Teraz wygląda łyso, potrzebuję tam czegoś wyższego i zimozielonego, hosty późno startują, a mam tutaj ich najwięcej.
Dosadziłam ciemierniki(ale tylko 2) i miodunki czekają na wysadzenie.
Postawiłam buksa i trzmielinę w miejscach, gdzie stanęłyby lizaki.
No to trzeba znowu wycieczki po szkółkach zrobić, pomysł dobry, byłam kiedyś w szkółce, gdzie mieli sporo krzaczastych cisów, ale na pomysł zrobienia samej lizaka nie wpadłam. Właśnie zapowiedziałam eMowi wycieczkę do tej szkółki
Ja zrobiłam tylko HT i tym pryskam, ale to chyba za mało. Dzisiaj prysnęłam mszyce na kalinie, mam nadzieję, ze zadziała.
Jeśli pryskam HT to tylko OW dorobić? Jak myślisz? Bo chyba RT już nie ma co mieszać, radź Anulka
Anulka ja ma trawkę Buchananii, tak została zidentyfikowana tutaj na O, była bez nazwy kiedy ją kupowałam, a kupiłam tylko 1 kępkę i za rada Toszki przecięłam na 4 części. Codziennie zaglądałam, czy żyje, ile radości było, kiedy zobaczyłam że wypuszcza nowe źdźbła
Hmmm, ona wygląda troszkę jak zeschnięta, ale jak się dobrze przyjrzysz i dotkniesz, to czuć pod palcami takie żywe źdźbła nie są szeleszczące i słomowate, ale Ci wytłumaczyłam
Mi brązowa trawka się podoba i bardzo ładnie komponuje się z trzmielinami.
Alicjo spoglądam na Twój ogród i widzę ze masz ten sam problem co ja "jaka roslina na pniu" pod domem. Będę z nie cierpliwoscią czekała na efekt końcowy twojej rabaty.