Kreska na wywczasach czyli po raz pierwszy w plenerze - pojechaliśmy na wycieczkę samochodem. Przy ognisku piekliśmy kiełbaski, a Kreska miała zaciszne miejsce w łóżeczku.
Dzisiejsze fotki
Tulipany mają ok 10lat, przyjechały od ogrodników z Niemiec, teraz wyglądają ja takie popularne ogrodowiskowe... zapomniałam
Jodła Hiszpańska Glauca będzie miała szyszki
A ja znowu się "zagubiłam" w natłoku prac ogrodowych i szydełkowych... i nie mogę coś się zebrać do pisania...
To może pokażę jak wyglądały sadzonki hortensji z patyków po 4 tygodniach od nastawienia... mocno ulistnione, zieloniutkie z zawiązkami korzonków... chociaż nie wszystkie równo się rozwijają. Dalej czekam i mam nadzieję, że coś z tego będzie...
Mam nadzieję, że długo się zbierają, bo moje (choć chyba nie jeddeloh) marne.
Kolorem zbliżone do tej ze zdjęcia, ale zdecydowanie mniej żywozielone. Niby nie żółte, ale zieleń jesienna. I mikrusy straszne
To jeszcze parę zdjęć z dzisiejszego poranka. To tylko część ogrodu. Jak w najbliższym czasie zrobię to co zaplanowałam to wkleje zdjęcia z innej części ogrodu.
To właśnie ten modrzew że zdjęć jest męczony przez mszyce jak się okazuje. Jutro mąż przystępuje do walki.
Gosiu ale juz widzisz? bo widze, ze usunelas komentarz, ze nie widzisz fotek
Na skalniaku
Stokrotki wysadzone w zeszlym roku z donicy. Niedawno u kogos pisalam, ze u mnie po wysadzeniu gina i marnieja a te wygladaja calkiem ladnie.
Witam Haniu Pierwiosnki były po 10 zl za doniczkę ale nasiona oni drogo kupują dlatego cena jest wysoka tulipki u mnie powoli zakwitają ale mam mało narcyzów chyba pozanikały trzeba będzie dokupywać
czekam na kwitnienie Galaxy, ale jak widać pączki mrozem poranione
Moja też jest najgorsza w historii... że tak powiem.
Nie wszystkie krzaczki wypuszczają... będę czekać, bo wykopać zawsze zdąże
Dzięki za radę
Dla Ciebie sasanka
U mnie gęsiówka miała ograniczyć plewienie. Spełniła swoją rolę, ale pod nią nornice mi buszują Więc myślę o ściółce bo nie mam czasu co drugi dzień chwastów wyrywać.
Tego niwaka bardzo lubię, ale powoli dojrzewam i stwierdzam, że nie za bardzo pasuje do bukszpanów - ciętych, formowanych, bo to zupełnie inny "styl". Tak samo jak Inversa i cyprysik groszkowy, który rośnie w rogu.
Cześć Kasiu tak to pierwiosnek ząbkowany, biały jeszcze mi nie zakwitł zimno jak pierun, mam już dość tego zimna szkoda, że nie wiedziałam u nas były targi, to bym Ci kupiła pozdrówka Kasiu
trójlisty gorzej znoszą tę wiosnę od sangwinarii
niezawodne miodunki
czerwona będzie już kwitła
kalina angielska też już niebawem zakwitnie, pachnie obłędnie
no i powojniki wczesne już gotowe do kwitnienia tylko mogłoby być już cieplej