Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe kreacje 12:18, 06 mar 2017

Do góry
Bombki na prośbę Darii że Słonecznego ogrodu Takie robiłam w grudniu

Tu ma być ogród :) 12:18, 06 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Nie mam pojęcia czy powinnam przyciąć swoje świdośliwy, czytałam, że starsze egzemplarze tego nie wymagają, a te pewnie mają trochę latek.

Co sądzicie?

Druga

Chociaż może przydałoby sie jeszcze z innej strony zdjęcie żeby nie postąpić pochopnie...
Mój mały ogródeczek :) 12:18, 06 mar 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
I u mnie wiosna

Poprzycinalam już hortensje

Cudnie
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 12:15, 06 mar 2017

Do góry
Proszę o pomoc w identyfikacji; niestety nie mam zdjęć liści, a nie jestem pewna czy te leżące obok (topola?) pochodzą akurat z tego drzewa.

Tu ma być ogród :) 12:14, 06 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Nie mam pojęcia czy powinnam przyciąć swoje świdośliwy, czytałam, że starsze egzemplarze tego nie wymagają, a te pewnie mają trochę latek.

Co sądzicie?

Pierwsza

Tą cienką po prawo bym usunęła
Mój zielony świat 12:10, 06 mar 2017

Do góry
Justyna napisał(a)

Dziś pszczółki pasły się na rannikach Było pysznie

Radosny widok. Ranniki zawsze poprawiały mi humor. Gdy kwitły czułam już wiosnę.
Moje rosły w przedogródku (żeby były widoczne z okna), pod piwoniami (żeby ich nie przekopać).
Po pracach kanalizacyjnych nie ma po nich śladu.
Ale wrócą na swoje miejsce .
Pozdrawiam już wiosennie Jasia
Moja działka. 12:05, 06 mar 2017

Do góry
Szczawik i kalia

Amarilis
Kiedyś będzie tu ogród 12:02, 06 mar 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Wracając do ogrodu Toszki... zauważyłam jeden element wspólny... podobne ptaki po niebie latają... tyle tylko że moje z innego gniazda startują...

Innych ptaszków w ogrodzie Iwonki też dużo....

Wróble- kurczę już kilka lat ich nie widziałam...

No to ten element mam z Wami wspólny, też latają tego typu ptaki, bo niedaleko mam gniazdo startowe
Kiedyś będzie tu ogród 11:59, 06 mar 2017

Do góry
Wracając do ogrodu Toszki... zauważyłam jeden element wspólny... podobne ptaki po niebie latają... tyle tylko że moje z innego gniazda startują...

Innych ptaszków w ogrodzie Iwonki też dużo....

Wróble- kurczę już kilka lat ich nie widziałam...
Kiedyś będzie tu ogród 11:56, 06 mar 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Roczne przyrosty Molette to 60-80cm
Najtrudniej było zlokalizować producenta i ją zanabyć
Iwonka a ty ją wiążesz na zimę? Nie rozkłada się na boki pod ciężarem śniegu? Bo moja Fasigiata się rozjechała...

Monia81 napisał(a)
Przebiegłam przez Twój wątek, działeczka duża i pracy włożonej też sporo, piękne ciemierniki, piwniczka i staw super, a i ptaszki, superZ chęcią będę zaglądać
Moniko bardzo dziękuję i serdecznie zapraszam. Pracy włożone sporo choć głównie w ziemię, więc narazie efekty niewielkie. ale zaczynam sadzić, więc mam nadzieję na bardziej widoczne efekty moich działań.

Dzisiaj wystraszyłam się, że Purple Mayesty z nasionek od Hani mi zaczęła usychać a ona zrobiła mi niespodziankę i zaczęła się przebarwiać już. Słonko pilnie potrzebne...

Tu ma być ogród :) 11:55, 06 mar 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 11:53, 06 mar 2017

Do góry
Wiosna w natarciu

Ogródkowe perypetie:) 11:53, 06 mar 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Kurcze i zmusiłaś mnie do rysowania na kompie, nie znoszę, nie umiem wolę ołówek..
Sylwia tak jest teraz, poprawiłam.. na czerwono są moje przemyślenia. Linia czerwona to moje plany, ale w realu to tak ładnie nie wygląda

No i fajnie, powstały pokoje
...uDany ogród 11:46, 06 mar 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Próbuję kompletować Fryderykę właśnie, ale mam tylko kilka filiżanek.

Reszta to biel bez żadnych ozdób, no może poza pięknym dzbankiem z filiżanką w bratki, ale to stara porcelana jeszcze mojej mamy

A widzisz, ja mam w ubiorze biel, czerń i szarość

To może Cię wspomogę, mam sporo podwójnych
Takie pamiątkowe we wzory też mam.

