Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród mały, ale pojemny;) 07:22, 05 kwi 2017

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:12, 05 kwi 2017
Do góry
malkul napisał(a)

tulipanów niby wyszło ale duzo "pustych" ech zycie

falbana ci idealnie spasowała

a tulipany zostaw nie tykaj ich! w przyszłym roku zakwitną

PS. pytanie brzmi ile razy w roku odcinasz tą trawę wokół płytek?
Ukojenie 07:01, 05 kwi 2017

Do góry
Rano wyskoczylam do tunelu. Zimno okolo 1,5 stopnia !
Lekko zestresowana jestem czy noe odbije sie to na roslinach... Dzis wieczorem zaczne palic znicze...

Z porannych wiesci:
- tulipany: pierwszy ten co wczoraj i drugi ktory sie dzis rozwinie:

I wczorajszy zakup:

Gdybym byla sama zgarnelabym ich wiecej a tak bede sie czaic i moze jeszcze dwa gdzies przygarne mam je w chciejstwach od dwoch lat
Posadze pomiedzy wrzosami
Do raju daleko - u Ewy 06:35, 05 kwi 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Rzeczka krokusów cudowna Ale jesienią się nasadziłaś, u mnie krokusy już przekwitły, potem ich liście będą czymś przykryte , czy będziesz je ścinać ?
Ja taką rzeczkę zrobiłam w zeszłym roku z szafirków, ale jeszcze trzeba poczekać na rozrośnięcie.
Tardivę przycięłaś, piszesz o hortensji bukietowej? Ta sobie poradzi

Ewa mogłabyś wpaść po rozplenicę Przemkową, już duża

U mnie zwykłe krokusy też przekwitły, a botaniczne teraz cieszą Nie wiem jeszcze co zrobię z listkami - one są pierwszy rok Muszę się przyjrzeć jak sie zachowują i czy będą przeszkadzać w kompozycji.
Szafirki też posadziłam - ale jeszcze ich nie widać
W sprawie rozplenicy zadzwonię
Jesienią poszalałam z czosnkami Czekam na efekt

...uDany ogród 06:30, 05 kwi 2017

Do góry
katel napisał(a)
Mam czeremchę Colorata od zeszłego roku i jestem nią oczarowana - co za zapach , któraś z twoich odmian wyjątkowo Cię zachwyca (o czeremchy mi chodzi).

Kasiu moja Colorata to już pokaźne drzewko, kwitnie jak szalona co roku. Jest piękna. Amerykańska jest najmniej okazała.
Mnie oczarowała ta pospolita biała. W zeszłym roku jechaliśmy wiosną w góry i gdzieś na nieużytkach rósł "las" czeremchy. Zakochałam się w niej
Białą mam rok , zapowiada się niezły pokaz
U mnie biało kwitnące rośliny lepiej się sprawdzają, bo zwyczajne je widać i rozjaśniają cieniste zakątki.

Tu zeszłoroczna Colorata

W tym sezonie zrobię zdjęcia całej rośliny
Do raju daleko - u Ewy 06:29, 05 kwi 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Niby niezbyt daleko od siebie mieszkamy a chyba u mnie nieco cieplej. Krokusy przekwitły, wczesne tulipany już kwitną. Patrzę na twój szpaler krokusowy , piękny jest. Też mi się taki marzy. Trzeba będzie pomyśleć na jesień.

Ta różnica pewnie z tego się bierze, że mieszkam na wzgórzu, to jednak trochę chłodniej jest, częściej wieje. U Ciebie pewnie zacisznie
To są krokusy botaniczne, podobno kwitną najwcześniej, a u mnie zakwitły później niż zwykłe. Może dlatego, że one pierwszy rok są u mnie

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:08, 05 kwi 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Aga dobrze że piszesz takie rzeczy, ogrodnictwo to nie tylko pasmo niekończących się sukcesów, niestety
Przykra sprawa z tym klonem palmowym bo niezwykle ładny i imponujących rozmiarów. Tak naprawdę dopiero po wypuszczeniu liści bliżej maja dowiesz się w jakim stanie jest Twoje drzewko. Na chorobach się nie znam, być może niektóre gałęzie po prostu podmarzły. Przypalanie bordowych liści przez słońce latem to powszechny widok. Ja swoje klony uprawiałem w doniczkach gdzie cały czas były podlewane i tak samo je paliło

Trzymam kciuki i pozdrawiam gorąco bo na termometrze już 12*C

Cześć Przemku
mam już 3 opinie, 2 złe trzymam się trzeciej od mojego ogrodowego
na razie nie wyrokuję mam jeszcze nadzieję

w poniedziałek miałam panów od trawnika ucielismy kawałek tej wielkiej uschniętej gałęzi

na wątku z chorobami klonów Mazan stwierdził że to jednak Werticilioza

w przyszłym tygodniu podjedzie ogrodowy i utniemy tą największą gałąź zobaczymy jak będzie wyglądał przekrój

w poniedziałek podlałam mocno topsinem - wylałam całą pół litrową butelkę pod wszystkim co może to cholerstwo złapać - 2 godziny latałam z konewkami

wczoraj samego klona podlałam mocno previcurem

chyba nic więcej nie da się zrobić

pdatne są róże, wiązy - które mam obok - katalpy , które sa za rogiem, a róż tez mam nie mało

no nic czekamy...........zobaczymy............nadzieję trzeba miec do końca
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 01:09, 05 kwi 2017

Do góry
Beatko a to dla Ciebie ciemierniki- tylko 2 bo nie było innych kolorów
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 01:07, 05 kwi 2017

Do góry
I ten drugi

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 01:02, 05 kwi 2017

Do góry
I kolejne kupione w Konopnicy ciemierniki

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:58, 05 kwi 2017

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:55, 05 kwi 2017

Do góry
jona napisał(a)

Ten mi się podoba ze względu na bordowe łodyżki i listki przy kwiatach
Gosia, proszę o więcej zdjęć ciemierników

Asiu tego kupiłam w tamtym roku ale wydawał mi się wtedy nawet ciemniejszy. Ale ładny faktycznie jest. Zaraz postaram się wstawić fotki ciemierników.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:42, 05 kwi 2017

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Pocieszę Cię, że moja najładniejsza rabata z Nigrą zryta równo przez nornice i krety oraz obsikana przez koty... Jakiś koszmar...
Nie wiem co chcę kupić, ale zachęciła mnie Twoja rekomendacja. Nawet ot tak bym się z Tobą przejechała ))
buziaki!

Kasiu fajnie w odpowiednim towarzystwie wybrać sie do szkółek. Ja chcę tam pojechać jak będą kwitły drzewka- na pewno poogladać ale nie wiem czy kupić- muszę się opanowywać.U mnie niestety gdzie sie nie obejrzysz tam dziury nornic i kopce kretów
Chyba nie spodoba Ci się taki krajobraz
Zakątek z fioletową ławeczką 00:10, 05 kwi 2017

Do góry
No i oczywiście moje kurki

Zakątek z fioletową ławeczką 00:04, 05 kwi 2017

Do góry

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:53, 04 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jaka to magnolia? W jakiej odległości od budynku posadzony ten okaz?

U Ciebie wiosna w pełni rozkwitu.
I będą nowe róże!

A no bedą nowe róze. Wczoraj domówiłam kolejne sztuk 9... I już więcej na razie naprawdę nic nie zamówię!

Co do magnolii to jest soulangeana Lennei Alba. Młoda dosyć - kupowana chyba w Leroyu za 30 zł jako mały patyczek. W ciagu 3 lat ładnie urosła i już drugi sezon kwitnie. Od budynku trochę miejsca ma, blisko natomiast się znajduje ogrodzenie,a pod sobą ma szambo, ale w sumie będzie miałą gdzie rosnać. Tu trochę bardziej to widać:

Daleki od ideału..... 23:20, 04 kwi 2017

Do góry
W tak zwanym między czasie posadziłam szpaler cisa. Malutkiego, ale w okolicy nie ma co marzyć o dużych.

będę dbała to mam nadzieję szybko urośnie
Zakątek z fioletową ławeczką 23:20, 04 kwi 2017

Do góry

Kwiaty we włosach 23:18, 04 kwi 2017

Do góry
Zoja zdjęcia trochę gorszej jakości, robione przed wieczorem. W sobotę jak będzie pogoda to pocykam.

Zakątek z fioletową ławeczką 23:10, 04 kwi 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies