Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 20:05, 06 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)

acha ,to jeszcze podpowiedz mi bo nie rozumiem,ta Lwia Paszcza którą Nata przytargała,została zielona przez zime,dzis zauważyłam że z pedów zeszłorocznych puszcza skubana młode,a nasionka swoją drogą ma -zgłupiałam kompletnie

Lwia paszcza, jak jesienią zostawiona na rabacie, to w sprzyjających warunkach odbija i jest pełnowartościową rośliną. Suche nasionka posiej obok niej i będziesz miała gotowa rozsade, Ja swoich nie zimuję, bo nie lubię bałaganu na wiosnę.
Wszystkie nasionka i z jesieni, i z wiosny dobrze kiełkują, to siewek powinnaś mieć dużo. One będa takie ciemno zielone. Zdjęcia pokazowego nie mam.
Powodzenia.

To samo jest z postemonami. Twoje słyszałam mają zadatek na powtórzenie sezonu. Mój niestety nie przeżył zimy, ale mam nasionka. Będę wysiewać.
Gardenia 2017 20:04, 06 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Wiem co to była za firma

Tu masz link do strony https://www.videx.pl/

Dzięki Mirelko Chyba nie patrzyłam zbyt wysoko
Gardenia 2017 20:02, 06 mar 2017

Do góry
ana_art napisał(a)

pamiętasz co to za firma?

Wiem co to była za firma

Tu masz link do strony https://www.videx.pl/
...uDany ogród 20:02, 06 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
na nici masars´kie bym nie wpadla a mam nawet w domu
a jak to w praniu wyglada?

Robiłam z podwójnej, po praniu mocno naciągnęłam na mokro i nic się nie dzieje

Tu mój kombinowany anioł. Kocham szydełkowce

...uDany ogród 19:59, 06 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Dana kocham przedmioty z duszą i lubię takie rustykalne klimaty. Ale lampki z bulionówek to mój nr 1 Cudne masz płytki w kuchni .

Kasiu ja podobnie, one mają w sobie to coś.
Otaczam się nimi, czasami się boję że zrobiłam z domu skansen, ale dobrze nam rak i nie zamierzam tego zmieniać.
Niestety tych płytek nie zabiorę, a fabryka które je produkowała została zlikwidowana. Będę szukała czegoś innego.
Lampki będą oświetlały blat w kuchni, mam 3 sztuki i tyle zrobię

Kocham świece w domu, to mój ostatni nabytek

Moim kolejnym fiołem są mosiężne lampy o kloszach w jednym kolorze.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:57, 06 mar 2017

Do góry
nieostre ale pokaze

a taki domek zostal powieszony, wiem ze kiepski ale jest
Kwitnące skarpy 19:57, 06 mar 2017

Do góry
Moje dzisiejsze łowy mieli mi przysłać jeszcze inne nasionka lecz juz nie mieli dość mocno mi zależało na tej kapuście vel jarmużu
Anulajda w raju 19:55, 06 mar 2017

Do góry
Pierwsze tegoroczne kwiatki krokusów zaczynają się u mnie dopiero pojawiać,późno bo późno ale dobrze że są i jest nadzieja na więcej

Ogród posprzątany przycięte: graby,hortensje,careksy. Ścięte na zero turzyce, miskanty i żurawki nie wszystkie tylko część został jeszcze oprysk miedzianem róż i ich cięcie za jakiś czas a dopiero potem nawożenie(poza magnoliami bo one wcześniej nawozu dostają)

Na bluszcza w opasce jeszcze z cięciem i z decyzją poczekam czy ruszy i gdzie bo kiepsko wygląda ma miekkie i wątłe gałązki.

...uDany ogród 19:52, 06 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
a swieczniki z filizanek tez mam

bardzo nastrojowo masz w domu gliniane wyroby super

Super wyglądają, prawda?

Dziękuję za komplement, niestety już niedługo będziemy się żegnać...
Glina bardzo uspokaja, brakuje mi tego.
Ciągle mam nadzieję na powrót do lepienia.

O znalazłam fotkę mojej witrynki

...uDany ogród 19:47, 06 mar 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Matko kochana. Twoja pomysłowość nie zna granic. Jestem w szoku Świecznik mnie rozwalił

Mam nadzieję , że pozytywnie
Lubię czasami coś "stworzyć" póki co najlepiej mi wyszły dzieci

Udłubałam też dywanik do łazienki z nici masarskich

Chcę zrobić z bawełnianego sznurka do sypialni
Może na jesień się zabiorę
Mój zielony świat 19:43, 06 mar 2017

Do góry
Alinko, dzięki Ja taka sentymentalna jestem, uwielbiam rośliny niosące wspomnienia. Rodzinne rośliny darze szczególną estymą. Zwłaszcza te zasadzone lata temu przez bliskich, których już przy mnie nie ma. Lubię też rośliny z imieniem w nazwie. I tak swojej chrześnicy kupiłam jabłoń ozdobną Ola, mojej mamie chce w tym sezonie kupić różę Princess Anne. A dla siebie poluję na hostę Justine. Mam też cis w odmianie Tymon, to nasze rodzinne nazwisko.

Jasiu, to ważne dwa kryteria. Widoczność z domu i eliminacja zagrożenia utraty. Ja swoje chcę porozsadzać, żeby cieszyły w kolejnych miejscach. Tak samo robię z przebiśniegami, ale powoli to idzie.

Irenko, przede mną też roboty huk. Niby sporo już zrobione, ale jeszcze pracy jest dużo. Dobrze, że po zimie jestem stęskniona za pracą w ogrodzie, dzięki temu praca jest przyjemnością.

Wstąpiłam do ogrodniczego i kupiłam nasiona kwiatów do warzywnika.
Z tunbergii posadzonych tydzień temu na 14 wyszło 6. Wrrr :/

Serdecznie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:33, 06 mar 2017

Do góry
Ogród w całości wygląda ogólnie okropnie, ale to u mnie normalka o tej porze, więc jakoś mnie to nie rusza

To już chyba ostatnie zdjęcia w tym wątku, nie mam nadal pomysłu na tytuł nowego wątku, ale zdjęcia prawie ogarnąłem i trzeba się w końcu za temat zabrać. Może ktoś ma jakieś pomysły ?
Ukojenie 19:30, 06 mar 2017

Do góry
zoja napisał(a)
Zawilec japonski:

Też mam zawilca, powiedz mi proszę czy bardzo jest ekspansywny i jak można go ograniczyć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:30, 06 mar 2017

Do góry
Troszki wiosny już jest

Reszta krokusów wychodzi na potęgę

Taka niespodzianka też się trafiła, na dodatek niewiadomego pochodzenia

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:00, 06 mar 2017

Do góry
Irenko ,dziś byłam i w sumie mało czasu na foty było
zaczęłam kopać warzywnik i ogólne porządki po zimie,za dużo nie zrobiłam ale zawsze do przodu.jutro i pojutrze nici z ogrodu bo krasnalka cos mi szwankuję,pojutrze wyjscie z grupą na lody a w ogrodzie tyyyyyle pracy ajć,moje pierwsze krokusy zostawiam

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:00, 06 mar 2017

Do góry
Danusiu narysowałam ogólny plan .Nie mam talentu do rysunku, ale mam nadzieję,że taki wystarczy. Mam działkę wąską- 18 m szerokości . Obok śliw wiśniowych ,czyli jako tło jest żywopłot z ligustra. Ogrodzenie z iglakami przy warsztacie ma 6 m. Proszę zatem o Twoje sugestie co z tą rabatą ze str. 626 zrobić albo jak zagospodarować miejsce z huśtawką. Niestety huśtawki nie mam gdzie przenieść, bo działka jest mała.Cały ten plac to strona południowo-wschodnia.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:59, 06 mar 2017

Do góry
Witam. Trafiłam tutaj szukając inspiracji dla swojego nowopowstającego ogrodu i jestem pod wrażeniem niektórych realizacji. Dopiero uczę się wszystkiego dotyczącego ogrodu i nie wiem jak mam zaaranżować wejście do domu i gazony przy wjeździe do garażu. Problemem jest strona, od której mam to wejście bo jest to północny zachód, więc słońce dociera tutaj dopiero późnym popołudniem. Zależy mi aby rośliny (choćby ich część) była zimozielona, gdyż ma to być reprezentacyjna część. Jeśli ma ktoś pomysł to proszę o poradę. Dodaję zdjęcia z zeszłego roku (wtedy były tylko rośliny jednoroczne)i amatorski rysunek z wymiarami. Pozdrawiam
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 18:55, 06 mar 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

Nie zazdroszczę masakra
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 18:54, 06 mar 2017

Do góry
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 18:53, 06 mar 2017

Do góry
Wzięłam się za warzywnik. No i juz definitywnie wyleczyłam się z kamieni w nim. Zastanawiam się co w zamian? Może poczekam kilka lat a ściółka z tui sama się zrobi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies