Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

15:55, 02 maj 2017
Kindzia napisał(a)

Do końca tygodnia lepiej nie będzie. W tym roku, "dzięki pogodzie", dalie będę miała sadzone we wzorcowym terminie

kupiałam w tym roku dwie dalie sa w donicach ..wsadze jak tylko bedzie sie dało
malkul 16:57, 02 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Dzisiejszy wschód słońca (eMuś widocznie spać nie mógł...). Tak przyzwoicie się dzień zapowiadał, a teraz nie pada, a leje. Znowu

]

przepięknie
Margarete 19:23, 02 maj 2017

U mnie też znowu leje...a ja jak zwykle " w lesie" z robotą ale na oko z okna ogród wygląda u mnie ok bo trawa wykoszona i kanciki zrobione
Ale dużo jeszcze przesadzania mnie czeka...

U ciebie jak widzę też "do przodu" z ogródkowaniem. Teraz przymusowy odpoczynek.
Dziwna ta tegoroczna wiosna...
Bogdzia 20:53, 02 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Ze skarpy wypadł mi po zimie jeden krzaczor, Luki twierdzi, że to był ligustr, jakiś pstrokaty. I miałam problem co tam posadzić, mało światła, nie wysokie, nie szerokie. Pani w szkółce też nic do głowy nie przychodziło...aż wymyśliła rodka. Mam malutką Fantasticę. Miejsce przygotowane, jak Bogdzia przykazała i rośnie sobie pod kuchennym oknem.
Jeszcze dwa inne maleństwa przytargałam, poszły na salonową.

Czt ta Fantastica bedzie rosła na skarpie?To nie byłoby dobre miejsce bo woda bedzie uciekac chyba ze jakos kamieniami ogrodzisz zeby wode zatrzymywały.
AngelikaX 20:56, 02 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Dzisiejszy wschód słońca (eMuś widocznie spać nie mógł...). Tak przyzwoicie się dzień zapowiadał, a teraz nie pada, a leje. Znowu

Pięknie
Basilikum 21:27, 02 maj 2017

mi sie w domu nigdy nie udaje na wschodd slonca wstac wiec podziwiam, nie wschod a Emusia

zoltek fajnie sie zapowiada

u nas juz koniec dlugiego weekendu wiec zazdroszcze
Kindzia 07:44, 03 maj 2017

Sebek napisał(a)
Dalie zapomnialem posadzic... Lece poki u mnie nie leje...

Z daliami jeszcze ciśnienia nie ma Sebuś, chociaż moje w garażu już do pasa urosły...
Zdążymy.
Kindzia 07:50, 03 maj 2017

Adela napisał(a)

Wiem, wiem ale tu chodzi o pierwsze, wymyślone w ciągu długich zimowych wieczorów plany "rekonstrukcyjne". Potem, to tylko kosmetyka. Chyba, że po tych deszczach nastapi jakaś inwazja szkodników. Już walczyłam z mszycami na drzewkach owocowych i sośnie Watereri.
Pokrzywy na gnojówkę już zalane.
Ale warzywnik jeszcze nie ruszony.

To Ci zazdroszczę, że tak w głowie potrafisz sobie zaplanować nasadzenia. Ja wiedziałam tylko w bardzo ogólnym zarysie. Teraz, jak zobaczę jak rośnie, dopiero będę dziury uzupełniać.
Już mszyce...u mnie na różach zaczynają, ale róże malutkie, jeszcze nie mają za bardzo za co się wziąć Ale mrówki już się zaczynają gnieździć koło róż, to tylko kwestia czasu...
O pokrzywie jeszcze nie myślałam nawet...leję gnojówą w czerwcu dopiero. Ale młoda pokrzywa już mi ładnie rośnie na polu, za różami
Kindzia 07:52, 03 maj 2017

gierczusia napisał(a)

Jestem tego samego zdania tym bardzij ,że przecież długi łikend zobowiązuje
Kindzia..Ty fiesz ,że Tytanem Pracy jezdeś
Buziol

Długi weekend się kończy, jutro do pracy. Nawet nie była taka tragiczna pogoda jak zapowiadali. Mogło być gorzej.
Przecież sama tego nie robiłam Gierczuś, eMuś działa owocnie

Macham
Kindzia 07:54, 03 maj 2017

wrobelki napisał(a)
Dziękuję Ci bardzo za zdjęcie skarpy Zastanawiałam się nad tymi różami i tak sobie myślę, że New Dawn odpada za śmiecenie Laguna choć piękna u Ciebie to nie wiem czy nie za ciemna do niebieskiej szałwii. Chyba zostanę przy Jasminie bo też same dobre rzeczy o niej słyszę Bardzo dziękuję za pomoc :*

Polecam się
Tak, Laguna jest dość ciemna. Będzie Ci bardziej do szałwii pasowała Jasmina. Będzie pięknie