U mnie w ubraniach dominuje czerń, do tego białe bluzki które uwielbiam.
Do tego beże i szarości
Czyli podobnie

Trochę moich zbiorów

Ogród u stóp klasztoru cz. II 11:46, 06 mar 2017

Do góry
alinak napisał(a)

Wspaniale Ci rośnie budleja skrętolistna, większość osób narzeka , że wolno rośnie ( z różnych przyczyn) lub słabo kwitnie, a Ty narzekasz że rośnie za szybko, oj Alinko popraw się .
Czy masz konkretne plany zakupowe, czy też będą to żywiołowe zakupy.
Pozdrawiam wiosennie Jasia.
Tu ma być ogród :) 11:39, 06 mar 2017

Do góry

Co sądzicie?

Pierwsza

Druga

Trzecia

Moja działka. 11:38, 06 mar 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Absolutnie nie naciskam Bogusiu na siewki cynii. Chętnie przyjmę, jak Ci za dużo wzejdzie, ale przecież też mogę sama posiać. Tym bardziej, że swoje nasionka mam. Ale to czas jeszcze.

Powiedz mi : jak szybko te cebulki przebiśniegów się kocą? U mnie parę kwiatuszków jest, ciekawa jestem jak się szybko rozrosną

Nacisku nie odczułam,wysieje to się podzielę ,ale to jeszcze czas.
Jeśli chodzi o przebiśniegi to szybko się mnożą,ale jak ci się podobają to ci mogę dać cebulek mam dużo.
...uDany ogród 11:22, 06 mar 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Uwielbiam białą porcelanę, biel w ogóle Sama mam taką i taką też zbieram, całkowicie rozumiem takie zbieractwo

Kurcze.. u mnie przebiśniegi nawet ani mru mru.. ciekawe

No to możemy sobie podać ręce
Zbierasz jakąś konkretną serię?
Ja mam hopla jeszcze na punkcie czajników, nazbierałam kilka

Ja właśnie chciałam sfotografować moje łupy i upuściłam cukiernicę, na którą polowałam od dłuższego czasu, aż się poryczałam z nerwów.
M mnie pociesza, że jeszcze trafimy, ale mnie aż wykręca.
Kompletuję serwis na 24 osoby, na każde 6 mam wazy, sosjerki itp. Potrzebuję jeszcze garniturów do kawy i herbaty miałam tylko 2, wczoraj trafiłam a dzisiaj stłukłam
Ach wyżaliłam się...
Biel kocham nad życie
Jedynie co do ubioru mam opory, wolę czerń bo jakby mniej mnie wtedy

Wyjdą, zobaczysz!
U mnie przekwitną to będę cieszyć oko u Ciebie
Pozdrawiam!

Tu kolejny klamot do nowego domu, uratowana spod młota w stodole kuzyna półka do łazienki, jest absolutnie cudna

Zlew ze staroci V&B za 30 złoty

I wieszaczki do kompletu

Słoneczny Ogród 11:20, 06 mar 2017

Do góry
Aurelia Powiedzmy tak,że pasję do rękodzieła odkryłam, gdy musiałam zrezygnowac z pracy zawodowej cztery lata temu.
Mam cierpliwość , uwielbiam takie dłubanie, daje mi to dużo satysfakcji, no i korzyść $ też.
Ale faktycznie dużo dziewczyn mówi,że nie cierpią takiej roboty, wychodzą z siebie jak mają dziecku pomóc zrobić coś do szkoły.
Ty też mówisz,że robisz no to fajnie, może masz jakieś zdjęcia, chętnie zobaczę- uwielbiam koronki

Patrycja dziękuję za komplementy. No zmieniłam awatarek, trochę się ujawniłam

Aniu Dokładnie, wiem jak to jest. Jesień i zima to dobra pora,żeby tworzyc dekoracje, bo wieczory są długie.
Latem to ja nic nie robię z dekoracji, bo cały wolny czas spędzam na dworze.
Tak naprawdę nie mam dużo rabat kwiatowych więc pielenia mam mało. Mam sporo żwirku i agrowłóknine pod spodem i tam zawsze się trzyma porządek (lincz ).
Ale cos zawsze jest do zrobienia,np. mam miejsce gdzie zbieram kamienie jasny łupek.
Po trochu odkrywają się te kamyczki i co jakiś czas wyzbieram. Taki kamień kupowała właśnie chyba ElaFranka, ale nie wiedziała co to jest za kamień.
W tym roku już byłam tam dwa razy.
Ziemia tam jest piaszczysto gliniasta.
Pokażę może wiecie co to za kamienie?

Cztery łapki - zwierzęta domowe 11:18, 06 mar 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies