Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:40, 07 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Życzę wszystkim tęskniącym za wiosną aby już w lutym można było wyjść do ogrodu

Polinko,
czy w tych skrzyniach folię masz też na dnie czy tylko boki skrzyń są wyłożone? Pierwszy raz biorę się za własne warzywka, mam już przygotowane skrzynie, zamierzam wyłożyć je od środka folią podziurkowaną na dnie żeby przelatywał nadmiar wody i nie wiem czy to będzie dobre... na spodzie mam siatkę na nornice i krety. Zda to egzamin?
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:33, 07 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)

Fantastic
6+

Ja daję 40 tkę i maleńki plus
+ 100 % energii
Wymarzony sielankowy ogród..... 14:16, 07 mar 2017

Do góry
Nie widzę niestety napisów, bo obrazek jest za mały, ale proponowałabym Ci złagodzić linie i zrobić polankę/pokoik ogrodowy zawijając mocniej rabaty. Może jakoś tak

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:11, 07 mar 2017

Do góry

Fantastic
6+
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:09, 07 mar 2017

Do góry
JOLA
prezencik fajny, pokazał prawdę, a tak sobie żyłam w nieświadomości upływu czasu

JOLANKA
ale fajnie, że nie tylko dla mnie to czarna magia, zaczynam w marcu, ciekawa jestem, czy nastanie jasność

VIOLA
tak, dzięki Hani te ranniki starym tez pewnie jeszcze będę focić, poręczny i tak cackać się nie trzeba
chachania nigdy dość

ANDA
Ewo dzięki, ciekawe czy po warsztatach będą inne

JUSTYNA

bardzo fajna i nawet różne terminy u różnych osób.

BOGDZIA
nie oddam w końcu prawdę o sobie mamale mam i jakies fajne foto w wykonaniu eMa
pora mniej jeść

KINDZIA
kurcze, aż poleciałam najpierw do ciebie, ha ha, no to masz aparat, obie będziemy się szkolić

JANA
jest, dziś padało, mieli ruszyc z dachem...obsuwa

KATKAK
tylko skąd te kilogramy, ja 2 razy dziennie tylko jem, cukru nie używam od lat, słodyczy praktycznie wcale, hym
Ogród do odnowy 14:07, 07 mar 2017

Do góry
Dla maluchów sikorkowych wystarczy 100-150 cm

tę dostałam od znajomej i powiesiłam gdzieś na 150 cm na dodatek zaczepiłam drutem

pierwsze przeszpiegi już były ale czy zostaną zamieszkałe czas pokaże

w miejsce ogołocone przez sąsiada z dużych drzew dokupiłam 5 grabów by przedłużyć żywopłot, mam nadzieję, że szybko urosną

Na poprawę nastroju wybrałam się do szkółki i zostałam nagrodzona taką zdobyczą - Oczar pośredni Westerstede

macałam jeszcze wierzbę smukłoszyjkową Melanostachys

już ma takie śmieszne czarne kotki, gdy poczytałam chyba jedną przytulę
Skarbonkowy ogródek 14:03, 07 mar 2017

Do góry
Wiedziałam ze na Was można liczyć :*

Wszystkie propozycje są fajne ale

problem polega na tym ze zarówno cis jak i jałowiec rosną prawie na granicy działki. Za sąsiada mam pole czyli wygwizdowo. Moim głównym celem jest utworzenie zimozielonej ściany która osłoni nas od wiatrów i od ulicy. Pokażę na zdjęciu jak to obecnie wygląda

jałowiec w stronę rodkow

od jałowca w stronę cisa i ulicy

Sam jałowiec od strony ogrodu

Propozycja zrobienia z cisa niwaki padła już w zeszłym roku ale niestety u mnie to sie nie sprawdzi. No bo jak? Miejsce na zywoplot za niwaki nie ma. Zostawiając drzewa jako niwaki będę miała dziurę w żywopłocie. Sądząc coś przed zasłonie cały urok konarów. No nijak tego nie widzę.

O ile cis, przycinany odpowiednio, ma szanse zagęścić się na tyle ze utworzy zasłonę, to jałowiec nie ma chyba zdolności odbijania ze starego drewna.
Typografia ogrodu 14:01, 07 mar 2017

Do góry
I widok z domu
Typografia ogrodu 13:59, 07 mar 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

nie pytaj tylko ciesz sie ze ogarniasz może niebawem z fotami przyjdzie ...w końcu jakby nie było kawał lasu przytachała i koparkowy chyba na etacie ...bo juz ja nie podejrzewam ze ona to wsadzi własnymi ręcami

A co chetne do pomocy? Może 4 facetów by dałoby radę ale obawiam się ze byłyby staty. Nad koparka wlasnie myślimy
Lasek chcesz? Proszę bardzo
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:57, 07 mar 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ładne ranniki. Pierwsze żywe kolory w ogrodzie.
Nowy sprzęt fotograficzny jest waw SUUPER!
Nie dziwię się; że uczysz się jego możliwości.
Fajna i zabawą i dla męża widzę też. To dobrze.
Ja dostałam teraz nowy obiektyw do mojej lutrzanki.Ale nie miałam jeszcze czasu go wyprobowac.Nic W czwartek wyjeżdżam na tydzień do Włoch. To na żywo będę próbować,uczyć się nowych możliwości.
Twoje zdjatka są już super.
Powodzenia w dalszym fotografowaniu.

