Rannik, w ogóle mój pierwszy, tym bardziej cieszy
Dziękuje Aniu, czekam na Twoje fotki nowym obiektywem, na dodatek cieplutkie Włochyale Tobie fajnie
A ja zaczynam warsztaty 21-23 marca, cała gama programów i obsługi aparatu, no ciekawa jestem. Mąż już coś więcej testował.
ZBYSIU
ten mój stary, który w cudowny sposób odżył, to tez Canon, ale parametry nie te. Mimo to lubię go nadal i pewnie nie raz jeszcze użyję. Fotki porównawcze zrobię, bo sama jestem ciekawa. Na razie u mnie ulewa i nosa na ogród nie wyściubiam
VIOLA
Violu, funkcje bardzo podobne, dlatego część zdjęć intuicyjnie robię
Wczoraj udało mi się bardzo powoli zabrać za porządki na rabatach, trochę popielilam, pograbilam i na razie tyle Mam nadzieję,że w tym tygodniu uda mi się przyciąć drzewka i rozchodniki, z trawami jeszcze zaczekam.
Ps. Ostatnio weszlam do ogrodu Joli i natchnela mnie na domki dla ptaków, a ze mój 6 letni Synek uwielbia ptaki sprawilismy im taki oto domek i jeszxze karmnik czeka do zawieszenia
Moja pampasówka na dzień dzisiejszy
lobelia juz popikowana
i bardzo dobra wiadomość oto pestka ze słonecznika mutanta,wyjęłam z ziemi bo az nie wierzyłam -ruszają
Jejku,Iwonko,może szkoda go karczować,tak masz klimatycznie
A przycinaniem nie ujarzmisz??
Moja przyjaciółka odziedziczyła dom na Śląsku po teściach (z mężem oczywiście);piekny stary ogród ,niektóre rosliny rosna już wieeeeele lat,może i nie przesadze jak powiem,że kilkadziesiąt
winobluszcza się nie pozbyła ,tylko go po prostu przycinają
Oczywiście to twoja decyzja,mnie tylko szkoda tego kroku u Ciebie,bo pieknie ta kompozycja wyglada tutaj
PS:wiem oczywiście,że jest mega ekspansywny;ja sobie po garazu go puszczę
Fajne miejsce na ławeczkę...można się też osłonić takimi panelami https://pl.pinterest.com/pin/396457573417750742/ Wycinamy wzór w zwykłej blasze płaskiej z tyłu mozna dać pleksę lub podswietlic ledami. Jezeli chodzi o rośliny to ja posadziłabym tam graby Fastigata + hortensje bukietową z Miskantem lub jakiś inny zestaw. Nie wiem jakie wymiary ma rabatka za ławeczka...