wiosną w tym roku jeszcze wanilki, ładnie przyrosły, ale póki co mają dość wiotkie gałązki i przez ciężar kwiatów wyglądają jak pająki myślę w przyszłym już będzie ok
Moje antarctica przed chwilą sprawdziłam w necie jaką wysokość powinny mieć to 40-45 - więc się łapią
white dream mają 40-50cm
to tylko te dwa w bieli mi wyskoczyły w sklepie internetowym w przedziale 40-50cm
Ale żeby nie było, że ogrodowo całkiem cisza pokarzę Wam moje świeżo obsadzone donice od frontu - jak widać jesiennie już... i wianek z anabellek zerżnięty od Asi-Navi - mój już nie taki świeżutki, bo na anabellach jesień odcisnęła już ślad...
U mnie dziś wreszcie słonko od rana a ja jak na złość w pracy do wieczora będę siedzieć, ale trudno może trochę się osuszy to lepiej będzie sadzić jak pogoda się utrzyma ( a tak prognozują) to może uda się coś podziałać w niedzielę bo jutro M ciągnie mnie na grzyby (podobno są)
dla córci dużo zdrówka życzę
pozdrawiam
Iwona
A w temacie czosnków, polecam podjechanie do biedry w głąb miasta. Dziś do takiej zajechałam a tam white giant, mt/gladiator, krzyśki, gladiatory jakby działkowiczów tam nie było od dostawy 2 tyg temu. Szok i przykro, że co nieco zostawiłam.
Angelika a te czosnki za 5zł to jakie?
Ja o globmasterach marzę