Rannik, w ogóle mój pierwszy, tym bardziej cieszy
Dziękuje Aniu, czekam na Twoje fotki nowym obiektywem, na dodatek cieplutkie Włochyale Tobie fajnie
A ja zaczynam warsztaty 21-23 marca, cała gama programów i obsługi aparatu, no ciekawa jestem. Mąż już coś więcej testował.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:54, 07 mar 2017

Do góry
ZBYSIU
ten mój stary, który w cudowny sposób odżył, to tez Canon, ale parametry nie te. Mimo to lubię go nadal i pewnie nie raz jeszcze użyję. Fotki porównawcze zrobię, bo sama jestem ciekawa. Na razie u mnie ulewa i nosa na ogród nie wyściubiam

VIOLA
Violu, funkcje bardzo podobne, dlatego część zdjęć intuicyjnie robię

a ta fota starym zrobiona
Małymi kroczkami do celu... 13:44, 07 mar 2017

Do góry
Wczoraj udało mi się bardzo powoli zabrać za porządki na rabatach, trochę popielilam, pograbilam i na razie tyle Mam nadzieję,że w tym tygodniu uda mi się przyciąć drzewka i rozchodniki, z trawami jeszcze zaczekam.

Ps. Ostatnio weszlam do ogrodu Joli i natchnela mnie na domki dla ptaków, a ze mój 6 letni Synek uwielbia ptaki sprawilismy im taki oto domek i jeszxze karmnik czeka do zawieszenia

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 13:39, 07 mar 2017

Do góry
Moja pampasówka na dzień dzisiejszy

lobelia juz popikowana

i bardzo dobra wiadomość oto pestka ze słonecznika mutanta,wyjęłam z ziemi bo az nie wierzyłam -ruszają

Pogubiłam się po drodze... 13:34, 07 mar 2017

Do góry
Za długo w pracy to ja przy takiej pięknej pogodzie nie usiedziałam
Była pierwsza kawa w ogrodzie

Dostalam nowe grabie

Podcielam kule z tuji

Ogródek Iwony II 13:34, 07 mar 2017
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Winobluszcz zapanował na scianie. W tym roku będę się go pozbywać, póki czas. boję się jego korzeni. Choć bardzo mi się podoba.

Jak bumerang wracam myślami do tej rabaty i widzę na niej hortensje Vanilia Fraize. Tylko ta rabata jest wąska. Ma 1 metr szerokości. Więcej nie mogę zabrać, bo auto musi wykręcić ...

Jejku,Iwonko,może szkoda go karczować,tak masz klimatycznie
A przycinaniem nie ujarzmisz??

Moja przyjaciółka odziedziczyła dom na Śląsku po teściach (z mężem oczywiście);piekny stary ogród ,niektóre rosliny rosna już wieeeeele lat,może i nie przesadze jak powiem,że kilkadziesiąt

winobluszcza się nie pozbyła ,tylko go po prostu przycinają

Oczywiście to twoja decyzja,mnie tylko szkoda tego kroku u Ciebie,bo pieknie ta kompozycja wyglada tutaj
PS:wiem oczywiście,że jest mega ekspansywny;ja sobie po garazu go puszczę
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 13:27, 07 mar 2017

Do góry
Kilka zdjęć z poprzedniego sezonu

W oflisowym ogrodzie 13:24, 07 mar 2017

Do góry
kamila66 napisał(a)
28 luty 2017

Piękna wiosna
Ogród u stóp klasztoru cz. II 13:24, 07 mar 2017

Do góry
alinak napisał(a)
Zainspirowana Danusi artykułem o czosnkach przejrzałam swoje fotki i doszłam do wniosku ,że trochę tych odmian nazbierało się na rabatach.

W tym roku dopiero wychylają łebki ,mniemam że wcale im nie spieszno, bo ziemia nie rozmarzła jeszcze całkiem.

Pokazujesz czosnki a ja - tak przy okazji - widzę piękny, bujny ogród.
Dorodnie, tłusto - na rabatach.
Mój własny kawałek klepiska 12:52, 07 mar 2017

Do góry
Mo_nira napisał(a)
Hortka rusza po zimie

u mnie tak ogrodowe wyglądają - czyli tej nie ciachaj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies