Rano wyskoczylam do tunelu. Zimno okolo 1,5 stopnia !
Lekko zestresowana jestem czy noe odbije sie to na roslinach... Dzis wieczorem zaczne palic znicze...
Z porannych wiesci:
- tulipany: pierwszy ten co wczoraj i drugi ktory sie dzis rozwinie:
I wczorajszy zakup:
Gdybym byla sama zgarnelabym ich wiecej a tak bede sie czaic i moze jeszcze dwa gdzies przygarne mam je w chciejstwach od dwoch lat
Posadze pomiedzy wrzosami
U mnie zwykłe krokusy też przekwitły, a botaniczne teraz cieszą Nie wiem jeszcze co zrobię z listkami - one są pierwszy rok Muszę się przyjrzeć jak sie zachowują i czy będą przeszkadzać w kompozycji.
Szafirki też posadziłam - ale jeszcze ich nie widać
W sprawie rozplenicy zadzwonię
Jesienią poszalałam z czosnkami Czekam na efekt
Kasiu moja Colorata to już pokaźne drzewko, kwitnie jak szalona co roku. Jest piękna. Amerykańska jest najmniej okazała.
Mnie oczarowała ta pospolita biała. W zeszłym roku jechaliśmy wiosną w góry i gdzieś na nieużytkach rósł "las" czeremchy. Zakochałam się w niej
Białą mam rok , zapowiada się niezły pokaz
U mnie biało kwitnące rośliny lepiej się sprawdzają, bo zwyczajne je widać i rozjaśniają cieniste zakątki.
Ta różnica pewnie z tego się bierze, że mieszkam na wzgórzu, to jednak trochę chłodniej jest, częściej wieje. U Ciebie pewnie zacisznie
To są krokusy botaniczne, podobno kwitną najwcześniej, a u mnie zakwitły później niż zwykłe. Może dlatego, że one pierwszy rok są u mnie
Kasiu fajnie w odpowiednim towarzystwie wybrać sie do szkółek. Ja chcę tam pojechać jak będą kwitły drzewka- na pewno poogladać ale nie wiem czy kupić- muszę się opanowywać.U mnie niestety gdzie sie nie obejrzysz tam dziury nornic i kopce kretów
Chyba nie spodoba Ci się taki krajobraz
A no bedą nowe róze. Wczoraj domówiłam kolejne sztuk 9... I już więcej na razie naprawdę nic nie zamówię!
Co do magnolii to jest soulangeana Lennei Alba. Młoda dosyć - kupowana chyba w Leroyu za 30 zł jako mały patyczek. W ciagu 3 lat ładnie urosła i już drugi sezon kwitnie. Od budynku trochę miejsca ma, blisko natomiast się znajduje ogrodzenie,a pod sobą ma szambo, ale w sumie będzie miałą gdzie rosnać. Tu trochę bardziej to widać: