Witam pięknie Widoki za oknem masz cudne, piękne kompozycje na bylinówkach, zestawienia roślin na zdjęciach urzekające Podziwiam za własne tak liczne wysiewy, które wymagają czasu..., efekt jest zniewalający Pięknie tworzysz Swój raj pozdrawiam
Schodowa ostatni raz. Tulipany wielkie i chyba za chwilę zaczną przekwitać. Z pogody byle jakiej też są plusy, bo bardzo długo cieszę się takim widokiem
Super ujęłaś temat zimnej wiosennej majówki w ogrodzie ogrodnikowi zimno nie straszne bo lubi prace w ogrodu mimo wszystkich pogodowych przeciwności
Pozdrawiam serdecznie miłego dnia i spacerów z pieskiem
(ja tez chodzę z moja psinka)
Moje wypociny nr 1 - świdośliwy podsadzone seslerią lub jakims carexem a w rogach kule bukszpanowe lub tuje danica. Wzdłuż ścieżki kosodrzewina pumilio.....
Mazan - Walerek
dziękuję za zainteresowanie tematem, poniżej są oczekiwane zdjęcia. Masz rację. Kora jest popękana, barwę pozostawiam pod Twoją ocenę. W międzyczasie po konsultacji w szkółce specjalizującej się w klonach usunąłem warstwę czarnej kory, spryskałem Topsinem, oraz osłoniłem ranę koro-dermą.
Dziękuję za dalsze komentarze
Sławek
Do głównej rury są przymocowane złączki,które zasilają każdą linie która ma 25m. Na końcu jest ona zamknięta. Z lewej i z prawej strony jest łącznie 26 linii po 25m każda. Jest to podlewanie malin. Linie są oddalone od siebie o 1m, a maliny są na całej długości. Oczywiście linia kroplująca może mieć inna długość. Tak jak zrobiłem to na 2 rysunku. Od elektrozaworu wychodzi główna rura która ma 6 złączek od których wychodzi linia kroplująca. Każda ma 200m długości(4x25m). Na koncu są zamknięte. 6 lini jest zasilana wodą w tym samym momencie.
Meble i trendy wydaje mi się to rzecz bardzo względna. Od mebli wolę takie widoczki. Im częściej na twój żywopłot grabowy patrzę - tym bardziej mi się taki marzy i zastanawiam się po kiego ciorta ja te tuje sadziłam
Piękny jest w takim stanie. Marzenko z jakiej odmiany on jest bo pamiętam że chyba wysadzałaś jakieś aby wsadzić inne )
Przy okazji będę wdzięczna za podpowiedź czy Morning Light się rozchodzi na boki czy zwarty jest. Zakupiłam właśnie i nie wiem czy go ograniczać przy sadzeniu.